Το φαβορί

kd

Οι απανταχού μπασκετόφιλοι μετρούν μέρες για το δικό τους Μουντιάλ. Σε 38 ημέρες ξεκινά το παγκόσμιο κύπελλο στην Ισπανία.

Αν και είναι νωρίς, μπορούμε να ξεκινήσουμε την παρουσίαση των ομάδων. Εννοείται ότι τα τελικά ρόστερ θα ανακοινωθούν λίγο πριν το τζάμπολ. Μολαταύτα, το σκανάρισμα των συγκροτημάτων είναι εφικτό. Έτσι, λοιπόν, οι ΗΠΑ μπαίνουν στο μικροσκόπιο. Πρωταθλητές κόσμου του 2010 στην Τουρκία και φυσικά πάνε στην Ισπανία για να υπερασπιστούν τον τίτλο τους. Ο όμιλος τους είναι εύκολος και περιμένουμε να τερματίσουν αήττητοι. Αντίπαλοι τους οι: Δομινικανή Δημοκρατία, Ουκρανία, Φινλανδία, Νέα Ζηλανδία, Τουρκία.

Για τους Αμερικάνους, όλα ξεκινάνε από τον προπονητή. Ο Μάικ Κζιζέφσκι αποτελεί εγγύηση για την ενότητα, την πειθαρχία και την προσήλωση στον στόχο. Παρά το γεγονός ότι ΛεΜπρον, Κόμπε, Καρμέλο, θα απουσιάσουν, οι ΗΠΑ είναι και πάλι φαβορί για την πρώτη θέση. Στην προετοιμασία θα μπουν 19, αλλά έχει γίνει έτσι η επιλογή, ώστε οι 12αδα να μην υστερεί πουθενά. Ο κόουτς “Κ” έχει επιλογές και στις τρεις θέσεις (γκαρντ, φόργουορντ, σέντερ). Νεανικό ρόστερ (24 μέσος όρος ηλικίας) με παίκτες που μπορούν να καλύψουν και πολλές θέσεις ή να μην έχουν αντίπαλο στη φυσική τους θέση. Παράδειγμα ο Στέφεν Κάρι των Γουόριορς.

Αναμένουμε ανελέητη πίεση, τρέξιμο και καταστάσεις ένας-ένας. Σούπερ σταρ ο Κέβιν Ντουράντ και από κοντά (αν είναι καλά και επιλεγεί) ο Ντέρικ Ρόουζ.

Το απόλυτο φαβορί δίνεται στο 1,40.

Το ρόστερ των ΗΠΑ

Μπ. Μπιλ γκαρντ 1.96μ.

Ντ. Κάζινς σέντερ 2.11μ.

Στ. Κάρι γκαρντ 1.91μ.

Αν. Ντέιβις φόργουορντ 2.08μ.

Ντ. ΝτεΡόζαν γκαρντ 2.03μ.

Α. Ντράμοντ σέντερ 2.08μ.

Κ. Ντουράντ γκαρντ 2.06μ.

Κ. Φαρίντ φόργουορντ 2.03μ.

Π. Τζορτζ γκαρντ 2.03μ.

Μπ. Γκρίφιν φόργουορντ 2.08μ.

Τζ. Χάρντεν γκαρντ 1.96μ.

Γκ. Χέιγουρντ φόργουορντ 2.03μ.

Κ. Ίρβινγκ γκαρντ 1.91μ.

Ντ. Λίλαρντ γκαρντ 1.91μ.

Κ. Κόρβερ γκαρντ 2.01μ.

Κ. Λαβ φόργουορντ 2.08μ.

Τσ. Πάρσονς 2.06μ.

Ντ. Ρόουζ γκαρντ 1.91μ.

Κ. Τόμπσον γκαρντ 2.01μ.

Σε ενδιαφέρει