Ο τελικός της… παρηγοριάς

WORLDCUP MATCHES DL Brazil Netherlands

Βραζιλία και Ολλανδία ηττηθήκαν με το σκληρότερο τρόπο από Γερμανία και Αργεντινή αντίστοιχα, με αποτέλεσμα το μόνο που -ίσως- μπορούν να σώσουν απόψε στην πρωτεύουσα Μπραζίλια και το «Εστάντιο Νασιονάλ» (23:00) να είναι το γόητρο…

Η μεν Βραζιλία, γνώρισε τη μεγαλύτερη ταπείνωση της ιστορία της με τη ξεγυρισμένη 7άρα από τα «πάντσερ» στα ημιτελικά (1-7), κάτι που οφείλεται κυρίως στην απροσωπία της, λόγω της απουσίας των Νειμάρ και -κυρίως- Τιάγκο Σίλβα. Ο αρχηγός επιστρέφει σήμερα στο κέντρο της άμυνας, την ίδια ώρα που ο Φρέντ όπως όλα δείχνουν δεν θα ξεκινήσει για πρώτη φορά στην βασική ενδεκάδα, με τους Γουίλαν και Μπερνάρντ να καιροφυλακτούν (4-2-3-1).

Η δε Ολλανδία, μπορεί να μην βίωσε τον απόλυτο εξευτελισμό όπως η «σελεσάο», με την έννοια του διασυρμού, αλλά σίγουρα μια ήττα στα πέναλτι (2-4 από την Αργεντινή) είναι πάντα εξοντωτική και δύσκολα καταπίνεται. Στο αγωνιστικό σκέλος, ο Φαν Γκάαλ επίκειται να κάνει αλλαγές κυρίως στην αμυντική γραμμή, με τον Βέλτμαν να παρουσιάζεται σαν το απόλυτο φαβορί να αντικαταστήσει τον κουρασμένο Φλάαρ (που νιώθει και κάποιες ενοχλήσεις) στο κέντρο της άμυνας, την ίδια ώρα που αναμένεται να χρησιμοποιηθεί κι ο 3ος τερματοφύλακας Βόρμ, αντί των Σίλεσεν και Κρούλ. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Βόρμ είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που δεν έχει αγωνιστεί ούτε λεπτό από την 23μελη αποστολή των «Οράνιε» στη διοργάνωση, κι αν απόψε χρησιμοποιηθεί, η Ολλανδία θα γίνει αυτόματα η μοναδική ομάδα στην ιστορία των Μουντιάλ που πραγματοποιεί κάτι τέτοιο.

Η μεταξύ τους προϊστορία είναι απολύτως μοιρασμένη (3 νίκες για κάθε μια και 5 ισοπαλίες), κάτι που συμβαίνει και με τα γκολ (από 15 γκολ έκαστη). Σε Μουντιάλ, οι «Οράνιε» επικρατούν της «σελεσάο» με 2 έναντι 1 νικών, κάτι που την καθιστά αυτόματα ως τη μόλις 2η ομάδα που έχει θετική παράδοση σε Μουντιάλ κόντρα στην πεντάκις παγκόσμια πρωταθλήτρια! Οι ομάδες έχουν συναντηθεί και τις 3 φορές στην προημιτελική φάση της διοργάνωσης, με την Ολλανδία να έχει επικρατήσει με 2-0 το 1974 και με 2-1 το 2010 και τη Βραζιλία να έχει νικήσει στο ενδιάμεσο (το 1994) με 3-2. Αν είμαστε πάντως τυχεροί και ισχύσει ότι συνήθως ισχύει στους μικρούς τελικούς, προετοιμαστείτε για μια αναμέτρηση “ελεύθερη” που θα εχει πολλά γκολ!

 

Πιθανές ενδεκάδες

Βραζιλία: Ζούλιο Σέζαρ – Ντάνι Άλβες (ή Μαικόν), Τιάγκο Σίλβα, Νταβίντ Λουίζ, Μαρσέλο, Παουλίνιο, Λουίζ Γκουστάβο, Όσκαρ, Μπερνάρντ, Χούλκ, Γουίλαν (ή Φρέντ)

Ολλανδία: Βόρμ (ή Σίλεσεν) – Βέλτμαν, Ντε Φράϊ, Μάρντινς Ίντι, Κάουτ, Μπλίντ, Ντε Γιόνγκ, Βαινάλντουμ, Σνάϊντερ, Ρόμπεν, Φαν Πέρσι

Σε ενδιαφέρει