Ουρουγουάη – Ρωσία: Με το εισιτήριο στο χέρι

Εχοντας εξασφαλίσει την πρόκριση στην επόμενη φάση, Ουρουγουάη και Ρωσία θα παλέψουν για την κορυφή του ομίλου, με τη Ρωσία να βολεύεται ακόμα και με το «Χ».
uruguay russia

Στο Κόσμος Αρένα, χωρητικότητας 45.800 θέσεων, της πόλης Σαμάρα θα λύσουν τις διαφορές τους Ουρουγουάη και Ρωσία με φόντο την πρώτη θέση του ομίλου.

Τα προγνωστικά μου

Ουρουγουάη – Ρωσία: Goal/Goal (2.02)

Ανάλυση

Με την γνωστή συνταγή και το αγαπημένο της 1-0 η Ουρουγουάη κέρδισε και τη Σαουδική Αραβία και εξασφάλισε την πρόκρισή της στην επόμενη φάση. Απόψε θα παίξει την πρωτιά κόντρα στη διοργανώτρια Ρωσία. Θέλει μόνο νίκη, αφού υστερεί στη συνολική διαφορά τερμάτων της αντιπάλου της. Κρατάει απαραβίαστη την εστία της εδώ και πέντε αγώνες. Τα τέσσερα εξ αυτών εκτός από no goal ήταν και under. Ο Σουάρες άνοιξε λογαριασμό και είναι έτοιμος να… δαγκώσει στη συνέχεια. Ο Ταμπάρες αναμένεται να δώσει χρόνο συμμετοχές σε κάποιους παίκτες που ως τώρα δεν έχουν ξεκινήσει βασικοί, αλλά όχι σε σημείο να επηρεαστεί η αγωνιστική συμπεριφορά και φιλοσοφία της ομάδας. Δεν αλλάζει το 4-4-2 όπως και το επιθετικό δίδυμο Καβάνι – Σουάρες.

Η κορυφή του πρώτου ομίλου χωράει μόνο μία. Ποια θα τα καταφέρει; (ΚΛΙΚ ΕΔΩ)

Εχει εκπλήξει τους πάντες ευχάριστα η γηπεδούχος Ρωσία ως τώρα. Όχι γιατί κέρδισε τις κατώτερες θεωρητικά Αίγυπτο και Σαουδική Αραβία, αλλά γιατί το έπραξε πολύ εύκολα με 3-1 και 5-0 αντίστοιχα. Στην πρόσφατη τριάρα επί των Αφρικανών o Τζιούμπα ήταν εξαιρετικός στην επίθεση βρίσκοντας γκολ για δεύτερο σερί ματς, όπως και ο καταπληκτικός Τσερίσεφ που έφτασε τα τρία γκολ στη διοργάνωση. Λογικό να «τρώει» πάγκο ο Σμόλοφ εφόσον υπάρχουν πιο φορμαρισμένοι παίκτες. Πάντως απόψε αναμένεται να ξεκινήσει παίζοντας στην τριπλέτα της μεσοεπιθετικής γραμμής και πίσω από τον Τζιούμπα στο 4-2-3-1 του Τσερτσέσοφ. Δεδομένη η απουσία του Τζαγκόεφ, ενώ ο Ζιρκόφ προπονήθηκε μόνος του λόγω ενοχλήσεων και εφόσον η πρόκριση έχει εξασφαλιστεί δεν υπάρχει λόγος να ρισκάρει. Παίρνει την πρώτη θέση με νίκη ή ισοπαλία.

Πιθανές ενδεκάδες

Ουρουγουάη (4-4-2)

Μουσλέρα

Κάσερες

Χιμένες

Γοδίν

Βαρέλα

Σάντσες

Μπετανκούρ

Αρασκαέτα

Βεσίνο

Σουάρες

Καβάνι

Ρωσία (4-2-3-1)

Ακινφέεφ

Φερνάντες

Ιγκνάσεβιτς

Κουτέποφ

Κουντρισόφ

Γκολοβίν

Ζόμπνιν

Τσερίσεφ

Γκαζίνσκι

Σμόλοφ

Τζιούμπα

Εκτίμηση

Οι δύο ομάδες κατάφεραν με το 2/2 να προκριθούν χέρι-χέρι στην επόμενη φάση. Απόψε παίζουν ουσιαστικά την πρωτιά του ομίλου. Η Ρωσία βολεύεται και με την ισοπαλία, αλλά δεν πρόκειται να παίξει γι’ αυτή. Ελεύθερο ματς, όπου αναμένονται και κάποιες αλλαγές από τους δύο προπονητές. Μου προκαλούν μεγάλη εντύπωση οι αποδόσεις αουτσάιντερ σε over και goal/goal. Προτιμώ το δεύτερο υπό τον φόβο του 1-1.

Σε ενδιαφέρει