Βραζιλία – Βέλγιο: Ματσάρα σαν τελικός!

Δύο από τις πιο ποιοτικές ομάδες του φετινού Παγκοσμίου Κυπέλλου, Βραζιλία και Βέλγιο, τίθενται αντιμέτωπες μόλις στα προημιτελικά της διοργάνωσης.
Βραζιλία – Βέλγιο: Ματσάρα σαν τελικός!

Βάσει ρόστερ, Βραζιλία και Βέλγιο θα μπορούσαν να συνθέτουν το απόλυτο ζευγάρι του τελικού του φετινού Παγκοσμίου Κυπελλου, αλλά οι διασταυρώσεις έφεραν τις δύο ομάδες αντιμέτωπες μόλις στα προημιτελικά του θεσμού σε μια ματσάρα που μπορούν να συμβούν τα πάντα.

Τα προγνωστικά μου

Βραζιλία – Βέλγιο: G/G και Over 2,5 (2.30)

Ανάλυση

Φάνηκε ότι το Μεξικό «ξεφούσκωσε» κόντρα στη Σουηδία και ότι η καλή Βραζιλία δεν θα είχε κάποιο πρόβλημα να αποκλείσει την «Ελ Τρι» και αυτό έγινε. Ο Νεϊμάρ και η παρέα του, έπειτα από ένα πρώτο ημίχρονο που βρήκε νικητή τον Γκιγέρμο Οτσόα, που έπιανε τα πάντα, κατάφεραν τελικά στο δεύτερο ημίχρονο να φανούν πιο προσεκτικοί στην τελική προσπάθεια και τελικά να σκοράρουν δύο φορές, παίρνοντας άνετα την πρόκριση με 2 – 0. Σκόρερ ο Νεϊμάρ και ο Φιρμίνο, ενώ σε εξαιρετική μέρα ήταν και ο Γουίλιαν. Ο ηγέτης έχει έρθει στο στόχαστρο του Τύπου και όχι μόνο για τις υπερβολικές αντιδράσεις στα μαρκαρίσματα που δέχεται και για το γεγονός ότι πέφτει πολύ εύκολα, αλλά μάλλον αυτό είναι το τελευταίο που τον ενδιαφέρει, από τη στιγμή που για τνην ομάδα του όλα κυλούν ομαλά. Ανησυχία παραμένει με την κατάσταση του Γκάμπριελ Ζέσους, που ακόμα δεν έχει καταφέρει να σκοράρει. Σε αυτή την άκρως… ευρωπαϊκή στο στυλ, Βραζιλία, υπήρξαν και προβλήματα τραυματισμών και υπάρχουν ακόμα. Στα θετικά ότι ο Μαρσέλο αποθεραπεύτηκε και ότι ο Ντάγκλας Κόστα είναι σε διαδικασία επιστροφής, ωστόσο οριστικά νοκ – άουτ για το υπόλοιπο της διοργάνωσης είναι ο Ντανίλο. Στα αγωνιστικά, κανονικά θα συνεχίσει ο Ζέσους στην κορυφή, με τον Φιρμίνο να μένει στον πάγκο, εκτός και ο Κασεμίρο που είναι τιμωρημένος.

Υπέρτατη ματσάρα ανάμεσα στη Βραζιλία και το Βέλγιο με φόντο τα ημιτελικά και με πλήθος ειδικών. Ποιος θα καταφέρει να περάσει;

Τα είδε όλα το Βέλγιο κόντρα στην Ιαπωνία, αλλά με τον τρόπο που τελικά κατάφερε να πάρει την πρόκριση, ενδεχομένως να της κάνει καλό και την ανεβάσει και επίπεδο σε ό,τι αφορά τον… περίφημο παράγοντα της φανέλας. Στο 48’ και το 52’ είδε την εστία της να παραβιάζεται δύο φορές και όλοι είχαν μείνει «παγωμένοι» από όσα έβλεπαν στον αγωνιστικό χώρο. Άλλωστε, διαγραφόταν μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις του τουρνουά μετά τον αποκλεισμό της Γερμανίας από τη φάση των ομίλων. Ο προπονητής ομάδας, Ρομπέρτο Μαρτίνεθ, έκανε το προφανές και ως άλλος… Ζοσέ Μουρίνιο έβαλε στον αγωνιστικό χώρο τον Φελαϊνί για την ικανότητά του στο ψηλό παιχνίδι και έβγαλε εκτός τον αρνητικό Καράσκο και πέρασε τον Τσαντλί. Η ομάδα του μείωσε με τυχερό γκολ του Βερτόνχεν στο 69’ και όλα πήραν το δρόμο τους. Ο Φελαϊνί με κεφαλιά πέντε λεπτά αργότερα έκανε το 2 – 2, ενώ στις καθυστερήσεις ο Τσαντλί υπέγραψε την επική ανατροπή. Πλέον, μπροστά τους, είναι η απόλυτη πρόκληση, αφού έχουν απέναντί τους, τη Βραζιλία, από την οποία δεν έχουν να ζηλέψουν κάτι σε ποιότητα, αλλά η… φανέλα της «σελεσάο» είναι πολύ πιο βαριά. Φαβορί έχρισε – πολύ έξυπνα – τη Βραζιλία ο Ισπανός προπονητής. Βασικός κατά πάσα πιθανότητα ο Τσαντλί, αφού στέρεψαν οι ευκαιρίες στον Καράσκο, δεν είναι σίγουρος ο Φελαϊνί.

Πιθανές ενδεκάδες

Βραζιλία (4 – 1 – 4 – 1)

Άλισον

Φάγκνερ

Τιάγκο Σίλβα

Μιράντα

Μαρσέλο

Φερναντίνιο

Ουίλιαν

Παουλίνιο

Κουτίνιο

Νεϊμάρ

Γκάμπριελ Ζέσους

Βέλγιο (3 – 4 – 3)

Κουρτουά

Αλντερβάιρελντ

Κομπανί

Βερτόνχεν (Βερμάελεν)

Μενιέ

Βίτσελ

Ντε Μπρούινε

Τσαντλί

Μέρτενς

Λουκάκου

Αζάρ

Εκτίμηση

Σχεδόν ισοδύναμες ομάδες και από τις πιο ποιοτικές στη διοργάνωση. Δεν διαφέρουν σε πολλά σε αυτό το σκέλος. Ωστόσο, ο περίφημος παράγοντας της φανέλας, σε τέτοιο σημείο κάνει τη διαφορά. Αποφεύγω να ασχοληθώ με ξεκάθαρο σημείο, αλλά θα προτιμήσω τα γκολ, αφού αν μπορεί κάποιος να παραβιάσει την εστία της Βραζιλίας, αυτό είναι σίγουρα το Βέλγιο (πόσω μάλλον με την απουσία του Κασεμίρο), το οποίο όμως από τη δική του πλευρά έχει αμυντικά κενά όπως φάνηκε και με την Ιαπωνία. Το combo του G/G και OVER 2,5 πληρώνει πολύ καλά.

Σε ενδιαφέρει