Γόρδιος δεσμός για την κυβέρνηση

obap

Η κυβέρνηση βρίσκεται σε σύγχυση και αδιέξοδο όσον αφορά το διαδικτυακό στοίχημα στην Ελλάδα. Αυτή την εντύπωση έχω διαβάζοντας σχετικά ρεπορτάζ. Νομίζω ότι δεν μπορεί να υπολογίσει ποια θα είναι μεγαλύτερη ζημιά.

Το θέμα του μονοπωλίου είναι μεγάλο αγκάθι. Η πίεση να γίνει κάτι τέτοιο μεγάλη. Μάλιστα, γνωστή εταιρία παροχής ολοκληρωμένη επενδυτικών υπηρεσιών, προτείνει να αποδωθεί το μονοπώλιο στον οργανισμό και να επιβληθεί φορολογία ανάλογη με το προνόμιο. Το θέμα είναι, πως όσο μεγάλη κι αν είναι η φορολόγια, το προνόμιο είναι τεράστιο. Η Ελλάδα μπορεί να μην είναι μεγάλη αγορά, εντούτοις ο τζίρος από το διαδικτυακό στοίχημα όλο και αυξάνεται. Όπως και τα καθαρά έδοσα των παρόχων. Οι Έλληνες παίζουν φανατικά και τους αρέσει το… σπορ. Με το Μουντιάλ μάλιστα η συμμετοχή θα αυξηθείθ. Συνεπώς, το μονοπώλιο θα κάνει κυρίαρχο τον ΟΠΑΠ και η ελληνική κυβέρνηση δεν πρόκειται να εισπράξει το ανάλογο ανταποδοτικό τίμημα, καθώς τον πούλησε σε χαμηλη τιμή.

Αν τώρα η κυβέρνηση δεν δώσει το μονοπώλιο, τότε έρχεται σε σύγκρουση με τα νέα αφεντικά του ΟΠΑΠ. Δεν πιστεύω ο Μελισσανίδης και η Emma Delta να μην έχουν αυτή την επιδίωξη. Ξέρουν ότι ο online τζόγος έχει πολλή ψωμί και θα κάνουν ό,τι μπορούν για να πάρουν το μεγάλο δώρο. Από την άλλη υπάρχει η Κομισιόν, η οποία δεν μπορεί να αγνοεί τους αναταγωνιστές του ΟΠΑΠ και το κοινοτικό δίκαιο. 

Η κυβέρνηση προφανώς και δεν σχεδίασε καλά την αλλαγή ιδιοκτησίας του ΟΠΑΠ. Αν δώσει το μονοπώλιο θα έχει μπλεξίματα με την Ε.Ε, αν δεν το κάνει θα πρέπει να τα βρει με τη νέα διοίκηση του οργανισμού. Κοινώς, γόρδιος δεσμός.

Σε ενδιαφέρει