Η Σουηδία έπιασε στην κορυφή του έκτου ομίλου το Μεξικό, ενώ στον έβδομο όμιλο Βέλγιο και Αγγλία έκαναν το καθήκον τους κόντρα σε Παναμά και Τυνησία αντίστοιχα.
Σουηδία – Ν. Κορεά: 1-0
Η Σουηδία με τον Μπεργκ να βγάζει ολόκληρο το 90λεπτο επιβλήθηκε της Ν. Κορεάς με 1-0. Βέβαια χρειάστηκε το VAR για να τα καταφέρει χάρη σε εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του αρχηγού Γκράνγκβιστ στο 65’. Ο διαιτητής χρειάστηκε να δει το βίντεο για να καταλογίσει την εσχάτη των ποινών και οι Σουηδοί πήραν αυτό που άξιζαν.
Για τουλάχιστον 75 λεπτά οι Σουηδοί είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και οι Ασιάτες αδικούσαν τους εαυτούς τους. Όταν οι τελευταίοι αποφάσισαν να επιτεθούν ήταν πλέον αργά και το τρένο είχε… σφυρίξει!
Ο άσος κινήθηκε στο 2.15 κατά μέσο όρο και δικαίωσε όσους τον επέλεξαν.
Οι συνθέσεις
Σουηδία (Αντερσον): Ολσεν, Γκράνγκβιτς, Λούστιγκ, Γιάνσον, Αουγκούστινσον, Λάρσον, Εκνταλ, Κλάεσον, Φόρσμπεργκ, Τόιβονεν, Μπεργκ
Ν. Κορέα (Γιονγκ): Γου, Παρκ, Γκουόν Κιμ, Λι, Σου, Κι, Κου, Σουνγκ, Βουκ Κιμ, Μιν Σον, Τσαν
Ματς για όλα τα γούστα στο Μουντιάλ της Ρωσίας, με την πρώτη αγωνιστική να οδεύει προς το φινάλε της ΚΛΙΚ ΕΔΩ
Βέλγιο – Παναμάς: 3-0
Για ένα ημίχρονο τα βρήκε μπαστούνια το Βέλγιο κόντρα στον Παναμά. Από την στιγμή, όμως, που άνοιξε το σκορ με τον Μέρτενς το παραμύθι τελείωσε. Για 45 λεπτά ο κίπερ του Παναμά, Πενέδο έκανε πράγματα και θαύματα. Μετά το γκολ που δέχτηκε στο 47’ με τρομερό ψηλοκρεμαστό σουτ δεν μπόρεσε να φρενάρει την ορμή των Βέλγων.
Στη συνέχεια οι Βέλγοι με μπροστάρη τον Αζάρ βρήκαν κενούς χώρους και έχαναν τη μία ευκαιρία πίσω από την άλλη. Τελικά ο «φονιάς» Λουκάκου σκόραρε δις στο 69’ και το 75 και έδωσε διαστάσεις θριάμβου στην αναμέτρηση. Αξίζει να σημειωθεί πως το δεύτερο γκολ ήταν συνδυασμός παγκόσμιας κλάσης ανάμεσε σε Αζάρ, Ντε Μπρούινε και Λουκάκου, ενώ το πρώτο αποτελεί ως τώρα το ωραιότερο της διοργάνωσης.
Φθηνός ο άσος στα επίπεδα του 1.20, αλλά όποιος τον συνδύασε με το over πληρώθηκε μια αξιόλογη απόδοση της τάξεως του 1.80!
Οι συνθέσεις
Βέλγιο (Μαρτίνεζ): Κουρτουά, Βερτόνγχεν, Αντερβάιρελντ, Μουνιέ, Μπογιάτα, Βίτσελ, Ντε Μπρούινε, Καράσκο, Αζάρ, Μέρτενς, Λουκάκου
Παναμάς (Γκόμεζ): Πενέδο, Τόρες, Ντέιβις, Εσκομπαρ, Μουρίγιο, Γκόμεζ, Κούπερ, Γοδόι, Μπαρσένας, Ροντρίγκες, Πέρεζ
Τυνησία – Αγγλία: 1-2
Σαν έχεις Κέιν διάβαινε. Η Αγγλία έφτασε στα όριά της από τους μαχητικούς Τυνήσιους, αλλά ο πρώτος σκόρερ της καθάρισε και την έβαλε με το δεξί στη διοργάνωση. Ο σπουδαίος αστέρας της Τότεναμ άνοιξε το σκορ στο 11’ δικαιώνοντας την προσπάθεια των συμπαικτών του που μπήκαν με φοβερή ορμή στην αναμέτρηση. Οι Αφρικανοί δεν μάσησαν και ισοφάρισαν με πέναλτι του Σασί στο 35’. Εδειχαν να αντέχουν στην πίεση και να φλερτάρουν με τον βαθμό, αλλά υπολόγιζαν χωρίς τον Κέιν που με κεφαλιά στο 91΄έστειλε στους επτά ουρανούς την ομάδα του και την έβαλε σε θέση οδηγούν όσον αφορά την πρόκριση.
Πολύ σημαντικό ρόλο στο να έρθει η νίκη έπαιξαν οι αλλαγές του Σάουθγκεϊτ, με τον Λόφτους Τσικ και τον Ράσφορντ να δίνουν τρομερή ώθηση στην ομάδα τους. Αρνητικός ο Στέρλινγκ και δικαιολογημένη αποχώρησε στο 68’.
Το διπλό άγγιξε το 1.50, ενώ το over παραδόξως κινήθηκε σε πολύ υψηλά επίπεδα ξεπερνώντας τον διπλασιασμό.
Οι συνθέσεις
Τυνησία (Μααλούλ): Χασέν, Σ. Μπεν Γιούσεφ, Μααλούλ, Μπρον, Σλιτί, Σασί, Σκίρι, Μεριάχ, Καζρί, Μπαντρί, Φ. Μπεν Γιούσεφ.
Αγγλία (Σάουθγκεϊτ): Πίκφορντ, Γουόκερ, Στόουνς, Μαγκουάιρ, Χέντερσον, Τρίπιερ, Λίνγκαρντ, Αλι, Γιανγκ, Στέρλινγκ, Κέιν