Μουντιάλ 2018: Προγνωστικά για τον α’ όμιλο

Ισορροπία που συναρπάζει στον α’ όμιλο του Μουντιάλ, καθώς ένα ξεκάθαρο φαβορί, η Ουρουγουάη, η οποία όμως δεν αποτελεί και το αξεπέραστο φόβητρο, ενώ Ρωσία και Αίγυπτος είναι ένα «κλικ» ανώτερες από τη Σαουδική Αραβία.
Μουντιάλ 2018: Προγνωστικά για τον α’ όμιλο

Όποιος πιστεύει ότι ο α’ όμιλος του Μουντιάλ, με Ρωσία, Σαουδική Αραβία, Αίγυπτο και Ουρουγουάη είναι για αρχάριους λύτες καλά θα κάνει να αναθεωρήσει, αφού υπάρχουν πολλοί αστερίσκοι, πάνω από τα δύο φαβορί του ομίλου.

Αυτά δεν είναι άλλα από την οικοδέσποινα Ρωσία και την ποιοτική Ουρουγουάη. Κι αν η Σαουδική Αραβία δεν μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι είναι για… πολλά σε αυτή τη διοργάνωση, τότε η ποιοτική Αίγυπτος, ειδικά με τον Σαλάχ να είναι παρών, μπορεί να προκαλέσει εκπλήξεις. Σε κάθε περίπτωση, οι Σαουδάραβες φαίνεται να έχουν κλείσει από τώρα πρώτο τραπέζι 4η θέση, με τις αποδόσεις του 1,30 που κυκλοφορούν να είναι απόλυτα χαρακτηριστικές.

Τα φαβορί Ουρουγουάη και Ρωσία απειλούνται από την Αίγυπτο του Μοχάμεντ Σαλάχ που πιθανότατα θα είναι έτοιμος για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Θα δούμε την έκπληξη στον α’ όμιλο; (ΚΛΙΚ ΕΔΩ)

Σε αυτό το πλαίσιο, δεν είναι καθόλου παράλογο το ποντάρισμα, να μην πάρει ούτε βαθμό η Σαουδική Αραβία, όταν αυτό το ενδεχόμενο βρίσκεται σε απόδοση στο 2.75. Απαραίτητη σημείωση σε όποιον ψαχτεί για κάτι τέτοιο, είναι ότι το παιχνίδι της Σ. Αραβίας με την Αίγυπτο θα είναι τελευταία αγωνιστική, εκεί που οι «Φαραώ» ενδεχομένως να έχουν πολύ ισχυρό κίνητρο.

Η αλήθεια είναι πάντως, ότι παρά το γεγονός ότι η Αίγυπτος αποτελεί έναν κρίσιμο παράγοντα, αν και εφόσον ο Σαλάχ είναι παρών και σε καμία άλλη περίπτωση, το δίπολο της Ουρουγουάης και της Ρωσίας δύσκολα θα σπάσει, αφού θα είναι και οξύμωρο η Fifa να θέλει να δει εκτός από νωρίς τους οικοδεσπότες. Η ομάδα του Έκτορ Ραούλ Κούπερ έχει χαλάσει και θα συνεχίσει να το κάνει, αρκετή φαιά ουσία για το αν τελικά θα παίξει ο Σαλάχ και πόσο έτοιμος θα είναι ο Σαλάχ κλπ. Εφόσον γίνει το λογικό και προκύψει η σειρά Ουρουγουάη, Ρωσία, Αίγυπτος είναι μια επιλογή που πληρώνει σε αποδόσεις κοντά στο 5.00, ενώ μια μικρή διαφοροποίηση (5.25) υπάρχει αν η Ρωσία τερματίσει 1η και η Ουρουγουάη 2η.

Το να επιλέξει κάποιος μόνο την Αίγυπτο στην 3η θέση του ομίλου, υπάρχει σε απόδοση στο 2.30, ενώ το να προκριθούν Ουρουγουάη και Ρωσία είναι σε απόδοση του 1.65. Το σενάριο της 1ης Ουρουγουάης και της 2ης Ρωσίας είναι στο 3.25.

Σε ό,τι αφορά το ξεκάθαρο φαβορί, την Ουρουγουάη, έτσι όπως είναι το πρόγραμμά της το πιθανότερο είναι να κάνει δύο νίκες στην αρχή με Αίγυπτο και Σ. Αραβία και την τελευταία αγωνιστική, ενδεχομένως να βολευτεί μαζί με τη Ρωσία σε μια ισοπαλία, αφήνοντας εκτός τους Αιγύπτιους που μπορεί να έχουν ελπίδες. Το να συγκεντρώσει, λοιπόν, 7 βαθμούς στον όμιλο η Ουρουγουάη το βρίσκουμε σε αποδόσεις κοντά στο 4.00, ενώ μια απλή 1η θέση είναι στο αξιοπρεπέστατο 1.90.

Επίσης, σε αυτό τον όμιλο, μυρίζομαι ισοπαλίες, οπότε θα μας βοηθήσει αν ακολουθήσουμε το σύστημα με τα Χ!

Σε ενδιαφέρει