Πορεία στον χωματόδρομο

stimeno

Το μήνυμα των ευρωεκλογών και δημοτικών-περιφερειακών είναι ότι δεν υπάρχει. Αν υπάρχει είναι κενό και ο καθένας το ερμηνεύει όπως θέλει. Η δικομματική κυβέρνηση το αξιοποιεί για να συνεχίσει στον χωματόδρομο.

Αφορμή (πάλι) ο ΟΠΑΠ. Στο “Εθνος της Κυριακής” διαβάσαμε για το πόσο αγαπάει η κυβέρνηση τον οργανισμό και τα νέα του αφεντικά. Τι συνέβη; Η Ανεξάρτητη Αρχή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων ενέκρινε τον νέο κανονισμό που αφορά τον τρόπο διεξαγωγής του διαδικτυακού στοιχήματος από τον ΟΠΑΠ. Ο κανονισμός δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ της 26ης Μαϊου. 

Το έχουμε επισημάνει και παλαιότερα. Η πολιτική ηγεσία του τόπου παίζει με τη φωτιά. Ο επίτροπος Αλμούνια έχει διαμηνύσει στις ελληνικές Αρχές ότι προτού περάσει από το ελληνικό κοινοβούλιο οποιαδήποτε νέα ρύθμιση, αυτή θα πρέπει να έχει κοινοποιηθεί στην Κομισιόν από το Υπουργείο Οικονομικών. Η ελληνική πλευρά προβάλλει αστείες δικαιολογίες για την παράκαμψη της Ε.Ε. Ο λόγος για τη βιασύνη και την κίνηση στο παρασκήνιο, οφείλεται στο Μουντιάλ της Βραζιλίας. Είναι η κατάλληλη στιγμή να ανοίξει η διαδικτυακή αγορά και ο ΟΠΑΠ να πάρει το μονοπώλιο. Αν η ρύθμιση πήγαινε στην Κομισιόν, τότε θα χρειάζονταν μήνες για να εγκριθεί και το μεγάλο φαγοπότι θα χανόταν. 

Προς το παρόν η Κομισιόν είναι εκνευρισμένη και σίγουρα δεν θα αφήσει την κυβέρνηση και τους ιδιοκτήτες του ΟΠΑΠ να αλωνίζουν. Θα υπάρξουν ενστάσεις και πολύ πιθανό το κράτος να καταβάλλει υψηλές αποζημιώσεις στις εταιρίες που λειτουργούν νόμιμα από τον Ιανουάριο του 2012.

Σε ενδιαφέρει