Μουντιάλ 2018: Σενάρια πρόκρισης στους ομίλους

Τώρα που φτάσαμε στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων, είναι πολύ χρήσιμο να δούμε τι ισχύει για την πρόκριση στην τελευταία αγωνιστική.
Groups

Για να μην κάθεστε να βγάζετε κομπιουτεράκια και να μαθαίνετε απ’ έξω τα κριτήρια ισοβαθμίας στους ομίλους του Μουντιάλ, σας μαζέψαμε τα σενάρια πρόκρισης της τελευταίας αγωνιστικής. Φυσικά μπορείτε να τσεκάρετε και τη βαθμολογία του Μουντιάλ ως τώρα.

Α’ Όμιλος (Ουρουγουάη – Ρωσία, Σ. Αραβία – Αίγυπτος): Η Ρωσία και η Ουρουγουάη έχουν ήδη προκριθεί. Μένει να δούμε ποια θα είναι πρώτη και ποια δεύτερη. Η Ρωσία θα πάρει την πρωτιά ακόμη και με ισοπαλία, ενώ η ομάδα του Σουάρες θέλει μόνο νίκη. Για την “τιμητική” τρίτη θέση, η Αίγυπτος είναι το φαβορί, αφού θα την κατακτήσει ακόμη με ισοπαλία στον αγώνα κόντρα στη Σ. Αραβία.

Β’ Όμιλος (Ιράν – Πορτογαλία, Ισπανία – Μαρόκο): Το Μαρόκο είναι το μοναδικό αδιάφορο, αφού έχει αποκλειστεί. Ξεκάθαρα τα πράγματα. Στο Ιράν – Πορτογαλία, με άσο περνάει το Ιράν, με ισοπαλία και διπλό, περνάνε οι Πορτογάλοι. Η Ισπανία μένει έξω μόνο αν χάσει από το Μαρόκο και ταυτόχρονα το Ιράν κερδίσει την Πορτογαλία. Τώρα, όσον αφορά την πρώτη θέση, οριακό πλεονέκτημα ως τώρα έχει η Ισπανία, αφού έχει λιγότερες κάρτες από την Πορτογαλία. Δηλ. αν τέλειωνε σήμερα ο όμιλος, η Ισπανία θα ήταν πρώτη.

Sούπερ αποδόσεις και στο Μουντιάλ 2018 από την Sportingbet (ΚΛΙΚ ΕΔΩ)!

Γ’ Όμιλος (Αυστραλία – Περού, Δανία – Γαλλία): Δύο είναι τα δεδομένα στον συγκεκριμένο όμιλο. Έχει προκριθεί σίγουρα η Γαλλία και έχει αποκλειστεί σίγουρα το Περού. Η ισοπαλία στο Δανία – Γαλλία συμφέρει και τους δύο, αφού οι μεν Δανοί θα προκριθούν σίγουρα και οι Γάλλοι θα είναι πρώτοι. Γι’ αυτό άλλωστε είναι πολύ χαμηλά η απόδοση της ισοπαλία. Η Δανία θα έρθει πρώτη αν κερδίσει τη Γαλλία, δεύτερη αν έρθει ισόπαλη στο ματς και τρίτη, αν χάσει από τη Γαλλία και η Αυστραλία κερδίσει το Περού. Η Αυστραλία θέλει μόνο νίκη επί του Περού και ταυτόχρονα να χάσει η Δανία από τη Γαλλία. Σε αυτή την περίπτωση θα χουμε ισοβαθμία Δανίας – Αυστραλίας και είναι πολύ πιθανό να κριθούν τα πάντα στο Fair Play, δηλαδή τον αριθμό των κίτρινων καρτών. Μέχρι στιγμής υπερέχει η Αυστραλία.

Δ’ Όμιλος (Ισλανδία – Κροατία, Νιγηρία – Αργεντινή): Σίγουρα έχει προκριθεί η Κροατία, η οποία δεν θα είναι πρώτη, μόνο αν χάσει με διαφορά από την Ισλανδία και παράλληλη η Νιγηρία κερδίσει με διαφορά την Αργεντινή. Επί της ουσίας δηλαδή, οι Κροάτες είναι πρώτοι ακόμη και με ήττα. Η Αργεντινή θα έχει ελπίδες να περάσει στην επόμενη φάση μόνο με νίκη επί της Νιγηρίας. Σε κάθε άλλη περίπτωση, αποκλείεται. Βέβαια, ακόμη και με νίκη, η ομάδα του Μέσι θα περιμένει να μην κερδίσει η Ισλανδία, γιατί αλλιώς θα υπάρχει ισοβαθμία στη δεύτερη θέση και όλα θα κριθούν στη διαφορά τερμάτων. Ως τώρα, η Ισλανδία έχει -2 και η Αργεντινή -3. Η Ισλανδία θέλει νίκη επί της Κροατίας και παράλληλα να μην κερδίσει η Νιγηρία, ή σε ισοπαλία του Νιγηρία – Αργεντινή, να κερδίσει με πολλά γκολ την Κροατία. Δύσκολα πράγματα δηλαδή. Τέλος, η Νιγηρία περνάει με νίκη επί της Αργεντινής, ενώ και με ισοπαλία θα είναι στην επόμενη φάση, αν η Ισλανδία δεν κερδίσει με πολλά γκολ διαφορά την Κροατία.

