Μουντιάλ 2018: Το ρόστερ της Πορτογαλίας

Ετοιμη για μεγάλα πράγματα και στο Μουντιάλ δείχνει να είναι η Πορτογαλία, μετά την κατάκτηση του πρόσφατου EURO στα γήπεδα της Γαλλίας.
PORTUGAL team big

Σε ένα όμιλο δύο ταχυτήτων συμμετείχαν οι Πορτογάλοι στα προκριματικοί. Μαζί με τους Ελβετούς μοιράστηκαν την πρώτη θέση έχοντας 14 βαθμούς διαφορά από την τρίτη Ουγγαρία. Ουσιαστικά η ομάδα του Σάντος εξασφάλισε την πρωτιά χάρη στο 2-0 της τελευταίας αγωνιστικής εις βάρος της Ελβετίας.

Τα αστέρια της Πορτογαλίας

Ολοι τους και μόνο του. Οσο κι αν προσπαθούν οι υπόλοιποι αστέρες του ρόστερ της ομάδας δεν γίνεται να ξεπεράσουν τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ μπορεί με μία του ενέργεια να αλλάξει τον ρου της υπόθεσης και να πάρει ολομόναχος ένα παιχνίδι. Παράλληλα εκτελεί όλα τα στημένα και τα πέναλτι. Με λίγα λόγια έχει πάρει σπίτι του τα κλειδιά της Εθνικής του ομάδας και οι υπόλοιποι είναι αναγκασμένοι να ζουν στην σκιά του.

Θα καταφέρει να φτάσει μέχρι το τέλος της διαδρομής η Πορτογαλία; (ΚΛΙΚ ΕΔΩ)

Καλύτερη πορεία σε Μουντιάλ

Εξι φορές έχει βρεθεί σε τελική φάση Μουντιάλ. Στις τρεις αποκλείστηκε πρόωρα από τη φάση των ομίλων. Το 1966 στην Αγγλία κατάφερε να πάρει την τρίτη θέση προς έκπληξη πολλών. Αυτή θεωρείται και η καλύτερή της στιγμή στη διοργάνωση. Εχει να θυμάται ακόμα την τέταρτη θέση στο Μουντιάλ της Γερμανίας το 2006, όπου αποκλείστηκε από τη Γαλλία στα ημιτελικά με 1-0, ενώ τέσσερα χρόνια αργότερα στη Ν. Αφρική αποκλείστηκε στους «16» από την Ισπανία με 1-0.

Πιθανή εντεκάδα

Με 4-4-2 αναμένεται να παραταχθούν οι Πορτογάλοι έχοντας κάτω από τα γκολπόστ τον Ρουί Πατρίσιο. Στην τετράδα της άμυνας οι Ελισέου, Φόντε, Πέπε και Σοάρες. Στο κέντρο οι Ζοάο Μάριο, Μουτίνιο, Καρβάλιο και Σίλβα. Επιθετικό δίδυμο οι μπαρουτοκαπνισμένοι Αντρέ Σίλβα και Κριστιάνο Ρονάλντο.

Η αποστολή για το Μουντιάλ

Τερματοφύλακες: Ρουί Πατρίσιο, Μπέτο, Λόπες

Αμυντικοί: Μπρούνο Αλβες, Πέπε, Φόντε, Σοάρες, Γκερέιρο, Περέιρα, Ρουί, Ντίας

Μέσοι: Μουτίνιο, Καρβάλιο, Ζοάο Μάριο, Μπ. Σίλβα, Αντριέν Σίλβα, Μαν. Φερνάντες, Μπρ. Φερνάντες

Επιθετικοί: Ρονάλντο, Κουαρέσμα, Αντρέ Σίλβα, Μάρτινς και Γκέδες

Τα προγνωστικά μου

Βρε λες να γίνει κάνα μαγικό και οι Πορτογάλοι να φτάσουν μέχρι το τέλος της διαδρομής; Οδηγός τους το πρόσφατο EURO της Γαλλίας. Σε εξαιρετική κατάσταση ο Ρονάλντο στο φινάλε της σεζόν. Παίκτες με ξεκάθαρους ρόλους στο χορτάρι. Για μένα δεν τίθεται θέμα πρόκρισης στον όμιλο. Θα ακολουθήσει τους Ισπανούς στην επόμενη φάση. Αποδεκτό το 2.35 του να φτάσει τουλάχιστον μέχρι τα προημιτελικά. Για τους πιο προκλητικούς ντο να βρεθεί στα ημιτελικά πληρώνει 5.50 και προσωπικά τρίβω τα χέρια μου.

Σε ενδιαφέρει