Υπόκλιση σε Φαν Χαάλ

kryll

Η ποδοσφαιρική υφήλιος υποκλίνεται στον Λουίς Φαν Χαάλ. Ο ολλανδός προπονητής έκανε κίνηση ματ στον αγώνα με την Κόστα Ρίκα.

Η αλλαγή του βασικού τερματοφύλακα Γιάσπερ Σίλενσεν, από τον Τιμ Κρόουλ έδωσε την πρόκριση στα ημιτελικά του Μουντιάλ για τους Ολλανδούς. Έχει γίνει και στο παρελθόν κάτι ανάλογο, αλλά όχι με τέτοια επιτυχία. Στο προηγούμενο Παγκόσμιο Κύπελλο ο προπονητής της Γκάνα ήθελε να βάλει τον αναπληρωματικό κίπερ λίγο πριν το τέλος της παράτασης με την Ουρουγουάη. Η αλλαγή δεν πέρασε και η Γκάνα τελικά αποκλείστηκε. Στον Φαν Χαάλ το ρίσκο βγήκε και τώρα όλοι μιλάνε προπονητική ιδιοφυΐα.

Ο ίδιος εξήγησε ότι το μεγαλύτερο ύψος και έκταση σε σχέση με τον Σίλενσεν, ήταν ο λόγος που οδήγησαν τον Κρόουλ κάτω από τα δοκάρια στα πέναλτι. Ο τερματοφύλακας της Νιούκαστλ φτάνει το 1.93μ. ενώ ο Σίλεσεν το 1.87μ.  Ο κόουτς των “Οράνιε” ομολόγησε ότι ο “Τιμ ήταν ο καταλληλότερος για να πιάσει πέναλτι”. Και έτσι έγινε. Σταμάτησε δύο φορές τους Κοσταρικάνους και έστειλε την ομάδα του στους τέσσερις της διοργάνωσης.

Ο Φαν Χαάλ φυσικά δεν είχε πει τίποτα στον βασικό τερματοφύλακα τον οποίο και συνεχίζει να εμπιστεύεται. Αυτός θα ξεκινήσει (πάλι) βασικός στον ημιτελικό με την Αργεντινή. Ο τεχνικός της Ολλανδίας θα κάθεται στον πάγκο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και ήδη έχει κερδίσει τον Ρίο Φέρντιναντ. Ο παίκτης της Γιουνάιτεντ τόνισε ότι οι φίλοι της ομάδας θα είναι χαρούμενοι με τον προπονητή που αποκτήσαμε.

Σε ενδιαφέρει