Μουντιάλ 2018: Το ρόστερ της Τυνησίας

Δώδεκα χρόνια ήταν πολλά για την Τυνησία που επιστρέφει σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου από το 2006 όταν είχε αποκλειστεί – ως συνήθως – στη φάση των ομίλων.
TUNISIA team big

Επιστροφή στον… αφρό για την Τυνησία. Έπειτα από απουσία 12 χρόνων και το Παγκόσμιο Κύπελλο της Γερμανίας, η ομάδα του Ναμπίλ Μααλούλ κέρδισε τη συμμετοχή της, κατακτώντας την 1η θέση του πρώτου ομίλου της αφρικανικής ζώνης, αφήνοντας στη 2η θέση το Κονγκό. Λιβύη και Γουινέα απλά συμπλήρωσαν τον όμιλο. Προηγουμένως, η Τυνησία σε διπλούς αγώνες απέκλεισε τη Μαυριτανία με δύο νίκες και το ίδιο σκορ (2 – 1).

Τα αστέρια της Τυνησίας

Το μεγαλύτερο όνομα της Τυνησίας σε ένα ρόστερ που δεν… εντυπωσιάζει είναι Γουαμπί Καζρί, που είναι δεύτερος αρχηγός της ομάδας και πλέον έχει πραγματοποιήσει 35 συμμετοχές, έχοντας σκοράρει και 12 γκολ. Ο επιτελικός χαφ προέρχεται και από εξαιρετική σεζόν με τη Ρεν, με την οποία είχε 24 συμμετοχές και 9 γκολ. Βέβαια, αν υπήρχε ο Εμσακνί που υπέστη σοβαρό τραυματισμό, τότε θα ήταν αυτός.

Καλύτερη πορεία σε Μουντιάλ

Ξεκινάμε από το βασικό ότι αποτελεί μεγάλη επιτυχία και μόνο το γεγονός ότι βρίσκεται σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου. Θα είναι η 5η της συμμετοχή ως ανεξάρτητο κράτος (από το 1930 έως το 1954 ήταν μέρος της Γαλλίας) και ο μεγαλύτερος στόχος είναι η δεύτερη νίκη σε τελική φάση. Η πρώτη ήταν το μακρινό 1978 ενώ το 1998, το 2002 και το 2006 που συμμετείχε σε τρεις συνεχόμενες διοργανώσεις κατέγραψε συνολικά 3 ισοπαλίες και 6 ήττες.

Θέλει μία νίκη έπειτα από πολλά χρόνια σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου η Τυνησία. Θα τα καταφέρει; (ΚΛΙΚ ΕΔΩ).

Πιθανή ενδεκάδα

Πιθανότατα το 4 – 3 – 3 θα παρουσιάσουν οι Τυνήσιοι στη Ρωσία. Γκολκίπερ θα είναι ο Ματλουτί, δεξιά ο Ναγκέζ, αριστερά ο Μααλούλ και τα δύο σέντερ μπακ θα είναι οι Μεριά και Μπεν Γιουσέφ. Στον άξονα ο σίγουρος είναι Μπεν Αμόρ, αριστερά χρησιμοποιείται ο Καζρί και στην επίθεση θα είναι μάλλον ο Σαμπέρ Καλίφα.

Η προεπιλογή της Τυνησίας

Αναλυτικά:

ΤερματοφύλακεςΦαρούκ Μπεν Μουσταφά (Αλ Σαμπάμπ), Μόεζ Χασέν (Σατορού), Αϊμέν Μαθλούθι (Αλ Μπάτεν).

Αμυντικοί: Ραμί Μπεντούι (Ετουάλ Σαχέλ), Γιόχαν Μπεναλουάε (Λέστερ), Σίαμ Μπεν Γιουσέφ (Κασίμπασα), Ντίλαν Μπρον (Γάνδη), Ουσάμα Χανταντί (Ντιζόν), Αλί Μααλούλ (Αλ Αχλί), Γιασίν Μεριά (Σφαξιέν), Χαμντί Ναγκουέζ (Ζάμαλεκ).

Μέσοι: Μοχάμεντ Αμίν Μπεν Αμόρ (Αλ Αχλί), Γκαϊλέν Τσααλαλί (Εσπεράνς), Αχμέντ Χαλίλ (Κλαμπ Αφρικέν), Σαϊφεντίν Χαούι (Τρουά), Φεριάνι Σασί (Αλ Νασρ), Ελίς Σκχιρί (Μονπελιέ), Ανίς Μπαντρί (Εσπεράνς), Μπασέμ Σραρφί (Νις), Ναΐμ Σλίτι (Ντιζόν)

Επιθετικοί: Φακχρεντίν Μπεν Γιουσέφ (Αλ Ιτιχάντ), Σαμπέρ Χαλίφα (Κλαμπ Αφρικέν), Βαχμπί Κζαρζί (Ρεν).

Τα προγνωστικά μου

Επίσης μια αδύναμη ομάδα σε έναν ανισόρροπο όμιλο, αφού Βέλγιο και Αγγλία είναι πολλές σκάλες ανώτερα σύνολα. Δεν τίθεται κάποιο θέμα πρόκρισης από τον όμιλο. Έχει νόημα το OVER 5,5 γκολ παθητικό σε απόδοση 2.00

Σε ενδιαφέρει