Μουντιάλ 2014: Γκέτσε και τέζα

Υπάρχουν πάρα πολλές στιγμές που μετατρέπουν σε αξέχαστο το Μουντιάλ του 2014 στα γήπεδα της Βραζιλίας. Στιγμές που δεν πρόκειται να ξεχάσουμε ποτέ και επιβάλλεται να ξαναθυμηθούμε.
gketse germania

Καταρχάς η Εθνική μας ομάδα βρέθηκε σε έναν πολύ αμφίρροπο όμιλο με Ακτή Ελεφαντοστού, Κολομβία και Ιαπωνία καταφέρνοντας να πάρει τη δεύτερη θέση πίσω από τους Κολομβιανούς χάρη στο 2-1 τα τελευταίας αγωνιστικής επί των Αφρικανών. Τα γκολ ο Σάμαρης στο 42’ και το χρυσό πέναλτι του Σαμαρά στο 93’.

Σημαντικό γεγονός αποτέλεσε ο αποκλεισμός της Ισπανίας από τη φάση των ομίλων, αφού έμεινε πίσω από Ολλανδία και Χιλή στον όμιλό της. Επίσης αξέχαστος έμεινε ο αποκλεισμός της Ιταλίας και της Αγγλίας, που ήταν τα μεγάλα φαβορί του τέταρτου ομίλου, αλλά είδαν την πλάτη της Κόστα Ρίκα και της Ουρουγουάης.

Αμέτρητα ειδικά στοιχήματα για το Μουντιάλ του 2018 στα γήπεδα της Ρωσίας (ΚΛΙΚ ΕΔΩ)

Α’ όμιλος: Βραζιλία 7, Μεξικό 7, Κροατία 3, Καμερούν 0

Β’ όμιλος: Ολλανδία 9, Χιλή 6, Ισπανία 3, Αυστραλία 0

Γ’ όμιλος: Κολομβία 9, Ελλάδα 4, Ακρή Ελεφαντοστού 3, Ιαπωνία 1

Δ’ όμιλος: Κόστα Ρίκα 7, Ουρουγουάη 6, Ιταλία 3, Αγγλία 1

Ε’ όμιλος: Γαλλία 7, Ελβετία 6, Ισημερινός 4, Ονδούρα 0

ΣΤ’ όμιλος: Αργεντινή 9, Νιγηρία 4, Βοσνία 3, Ιράν 1

Ζ’ όμιλος: Γερμανία 7, ΗΠΑ 4, Πορτογαλία 4, Γκάνα 1

Η’ όμιλος: Βέλγιο 9, Αλγερία 4, Ρωσία 2, Ν. Κορέα 1

Στα νοκ άουτ συνέβη το εξής παράδοξο. Από τα οχτώ ζευγάρια τα πέντε κρίθηκαν στο έξρα χρόνο. Συγκεκριμένα Γερμανία, Αργεντινή και Βέλγιο απέκλεισαν Αλγερία, Ελβετία και ΗΠΑ στην παράταση, ενώ οι μάχες Ελλάδα – Κόστα Ρίκα και Βραζιλία – Χιλή έμειναν στο 1-1 και οδηγήθηκαν στα πέναλτι, όπου εκεί προκρίθηκαν Κόστα Ρίκα και Βραζιλία.

Βραζιλία – Χιλή: 1-1 (3-2 στα πέναλτι)

Κολομβία – Ουρουγουάη: 2-0

Ολλανδία – Μεξικό: 2-1

Κόστα Ρίκα – Ελλάδα: 1-1 (5-3 στα πέναλτι)

Γαλλία – Νιγηρία: 2-0

Γερμανία – Αλγερία: 2-1 στην παράταση

Αργεντινή – Ελβετία: 1-0 στην παράταση

Βέλγιο – ΗΠΑ: 2-1 στην παράταση

Στα προημιτελικά η Γαλλία αποκλείστηκε από τη Γερμανία με 1-0, η Βραζιλία πέταξε εκτός της Κολομβία με 2-1, η Αργεντινή το Βέλγιο με 1-0 και η Ολλανδία στα πέναλτι την Κόστα Ρίκα. Ακόμα μια απίστευτη στιγμή συνέβη στο τελευταίο ζευγάρι, αφού ο Φαν Χααλ αποφάσισε στο τελευταίο λεπτό της παράτασης να βγάλει τον Σίλεσεν κάτω από τα δοκάρια και να περάσει στη θέση του τον έμπειρο Κρουλ, ο οποίος είναι… μανούλα στα πέναλτι και τον δικαίωσε πιάνοντας δύο από Ρουίζ και Ουμάνια.

Γαλλία – Γερμανία: 0-1

Βραζιλία – Κολομβία: 2-1

Αργεντινή – Βέλγιο: 1-0

Ολλανδία – Κόστα Ρίκα: 0-0 (4-3 στα πέναλτι)

Αξέχαστοι οι δύο σπουδαίοι ημιτελικοί της διοργάνωσης. Η Αργεντινή απέκλεισε την Ολλανδία στα πέναλτι με 4-2 μετά από ένα στείρο 0-0 στα 120 λεπτά. Την μεγαλύτερη ταπείνωση στην ιστορία της υπέστη η γηπεδούχος και διοργανώτρια Βραζιλία από τους Γερμανούς. Ηττήθηκε με το βαρύ 7-1 πετυχαίνοντας το γκολ της τιμής με τον Οσκαρ στις καθυστερήσεις. Τα γκολ για τα «πάντσερ» πέτυχαν από δύο Κρος, Σούρλε και ένα οι Μίλερ, Κεντίρα και Κλόζε. Η συγκεκριμένη ντροπή δεν ξεπλένεται με τίποτα για τον Νεϊμάρ και την παρέα του.

Ολλανδία – Αργεντινή: 0-0 (2-4 στα πέναλτι)

Βραζιλία – Γερμανία: 1-7

Στον μεγάλο τελικό συγκρούστηκαν Γερμανία και Αργεντινή, με το 90λεπτο να τις βρίσκει στο 0-0. Τα πάντα έδειχναν πως ήταν θέμα χρόνου να οδηγηθούν στα πέναλτι. Απαντες έδειχναν να συμβιβάζονται με την διαδικασία των πέναλτι εκτός από τον φοβερό Γκέτσε, ο οποίος πέρασε ως αλλαγή στο 88’ αντί του Κλόζε και στο 113’ σκόραρε χαρίζοντας το βαρύτιμο τρόπαιο στους Γερμανούς μέσα σε έξαλα πανηγύρια. Για την ιστορία οι Ολλανδοί πήραν την τρίτη θέση κερδίζοντας με 3-0 στον μικρό τελικό τους Βραζιλιάνους.

Μικρός τελικός: Βραζιλία – Ολλανδία: 0-3

Μεγάλος τελικός: Γερμανία – Αργεντινή: 0-0 (1-0 στην παράταση)

 

Σε ενδιαφέρει