Μουντιάλ 2018: Το ρόστερ της Νότιας Κορέας

Ένατη συνεχόμενη συμμετοχή σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου για τη Νότιο Κορέα, γεγονός που από μόνο του αποτελεί μεγάλη επιτυχία για το ποδόσφαιρο της ασιατικής χώρας, που πλέον ψάχνει το κάτι παραπάνω από μία απλή συμμετοχή.
thumbnail KOREA REPUBLIC team big

Συνεπής παρουσιάστηκε για ακόμα μία φορά η Νότια Κορέα, καθώς εξασφάλισε την παρουσία στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας.

Η υπόθεση – πρόκριση δεν ήταν καθόλου εύκολη για τη Νότιο Κορέα, που τελικά φάνηκε συνεπής στο ραντεβού της με τα γήπεδα της Ρωσίας, παρουσία που θα είναι η 9η συνεχόμενη για τους Ασιάτες. Στον Α’ όμιλο της ασιατικής ζώνης, η Νότιος Κορέα κατάφερε να προκριθεί ως 2η, πίσω από το ποιοτικό Ιράν, αφού την τελευταία αγωνιστική έμεινε στην ισοπαλία στην έδρα του Ουζμπεκιστάν (0 – 0), αλλά την ίδια ώρα, η Συρία που επίσης διεκδικούσε σε απόσταση βολής το δεύτερο εισιτήριο έμενε στο 2 – 2 στην έδρα του Ιράν, οπότε ούτε γάτα, ούτε ζημιά. Προηγουμένως, υπάρχει ακόμα μία προκριματική φάση, από την οποία οι Νοτιοκορεάτες πέρασαν χωρίς πρόβλημα κάνοντας 8/8 νίκες κόντρα σε Λίβανο, Κουβέιτ, Μιανμάρ και Λάος και μάλιστα χωρίς να δεχθεί γκολ (27 – 0).

Τα αστέρια της Νότιας Κορέας

Για όσους δεν ξέρουν παίκτες από το ρόστερ της Νότιας Κορέας, ήρθε ο καιρός να… συστηθούμε και κυρίως για παίκτες που αγωνίζονται από τη μεσαία γραμμή και μπροστά. Ο αρχηγός της ομάδας, Κι Σουνγκ-γιενγκ είναι από τα βασικά στελέχη της Σουόνσι με 99 διεθνείς συμμετοχές, ο Λι Τσουνγκ-γιονγκ έχει σταθερή παρουσία στην Κρίσταλ Πάλας ενώ και ο Κου Για-σέολ έχει κάνει το «μπαμ» με την Άουγκσμπουργκ. Ωστόσο, πέρα από αυτή τη δύναμη στο κέντρο του γηπέδου, ο πραγματικός ηγέτης της ομάδας είναι ο επιθετικός της Τότεναμ, Σον Χέουνγκ-μιν, που έκανε μια εκπληκτική σεζόν.

Με μεγαλύτερη ποιότητα σε σχέση με τα τελευταία χρόνια θα παρουσιαστεί η Ν. Κορέα. Θα μπορέσει όμως να κάνει το κάτι παραπάνω; (ΚΛΙΚ ΕΔΩ)

Καλύτερη πορεία σε Μουντιάλ

Δεν μπορεί να τεθεί καν κάποιο ερώτημα ή δίλημμα για το ποια είναι η κορυφαία στιγμή για το ποδόσφαιρο της Νότιας Κορέας, καθώς υπό τις οδηγίες του Γκους Χίντινγκ το 2002 στη συνδιοργάνωση που ανέλαβε με την Ιαπωνία, κατάφερε να τερματίσει 4η. Πολλές σκιές υπήρξαν σχετικά με τη μεγάλη (έως και ένα σημείο σκανδαλώδη) διαιτητική εύνοια που είχε, αλλά ό,τι έγραψε δεν ξεγράφει. Πέρασε 1η τον όμιλο με ΗΠΑ, Πορτογαλία και Πολωνία (οι δύο τελευταίες αποκλείστηκαν), ενώ στη συνέχεια απέκλεισε την Ιταλία και την Ισπανία. Ο αποκλεισμός ήρθε από τη Γερμανία και στον μικρό τελικό ηττήθηκε 3 – 2 από την εξαιρετική – τότε – Τουρκία.

