Ουρουγουάη – Γαλλία: Γιορτή χωρίς βασικό τον Καβάνι

Λίγη από την αίγλη του χάνει ο σημερινός προημιτελικός ανάμεσα στην Ουρουγουάη και τη Γαλλία, καθώς ο εκ των ηγετών των «σελέστε», Έντινσον Καβάνι, τέθηκε off λόγω τραυματισμού, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή του στη βασική ενδεκάδα.
Ουρουγουάη – Γαλλία: Γιορτή χωρίς βασικό τον Καβάνι

Κρίμα κι άδικο για αυτή τη ματσάρα, Ουρουγουάη – Γαλλία, να λείπει ένα από τα μεγάλα «αστέρια», ωστόσο συνήθως έτσι γράφονται μικρές ιστορίες στα χρονικά των Παγκοσμίων Κυπέλλων. Ο λόγος για τον Έντινσον Καβάνι που έχει υποστεί διάταση (τράβηγμα) στη γάμπα και η συμμετοχή του στη βασική ενδεκάδα της ομάδας του θεωρείται απίθανο σενάριο και πλέον απλά γίνεται αγώνας δρόμου να είναι διαθέσιμος για λίγα λεπτά. Είναι ο πρώτος χρονικά προημιτελικός της διοργάνωσης και ο νικητής του ζευγαριού θα αντιμετωπίσει αντίστοιχα το νικητή του ζευγαριού ανάμεσα στο Βέλγιο και τη Βραζιλία.

Τα προγνωστικά μου

Ουρουγουάη – Γαλλία: 2 (2.00)

Ανάλυση

Ο Έντινσον Καβάνι εμφανίστηκε την κατάλληλη στιγμή για την Ουρουγουάη και μάλιστα στα πιο δύσκολα, δείχνοντας ότι διαθέτει στόφα ηγέτη. Ο επιθετικός της Παρί Σεν Ζερμέν πέτυχε δύο γκολάρες κόντρα στην Πορτογαλία στην αναμέτρηση για τους «16» και έτσι οδήγησε εκ του ασφαλούς την ομάδα του στη σημερινή θέση, να διεκδικεί μια θέση στον ημιτελικό του θεσμού κόντρα στη Γαλλία. Με αυτή τη νίκη έσπασε και μια είδους κατάρα για τους Ουρουγουανούς, καθώς για 2η φορά από το 1970 έφτασαν στους «8». Παρ’ όλα αυτά, δεν υπάρχουν… γάμοι χωρίς κλάματα. Ο πρωταγωνιστής της αναμέτρησης και σκόρερ για τους «σελέστε» υπέστη μυϊκό τραυματισμό στη γάμπα, δεν μπόρεσε να βγάλει όλο το 90λεπτο και ο χρόνος της αποθεραπείας υπολογίζεται περίπου στη μία εβδομάδα. Άρα για σήμερα τίθεται off για τη συμμετοχή του ως βασικός και απλά ελπίζει σε πρόκριση και να είναι έτοιμος στα ημιτελικά. Τη θέση του έμπειρου σέντερ φορ θα πάρει ο σκόρερ, Στουάνι που με τη νεοφώτιστη πέρυσι Τζιρόνα στην Primera Division, πραγματοποίησε μια εκπληκτική σεζόν σκοράροντας 21 γκολ. Μάλιστα, ο συγκεκριμένος έχει μοναδική ικανότητα στο ψηλό παιχνίδι, γεγονός το οποίο διαμορφώνει και διαφορετικά δεδομένα για την ομάδα του. Δεν αναμένονται άλλες αλλαγές σε πρόσωπα, παρά μόνο σε αγωνιστική λογική, λόγω της δυναμικότητας του αντιπάλου.

Η Γαλλία εντυπωσίασε με την Αργεντινή, αλλά η Ουρουγουάη είναι σκληρό καρύδι. Ποιος θα προκριθεί στον ημιτελικό; (ΚΛΙΚ ΕΔΩ)

Η πραγματική Γαλλία που περίμενε όλος ο κόσμος σε αυτή τη διοργάνωση είναι εδώ και εμφανίστηκε στο ματς με την Αργεντινή. Δεν ήταν δυνατόν με τόσους παικταράδες σε όλες τις γραμμές της, να μην μπορεί να πατάει τους αντιπάλους της κάτω, δείχνοντας ποιος είναι το αφεντικό. Ε, τελικά, το έκανε με τους «αλμπισελέστε» και με μία εμφάνιση του 19χρονου Εμπαπέ, που θα μείνει στην ιστορία των Παγκοσμίων Κυπέλλων και λόγω του νεαρού της ηλικίας του, η Γαλλία νίκησε 4 – 3, δεχόμενη το τελευταίο γκολ στις καθυστερήσεις. Ο νεαρός της Παρί Σεν Ζερμέν πέτυχε δύο γκολ, κέρδισε το πέναλτι με το οποίο οι «τρικολόρ» άνοιξαν το σκορ έχοντας πραγματοποιήσει μια κούρσα 70 μέτρων και έδειξε στόφα ηγέτη μέσα σε μια Γαλλία με πάρα πολλά αστέρια. Βέβαια, για να γράφονται και όλα, βρήκε και τα έκανε κόντρα σε μια άμυνα που έπαιζε χωρίς λόγο και αιτία αρκετά ψηλά, κάνοντας τη ζωή των παικτών του Ντεσάμπ πολύ πιο εύκολη. Συμπαίκτες στην Ατλέτικο Μαδρίτης, Γκριζμάν και Γοδίν, με τον πρώτο να παραδέχεται στη συμπάθειά του στην εθνική Ουρουγουάης. Εκτός πλάνων ο τιμωρημένος Ματουιντί, με τους Φεκίρ και Τολισό να διεκδικούν μέχρι τέλους μια θέση. Δεν θέλησε να σταθεί στη διαφαινόμενη απουσία του Καβάνι ο προπονητής της Γαλλίας, που αναμένεται να χρησιμοποιήσει το 4 – 3 – 3.

Πιθανές ενδεκάδες

Ουρουγουάη (4 – 4 – 2)

Μουσλέρα

Κάσερες

Χιμένες

Γοδίν

Λαξάλ

Τορέιρα

Βεσίνο

Νάντες

Μπετανκούρ

Σουάρες

Στουάνι

Γαλλία (4 – 3 – 3)

Γιορίς

Παβάρ

Ουμτιτί

Βαράν

Ερνάντεζ

Καντέ

Πογκμπά

Τολισό

Εμπαπέ

Ζιρού

Γκριζμάν

Εκτίμηση

Η Γαλλία ήταν εξ αρχής ένα από τα μεγάλα φαβορί, αλλά η εικόνα της στους προηγούμενους αγώνες δεν έπειθε. Τελικά «εμφανίστηκε» με την Αργεντινή χωρίς βέβαια να έχει καμία σχέση η Ουρουγουάη με την αμυντική παιδική χαρά της ομάδας του Σαμπάολι. Παρ’ όλα αυτά, η απουσία του Καβάνι είναι τεράστια και όχι μόνο για αγωνιστικούς λόγους, οπότε η πλάστιγγα γέρνει προς Γαλλία μεριά.

Σε ενδιαφέρει