Καλό μπάσκετ και τετράδα

kal

Η Εθνική Ελλάδος έχει δύο στόχους στο παγκόσμιο της Ισπανίας: Να παίξει ελκυστικό μπάσκετ και να μπει στην τελική τετράδα.

Εννοείται ότι αυτά τα δύο αλληλεπιδρούν. Το υλικό είναι καλό και σχετικά άφθαρτο. Μέσος όρος ηλικίας, 26. Παίκτες που μπορούν να πιέσουν, να τρέξουν, να κάνουν πολλές δουλειές στο παρκέ. Δύο οι παίκτες που μπορούν να μας οδηγήσουν στην υπέρβαση: Γιάννης Αντετοκούμπο και Νικ Καλάθης. Το ταλέντο του πρώτου είναι αστείρευτο και δύσκολα ελέγχεται από τον αντίπαλο. Ο δεύτερος, είναι πιο ώριμος και βελτιωμένος στα οργανωτικά, εκτελεστικά του καθήκοντα. Η εμπειρία των Ζήση, Μπουρούση, Πρίντεζη, κάνει πιο γερό το οικοδόμημα. 

Ο όμιλος της Εθνικής μας δεν είναι και τόσο δύσκολος. Μάλιστα, η χώρα μας δίνεται 2ο φαβορί για την κατάκτηση της πρώτης θέσης του γκρουπ. Από 2,30 έως 2,60. Για κατάκτηση της κορυφής πάμε στο 30,00.

Δυστυχώς εξωγενείς ανασταλτικοί παράγοντες δεν λείπουν. Από τη μία η ανεντιμότητα του Κουφού (αντικαταστάθηκε από τον Γλυνιαδάκη) και από την άλλη το άλυτο, μέχρι στιγμής, πρόβλημα των ασφαλιστηρίων των παικτών του Ολυμπιακού. Οι τρεις (Σλούκας, Μάντζαρης, Πρίντεζης) ταξίδεψαν στο Καρπενήσι για την προετοιμασία, όμως το αν θα ταξιδέψουν Ισπανία, εξαρτάται από το αν θα υπάρξει συμφωνία της ΚΑΕ Ολυμπιακός με την ΕΟΚ. Θέλω να πιστεύω ότι θα υπάρξει.

Το ρόστερ της Ελλάδας

Γ. Αντετοκούμπο φόργουορντ 2.10μ.

Γ. Μπόγρης σέντερ 2.10μ.

Γ. Μπουρούσης σέντερ 2.15μ.

Ν. Καλάθης γκαρντ 1.98μ.

Β. Γιάνκοβιτς φόργουορντ 2.02μ.

Κ. Καϊμακόγλου φόργουορντ 2.05μ.

Α. Γλυνιαδάκης σέντερ 2.16μ.

Β. Μάντζαρης γκαρντ 1.96μ.

Κ. Παπανικολάου φόργουορντ 2.03μ.

Γ. Πρίντεζης φόργουορντ 2.06μ.

Κ. Σλούκας γκαρντ 1.98μ.

Μ. Τσαϊρέλης φόργουορντ 2.08μ.

Κ. Βασιλειάδης γκαρντ 2.00μ.

Ν. Ζήσης γκαρντ 1.95μ.

Σε ενδιαφέρει