Σίγουρα μέχρι τους οκτώ

gionas

Η Λιθουανία στο προηγούμενο παγκόσμιο μπήκε με πρόσκληση (wild card) και κατάφερε να κερδίσει το χάλκινο μετάλλιο στην Τουρκία.

Τώρα; Στην Ισπανία μέχρι που μπορεί να φτάσει η “Λιέτουβα”; Ο Γιόνας Καζλάουσκας διαθέτει ομάδα με άφθονο ταλέντο και παραστάσεις. Η απουσία των Κλέιζα, Γιαβτόκας, δεν πρόκειται να επηρεάσει τη λειτουργία του συνόλου. Το πιο μεγάλο πρόβλημα φαίνεται ότι είναι στη θέση “1”. Εκτός από τον Μάντας Καλνιέιτις, τα υπόλοιπα γκαρντ δεν είναι αξιόπιστα και αποτελεσματικά. Στην οργάνωση του παιχνιδιού, διότι στην επίθεση σχεδόν όλοι μπορούν να σκοράρουν. Οπως φαίνεται, δύναμη πυρός των Λιθουανών το παιχνίδι στο ζωγραφιστό. Εκεί οι Βαλαντσιούνας, τα αδέλφια Λαβρίνοβιτς, Μοτεγιούνας, δεσπόζουν και μπορούν να κυριαρχήσουν. Στους φόργουορντ αφθονία. Ματσιούλις, Γιανκούνας, Γιασάιτις, Πότσιους, αρκούν για να κάνουν δύσκολη τη ζωή των αντιπάλων. Η “Λιέτουβα” προσπαθεί σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού, ενώ πλέον η στόχευση δεν είναι μόνο το επιθετικό μπάσκετ.

Ο όμιλος, Δ’ γκρουπ, δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολος. Αντίπαλοι οι Αγκόλα, Αυστραλία, Ν. Κορέα, Μεξικό, Σλοβενία. Δεν είναι τυχαίο ότι η πρωτιά δίνεται στο 2,00. Το μεγάλο τεστ θα είναι στους “8” μια και οι αντίπαλοι από το Γ’ γκρουπ δεν πρέπει, θεωρητικά, να ανησυχήσουν τη Λιθουανία. Με δεδομένο ότι οι ΗΠΑ θα είναι πρώτες.

Το ρόστερ της Λιθουανίας

Γ. Βαλαντσιούνας σέντερ 2.10μ.

Ντ. Μοτεγιούνας σέντερ 2.13μ.

Μ. Πότσιους φόργουορντ 1.96μ.

Π. Γιανκούκας φόργουορντ 2.03μ.

Ρ. Σεϊμπούτις γκαρντ 1.96μ.

Μ. Καλνιέτις γκαρντ 1.95μ.

Σ. Γιασάιτις φόργουορντ 2.03μ.

Ντ. Γκαϊλιους φόργουορντ 2.00μ.

Σ. Βασιλιάουσκας γκαρντ 1.89μ.

Α. Καβαλιάουσκας σέντερ 2.07μ.

Κ. Λαβρίνοβιτς σέντερ 2.09μ.

Ντ. Λαβρίνοβιτς σέντερ 2.12μ.

Γ. Ματσιούλις φόργουορντ 1.99μ.

Ζ. Γιαναβίτσιους γκαρντ 1.89μ.

Σε ενδιαφέρει