Μουντιάλ 2018: Το ρόστερ του Μαρόκου

Τέσσερις παρουσίες όλες κι όλες αριθμεί το Μαρόκο σε τελική φάση Μουντιάλ και μία πρόκριση από φάση ομίλων.
MOROCCO team big

Με ανεβασμένη ψυχολογία μπαίνει στη διοργάνωση μετά την κατάκτηση του Διεθνούς Πρωταθλήματος Αφρικής κερδίζοντας στον μεγάλο τελικό τη Νιγηρία με 4-0. Από τα προκριματικά προκρίθηκε πολύ εύκολα αφήνοντας πίσω στον όμιλο της μεγάλα ονόματα όπως η Ακτή Ελεφαντοστού, το Μάλι και η Γκαμπόν.

Τα αστέρια του Μαρόκου

Ο μεγάλος αρχηγός Μπενατιά της Γιουβέντους δεσπόζει στην άμυνα και αποτελεί έναν εκ των ηγετών της ομάδας. Παλιά καραβάνια ο εξαιρετικός μέσος Μπουσούφα, ενώ μία από τις μεγάλες αποκαλύψεις αποτελεί ο Αγιούμπ Ελ Καμπί, ο οποίος σε μόλις οχτώ συμμετοχές με το εθνόσημο έχει καταφέρει να πετύχει ήδη δέκα τέρματα.

Θα καταφέρει αυτή η φουρνιά του Μαρόκου να μπει σφήνα στο δίδυμο Ισπανίας – Πορτογαλίας; (ΚΛΙΚ ΕΔΩ)

Καλύτερη πορεία σε Μουντιάλ

Σε σύνολο τεσσάρων συμμετοχών σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου έχει μόνο μία πρόκριση από τη φάση των ομίλων. Αυτή σημειώθηκε το 1986 στο Μεξικό, όπου κατάφερε να πάρει την ενδέκατη θέση. Ακολούθησαν ακόμα δύο Μουντιάλ το 1994 στις ΗΠΑ, όπου έκανε το απόλυτο των ηττών σε τρεις αγώνες και τέσσερα χρόνια αργότερα στη Γαλλία, όπου αποκλείστηκε στους ομίλους δύσκολα με ρεκόρ 1-1-1.

Πιθανή εντεκάδα

Λατρεύει το 4-2-3-1 ο κόουτς Ρενάρ. Ο Μουνίρ Μοχαμεντί κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα Μπενατιά, Σάις, Ντιράρ και Μεντίλ. Κόφτες στο κέντρο οι Ελ Αχμάντι και Μπουσούφα. Την τριπλέτα πίσω από τον φουνταριστό θα αποτελέσουν Ζίγεχ, Αμραμπατ και Μπελχαντά. Για τη θέση του φουνταριστού δίνουν μάχη ο έμπειρος Μπουτάιμπ και ο φιλόδοξος Ελ Καμπί.

Η αποστολή για το Μουντιάλ

Τερματοφύλακες: Μουνίρ, Μπουνού, Ταγκνάουτι

Αμυντικοί: Μπενατιά, Ντιράρ, Ντα Κόστα, Σάις, Μεντίλ, Μπανούν, Χακίμι

Μέσοι: Μπουσούφα, Ελ Αχμάντι, Μπελχαντά, Αμραμπατ, Φαζρ, Γκονζάλες, Ζίγεχ, Μπενασέρ, Αμραμπατ, Χαρίρ

Επιθετικοί: Μπουτάιμπ, Μπουχαντούζ, Ελ Καμπί

Τα προγνωστικά μου

Πολύ κρίμα για αυτή την εξαιρετική φουρνιά που διαθέτει το Μαρόκο το γεγονός ότι έπεσε σε όμιλο με Ισπανία και Πορτογαλία. Διαθέτει πολύ καλό σύνολο, που βρίσκεται με κλειστά τα μάτια και υπό άλλες συνθήκες θα μπορούσε να διεκδικήσει ακόμα και την πρόκριση. Τώρα θα αρκεστεί στην άτυπη μάχη της αποφυγής την τελευταίας θέσης του ομίλου κόντρα στο Ιράν. Λογικά στη μεταξύ τους αναμέτρηση θα κριθεί. Εγώ ποντάρω πάνω στους Μαροκινούς. Στα όρια του 2.50 προσφέρεται το να καταλήξουν στην τρίτη θέση του ομίλου.

Σε ενδιαφέρει