Πιθανή ενδεκάδα

Προπονητής της ομάδας είναι ο Τάε-Γιονγκ Σιν που ανέλαβε στα δύο τελευταία επίσημα ματς των προκριματικών κόντρα σε Ιράν και Ουζμπεκιστάν. Στα δύο τελευταία δυνατά φιλικά με Πολωνία και Β. Ιρλανδία δοκίμασε το 3 – 5 – 2 και το 4 – 3 – 3 αντίστοιχα. Βασικός τερματοφύλακας είναι ο Κιμ Σέουνγκ – γκιου (Βίσελ Κόμπε), δεξί μπακ είναι ο Λι Γιονγκ (Γεονμπούκ Μότορς), αριστερά παίζει κατά κύριο λόγο ο Γιν – Σου Κιμ (Γεονμπούκ Μότορς). Πρώτες επιλογές στους κεντρικούς αμυντικούς είναι οι Γιανγκ Χιουν – σου (Γεονμπούκ Μότορς) και Κιμ Γιουνγκ-γκουόν (Γκουανγκζού). Στο χώρο της μεσαίας γραμμής δεσπόζει φυσικά ο αρχηγός, Κι Σουνγκ – γουένγκ (Σουόνσι) και ο κεντρικός της Βίσελ Κόμπε, Γιουνγκ Βου-γιουνγκ. Σε ό,τι έχει να κάνει με τη μεσεοπιθετική γραμμή ξεχωρίζει φυσικά ο επιθετικός της Τότεναμ, Σον, αλλά κι ο Κιμ Γιν – σου.

Η αποστολή για το Μουντιάλ

Τερματοφύλακες: Κιμ Σέουνγκ-γκιού (Βίσελ Κόμπε), Κιμ Τζιν-χιεόν (Σερέζο Οσάκα), Τσο Χιούν-γου (Νταεγκού)

Αμυντικοί: Κιμ Γιούνγκ-γκουόν (Γκουανγκζού Εβεργκράντε), Τζανγκ Χιούν-σου (FC Τόκιο), Τζουνγκ Σέουνγκ-χιούν (Σάγκαν Τόσου), Γιούν Γιόνγκ-σουν (Σεονγκνάμ), Οχ Μπαν-σουκ (Τζεζού Γιουνάιτεντ), Κιμ Μιν-γου (Σανγκτζού Σανγκμού), Παρκ Τζου-χο (Ουλσάν Χιουντάι), Χονγκ Τσουλ (Σανγκτζού Σανγκμού), Γκο Γιο-χαν (FC Σεούλ), Λι Γιόνγκ (Τζεονμπούκ Χιουντάι Μότορς)

Μέσοι: Κι Σουνγκ-γιουένγκ (Σουόνσι), Τζουνγκ Γου-γιούνγκ (Βίσελ Κόμπε), Τζου Σε-γιόνγκ (Ασάν Μουγκούνγκχουα), Κου Τζα-τσέολ (Άουγκσμπουργκ), Λι Τζάε-σουνγκ (Τζεονμπούκ Χιουντάι Μότορς), Λι Σέουνγκ-γου (Βερόνα), Μουν Σέον-μιν (Ιντσεόν Γιουνάιτεντ)

Επιθετικοί: Κιμ Σιν-γουκ (Τζεονμπούκ Χιουντάι Μότορς), Σον Χέουνγκ-μιν (Τότεναμ), Χουάνγκ Χι-τσαν (Σάλτσμπουργκ).

Τα προγνωστικά μου

Υπάρχει μια μερική υποτίμηση στους Νοτιοκορεάτες. Όχι αδίκως, βέβαια, αφού πλην του 2002 πηγαίνει στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου για τη χαρά της συμμετοχής και φεύγει με συνοπτικές διαδικασίες. Ωστόσο, διαθέτει ταλέντο μεσοεπιθετικά και μπορεί να «τρέξει» τα παιχνίδια της. Μπορεί να σκοράρει τρία γκολ στη διοργάνωση σε απόδοση 1.87.

Σε ενδιαφέρει