Ο σαφής υπαινιγμός του ΟΠΑΠ

zigler

Αν θες να ζητήσεις κάτι, ζήτα το μέσα από μια συνέντευξη. Αν είναι και μεγάλο το οικονομικό διακύβευμα, τότε γίνε όσο πιο σαφής μπορείς στον υπαινιγμό σου. Όπως ο Καμίλ Ζίγκλερ. Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος στον ΟΠΑΠ.

Ο Τσέχος έδωσε συνέντευξη στην “Καθημερινή” της Κυριακής και ούτε λίγο ούτε πολύ, εξέφρασε την μεγάλη επιθυμία του οργανισμού: Τον απόλυτο έλεγχο στον διαδικτυακό στοιχηματισμό. Από τις απαντήσεις του αυτό συνάγεται. Κεκαλυμμένα φυσικά και όσο γίνεται πιο διακριτικά. Ωστόσο, η λαχτάρα δεν κρύβεται και αποκωδικοποιείται στα εξής σημεία:

Ερώτηση: “Πως έχει η κατάσταση με το αποκλειστικό δικαίωμα του ΟΠΑΠ στον online στοιχηματισμό και ποιο είναι το τίμημα που κατέβαλε ο οργανισμός το 2000 για την απόκτηση του, σύμφωνα με το αίτημα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από την ελληνική πολιτεία;” Ο κ. Ζίγκλερ απαντά μεταξύ άλλων: “Το πιο σημαντικό για εμάς είναι ότι, παρά το γεγονός ότι κατέβαλε το σχετικό τίμημα, μέχρι σήμερα ο ΟΠΑΠ δεν αξιοποίησε αυτό το αποκλειστικό δικαίωμα”.

Ερώτηση: “Υπάρχει κάποια πρόβλεψη στη σύμβαση πώλησης του 33% του ΟΠΑΠ για την περίπτωση που η πολιτεία δεν του αποδώσει το αποκλειστικό δικαίωμα στον online στοιχηματισμό;” Ο CEO είναι ξεκάθαρος: “Η σύμβαση πώλησης αποτελεί μια συμφωνία που υλοποιείται υπό κάποιες προϋποθέσεις. Τυπικά στις συναλλαγές αυτές, υπάρχουν κάποιου είδους διαβεβαιώσεις ή εγγυήσεις που διασφαλίζουν τους σημαντικότερους άξονες μιας επένδυσης”.

Ερώτηση: “Τι θα συστήνατε στο ελληνικό κράτος να πράξει με τους 24 υφιστάμενους αδειοδοτημένους παρόχους online gaming;”. Απάντηση: “Το θέμα αυτό αποτελεί αρμοδιότητα της ελληνικής πολιτείας. Εμείς είμαστε εδώ για να προετοιμάσουμε τον ΟΠΑΠ ώστε να καταστεί ανταγωνιστικός στις online υπηρεσίες παιγνίων. […] Οι προσωρινά αδειοδοτημένοι πάροχοι θα πρέπει να λειτουργούν με τους ίδιους όρους που λειτουργεί ο ΟΠΑΠ, όπως είναι η φορολογία επί των παιγνίων, οι όροι διεξαγωγής παιγνίου κ.ο.κ”.

Η Emma Delta δια χειλέων του κ.Ζίγκλερ θέτει προ των ευθυνών της την ελληνική κυβέρνηση στο ζήτημα του online στοιχήματος. Με άλλα λόγια πιέζει να ξεκαθαρίσει γρήγορα το τοπίο και να εξασφαλίσει την πρώτη θέση στον χώρο. Έμμεσα, αποκαλύπτει τα ανταλλάγμα που πήρε η εταιρία για να υπάρξει η συμφωνία.

Σε ενδιαφέρει