Κοίτα τι έχει κάνει η Κόστα Ρίκα

rica

Αν η ομάδα σου έχει αποκλειστεί από τη συνέχεια του Μουντιάλ δεν έχεις άλλη επιλογή από το να στηρίξεις Κόστα Ρίκα.

Εντάξει, όχι με τέτοια αυταρχικότητα και απολυτότητα στον λόγο και την πράξη, αλλά οι “Τίκος” προκαλούν συμπάθεια και θαυμασμό. Στοιχεία που αν δεν σε κάνουν Κοσταρικανό, τουλάχιστον δεν μπορείς να είσαι εναντίον της. Γιατί; Διότι η Κ. Ρίκα έχει πετύχει πάρα πολλά μέχρι τώρα, ενώ τα αουτσάιντερ πάντα κέρδιζαν την προτίμηση του κοινού.

Η Κόστα Ρίκα έχει και επιχειρήματα για να σε πείσει. Αυτά έχουν να κάνουν με τα επιτεύγματα της. Πρώτο και πιο πομπώδες, το γεγονός ότι τερμάτισε πρώτη σε ένα γκρουπ με τρεις πρώην παγκόσμιους πρωταθλητές. Οι τρεις πικραμένοι όμως, γίνονται τέσσερις με την Εθνική μας. Τι εννοώ; Με την Ελλάδα, πρωταθλήτρια Ευρώπης το 2004, η Κ. Ρίκα έφτιαξε καρέ ομάδων πρωταθλητριών που άφησε πίσω της.

Από κει και πέρα είναι ελάχιστοι οι παίκτες της που αγωνίζονται στα μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης. Φυσικά, ξεχωρίζει από τα ομόσταβλα μέλη της στην Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία Βόρειας και Κεντρικής Αμερικής (CONCACAF). Είναι το πρώτο μέλος της μετά το 2002 που φθάνει στα προημιτελικά Μουντιάλ. Επίσης, η Κόστα Ρίκα διαδέχεται το Μεξικό. Σε τι; Στο γεγονός ότι είναι το 2ο μέλος της CONCACAF που συνεχίζει στη μεγάλη διοργάνωση αήττητο. Τέλος, το γεγονός ότι έχει κάνει 81 φάουλ, τα περισσότερα από κάθε άλλη ομάδα, δείχνει το πάθος και την προσήλωση στον στόχο.

Ε, μετά απ’ όλα αυτά δικαιώμα σου να μην είσαι με Κόστα Ρίκα. Σίγουρα, όμως, δεν θα είσαι απέναντι της εσύ που η ομάδα σου αποκλείστηκε νωρίς.

Σε ενδιαφέρει