Ισλανδία – Κροατία: Ετοιμάζει πολλές αλλαγές ο Ντάλιτς

Σε έναν από τους πιο ιδιαίτερους ομίλους, η Ισλανδία θέλει μόνο νίκη επί της Κροατίας για να ελπίζει σε πρόκριση στην επόμενη φάση.
iceland croatia

Σε έναν όμιλο που φαινόταν ότι Αργεντινή και Κροατία θα έκαναν πάρτι, αυτό ίσχυσε μόνο για τους δεύτερους, αφού έχουν ήδη προκριθεί και εκτός απροόπτου ως πρώτοι. Η Ισλανδία έχει πολλές ελπίδες να είναι παρούσα στη φάση των «16», αλλά πρέπει για αρχή να νικήσει την Κροατία, ωστόσο ίσως και αυτό να μην της φτάσει, καθώς θα παίξει σημαντικό ρόλο η διαφορά τερμάτων.

Τα προγνωστικά μου

Ισλανδία – Κροατία: Goal/Goal (1.88)

Ανάλυση

Είχε μια ιστορική ευκαιρία η Ισλανδία κόντρα στη Νιγηρία, αφού με νίκη θα ήταν σε πολύ μεγάλο βαθμό στη φάση των «16», αλλά τελικά οι Σκανδιναβοί την πάτησαν χάνοντας δίκαια με 2 – 0 από τους Αφρικανούς. Το πρώτο ημίχρονο ήταν εξαιρετικά ισορροπημένο και φυσιολογικά οι δύο ομάδες μπήκαν με το 0 – 0 στα αποδυτήρια, αλλά ο Μούσα ήταν η ειδοποιός διαφορά ανάμεσα στους δύο. Ο χαρισματικός φορ των Αφρικανών πέτυχε δύο γκολ, το πρώτο από ομαδική προσπάθεια, το δεύτερο σε one-man-show και οδήγησε την ομάδα του στη νίκη. Μάλιστα, η κακή μέρα για τους Ισλανδούς πιστοποιήθηκε στα τελευταία λεπτά, όταν ο ηγέτης της ομάδας, Σίγκουρντσον ανέλαβε την εκτέλεση πέναλτι, αλλά έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ, με το 2 – 0 να παραμένει μέχρι τέλους. Αυτό το γκολ θα ήταν πολύ σημαντικό ακόμη κι αν δεν ισοφάριζε ποτέ η Ισλανδία λόγω της διαφοράς τερμάτων στον όμιλο. Για να βρεθεί στην επόμενη φάση θέλει νίκη και μόνο νίκη κόντρα στην Κροατία και παράλληλα νίκη της Αργεντινής χωρίς όμως να καλυφθεί η διαφορά τερμάτων. Αν στο άλλο ματς, προκύπτει ισοπαλία, τότε ουσιαστικά χάνει το τρένο, αφού θα θέλει νίκη με τρία γκολ διαφορά επί των Κροατών. Αυτά δεν γίνεται να συμβούν. Η Ισλανδία έχει αναμετρηθεί με την Κροατία και στη φάση των ομίλων και μάλιστα έχει νικήσει σε μία από τις δύο αναμετρήσεις. Στα αγωνιστικά αναμένεται να επιστρέψει ο Γκούντμουντσον, ενώ δεν τίθεται οποιοδήποτε ζήτημα μη συμμετοχής του Σίγκουρντσον, λόγω της κακής του εμφάνισης στο ματς με τη Νιγηρία.

Η Ισλανδία στοχεύει σε μια ιστορική πρόκριση, τη στιγμή που η Κροατία είναι χαλαρή και με αλλαγές. Ποιος θα έχει το πάνω χέρι στην αναμέτρηση; (ΚΛΙΚ ΕΔΩ).

Ένα από τα μεγαλύτερα αποτελέσματα στα χρονικά του ποδοσφαίρου της χώρας, πέτυχε η Κροατία κόντρα στην Αργεντινή. Επιβλητική επικράτηση με σκορ 3 – 0 και μάλιστα η εικόνα αποτυπώνεται και στο αποτέλεσμα. Εμφάνιση σαν να είχε βάλει ο Ντάλιτς στους παίκτες του ένα κομπιούτερ και ειδικά οι Ράκιτιτς και Μόντριτς έκαναν ένα ματς το οποίο πρέπει να το κρατήσουν σε DVD και να το δείχνουν σε λίγα χρόνια στους μικρότερους συγγενείς τους, ώστε να τους δώσουν να καταλάβουν πόσο παικταράδες ήταν αμφότεροι. Έτσι, λοιπόν, μετά το 1998, η Κροατία περνά τον… σκόπελο των ομίλων και πιθανότατα ως 1η από τον όμιλο. Ο Ντάλιτς δεν κρύφτηκε πίσω από το δάχτυλό του, παραδεχόμενος πως από τη στιγμή που δεν υπάρχει ξεκάθαρο κίνητρο, θα δώσει ανάσες στους βασικούς και θα παρατάξει τους λεγόμενους «αναπληρωματικούς». Εκτός θα είναι οι Μπρόζοβιτς, Ράκιτιτς, Μάντζουκιτς, Βρσάλικο, Ρέμπιτς, Μόντριτς και ο τερματοφύλακας, Σούμπασιτς. Ενδεκαδάτος αναμένεται ο Πέρισιτς και ο Κράμαριτς που ήταν βασικός στο πρώτο ματς.

Πιθανές ενδεκάδες

Ισλανδία (4 – 4 – 2)

Χάλντορσον

Σέβαρσον

Άρνασον

Σίγκουρντσον

Μάγκνουσον

Γκούντμουντσον

Γκούναρσον

Χάλφρεντσον

Μπιάρναρσον

Φινμπόγκασον

Σίγκουρντσον

Κροατία (4 – 2 – 3 – 1)

Κάλινιτς

Γεβντάι

Τσόρλουκα

Τσαλέτα

Καρ

Πίβαριτς

Κόβατσιτς

Μπάντελ

Πιάτσα

Πέρισιτς

Κράμαριτς

Εκτίμηση

Ακόμα και με τις αλλαγές που θα έχει ο Ντάλιτς, η Κροατία παραμένει πάρα πολύ ποιοτική. Στην ενδεκάδα της θα είναι παίκτες από τη Γιουβέντους, τη Ρεάλ Μαδρίτης, Ίντερ κλπ., οπότε ποια είναι η Ισλανδία για να υποτιμήσει έναν αντίπαλο; Παρά ότι το κίνητρο είναι μονόπλευρο, η Κροατία έχει την ποιότητα να σκοράρει, όπως και η Ισλανδία μπορεί να βρει γκολ λόγω ακριβώς του κινήτρου. Άλλωστε, οι δύο ομάδες γνωρίζονται άριστα από τη φάση των προκριματικών.

Σε ενδιαφέρει