Ε’ Όμιλος (Βραζιλία – Ελβετία, Σερβία – Κόστα Ρίκα): Η Κόστα Ρίκα έχει αποκλειστεί από το συγκεκριμένο όμιλο. Από κει και πέρα, όλα είναι ανοιχτά. Η Σερβία θέλει νίκη επί της Βραζιλίας για να περάσει στην επόμενη φάση, ενώ μπορεί να περάσει και με ισοπαλία, αν η Κόστα Ρίκα κερδίσει την Ελβετία με πάνω από ένα γκολ διαφορά. Η Ελβετία περνάει σίγουρα με νίκη επί της Κόστα Ρίκα, αλλά και με ισοπαλία. Όσον αφορά την πρώτη θέση, αυτή τη στιγμή υπερισχύει η Βραζιλία, γιατί έχει συντελεστή γκολ +2, έναντι +1 της Ελβετίας.

ΣΤ’ Όμιλος (Μεξικό – Σουηδία, Νότια Κορέα – Γερμανία): Χαμός έγινε μετά τη δεύτερη αγωνιστική. Το Μεξικό χρειάζεται νίκη ή ισοπαλία στο τελευταίο ματς για να προκριθεί. Βεβαίως, τα “σομπρέρο” περνάνε ακόμη και με ήττα, αν η Γερμανία δεν κερδίσει τη Νότια Κορέα. Η Γερμανία θα προκριθεί σίγουρα αν κερδίσει την Κορέα με πάνω από δύο γκολ διαφορά. Βέβαια, θα χρειάζεται απλά μια νίκη, αν η Σουηδία δεν κερδίσει το Μεξικό. Ακόμη πάντως κι αν η Σουηδία κερδίσει το Μεξικό, αν οι Γερμανοί επικρατήσουν με διαφορά της Νότιας Κορέας, μπορούν να περάσουν με τη διαφορά τερμάτων. Η Σουηδία περνάει με νίκη επί του Μεξικού, εφόσον οι Γερμανοί δεν κερδίσουν τη Νότια Κορέα. Αν κερδίσει τόσο η Σουηδία, όσο και η Γερμανία, τότε η πρόκριση θα κριθεί στη διαφορά τερμάτων. Η Κορέα περνάει μόνο με ένα σενάριο. Να κερδίσουν τη Γερμανία και παράλληλα να χάσει η Σουηδία από το Μεξικό. Σε αυτή την περίπτωση, θα έχουμε τριπλή ισοβαθμία στη δεύτερη θέση και θα κριθούν όλα στη διαφορά τερμάτων.

Ζ’ Όμιλος (Αγγλία – Βέλγιο, Παναμάς – Τυνησία): Μόνο το ποιος θα πάρει την πρώτη θέση δεν έχει κριθεί σε αυτό τον όμιλο. Ο νικητής στο μεταξύ τους θα είναι πρώτος και ο χαμένος δεύτερος. Με ισοπαλία, επειδή ως τώρα υπάρχει απόλυτη ισορροπία, θα κριθούν τα πάντα στο Fair Play, που ως τώρα προηγείται η Αγγλία, γιατί έχει δύο κίτρινες κάρτες, έναντι τριών του Βελγίου. Για την τρίτη θέση, με ισοπαλία ευνοείται η Τυνησία, οπότε ο Παναμάς θα πρέπει να την κερδίσει για να τερματίσει τρίτος.

Η’ Όμιλος (Ιαπωνία – Πολωνία, Σενεγάλη – Κολομβία): Σίγουρα έχει αποκλειστεί η Πολωνία. Η Ιαπωνία θα είναι πρώτη αν κερδίσει την Πολωνία την τελευταία αγωνιστική, ενώ ακόμη και με Χ θα είναι σίγουρα στην επόμενη φάση. Για να μείνει έξω η Ιαπωνία, θα πρέπει να χάσει από την Πολωνία και παράλληλα να έρθει ισοπαλία το Κολομβία – Σενεγάλη. Η Κολομβία θέλει νίκη επί της Σενεγάλης για να περάσει σίγουρα, ενώ μπορεί να προκριθεί αν έρθει ισόπαλη και παράλληλα χάσει η Ιαπωνία. Η Σενεγάλη χρειάζεται απλά ένα Χ για να προκριθεί στην επόμενη φάση, ενώ αν κερδίσει, θα θέλει καλύτερη διαφορά τερμάτων από την Ιαπωνία, για να πάρει και την πρώτη θέση.

Σε ενδιαφέρει