Πειθαρχία το κλειδί

jole

Η Σερβία πάντα ήταν στις ομάδες που έδινες σημασία. Το παρελθόν της Γιουγκοσλαβίας της έδινε τεράστια δύναμη.

Αυτό ήταν που την κράτησε σε υψηλό επίπεδο και μετά τη διάλυση της χώρας. Αποκορύφωμα; Το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο του 2002 στις ΗΠΑ. Με Μποντιρόγκα, Στογιάκοβιτς, Γιάριτς, Ντίβατς, Ντρόμπνιακ, Βούγιανιτς, κ.α. Από ταλέντο οι Σέρβοι ποτέ δεν είχαν πρόβλημα. Τα τελευταία χρόνια η πειθαρχία ήταν που τους έλειψε. Θα την έχουν στα γήπεδα της Ισπανίας; Μάλιστα, προπονητής δεν θα είναι κάποιος πεπειραμένος, αλλά ο Σάσα Τζόρτζεβιτς. Από τους θρύλους τους σερβικού μπάσκετ. Θα μπορέσει να κρατήσει στη… γη τους συμπατριώτες του; Εντάξει, παίκτες επιπέδου Ντίβατς, Μποντιρόγκα δεν υπάρχουν, όμως οι Τεόντοσιτς, Κρστιτς, είνια κάπως προβληματικοί χαρακτήρες.

Για άλλη μια φορά επιλέχθηκαν ως επί το πλείστον νεαροί παίκτες. Επενδύουν στα νιάτα οι Σέρβοι και πάντα κοιτάνε το μέλλον. Η πρώτη ματιά δείχνει ρόστερ με αρκετές λύσεις σε κάθε θέση. Το θέμα είναι πώς θα συμπεριφερθούν αγωνιστικά οι πριμαντότες (Μπογκντάνοβιτς, Κρστιτς, Τεόντοσιτς) της ομάδας. Οι “Γιούγκοι” έχουν δείξει ότι μπορούν να παίξουν άμυνα και να εκμεταλλευτούν τα εκτελεστικά τους προσόντα.

Έχουν τοποθετητεί στο Α’ γκρουπ και θα παλέψουν με Γαλλία, Βραζιλία για τη 2η θέση. Εκτός κι αν η Ισπανία απογοητεύσει. Η πρωτιά στον όμιλο δίνει 9,50 για τους Σέρβους.

Το ρόστερ της Σερβίας

Μ. Τεόντοσιτς γκαρντ 1.95μ.

Ν. Κρστιτς σέντερ 2.13μ.

Ν. Βελίτσκοβιτς φόργουορντ 2.05μ.

Μπ. Μπογκντάνοβιτς γκαρντ 1.97μ.

Ν. Νέντοβιτς γκαρντ 1.90μ.

Ν. Μπιέλιτσα φόργουορντ 2.08μ.

Β. Μίτσοφ φόργουορντ 2.01μ.

Στ. Γιόβιτς γκαρντ 1.99μ.

Ν. Καλίνιτς φόργουορντ 2.02μ.

Στ. Μπίρτσεβιτς σέντερ 2.10μ.

Μ. Σιμόνοβιτς φόργουορντ 2.01μ.

Λ. Μίτροβιτς φόργουορντ 2.04μ.

Βλ. Στίματς σέντερ 2.11μ.

Βλ. Λούτσιτς φόργουορντ 2.02μ.

Στ. Μάρκοβιτς γκαρντ 1.99μ.

Μ. Ραντούλιτσα σέντερ 2.13μ.

Ντ. Κράβιτς σέντερ 2.13μ.

Β. Μίσιτς γκαρντ 1.96μ.

Ν. Ντάνγκουμπιτς γκαρντ 1.95μ.

Σε ενδιαφέρει