Στους οκτώ μετράει η λεπτομέρεια

van persie

Φτάσαμε λοιπόν στα προημιτελικά του Μουντιάλ, χωρίς καμία έκπληξη στην φάση των 16. Όλες οι ομάδες που τερμάτισαν πρώτες στην φάση των ομίλων, άλλες πιο εύκολα κι άλλες πιο δύσκολα, κατάφεραν να κερδίσουν αυτές που ήταν δεύτερες. Έτσι, τα τέσσερα ζευγάρια που δημιουργήθηκαν είναι τα εξής: Βραζιλία – Κολομβία, Ολλανδία – Κόστα Ρίκα, Γαλλία – Γερμανία και Αργεντινή – Βέλγιο. Σύμφωνα με τις αποδόσεις, δύο είναι τα ξεκάθαρα φαβορί για την πρόκριση στον ημιτελικό. Η Βραζιλία και η Ολλανδία.

Σχετικά μοιρασμένο είναι το Γαλλία – Γερμανία, με έναν ελαφρύ φαβοριτισμό των Γερμανών, ενώ η Αργεντινή είναι φαβορί, αλλά όχι αδιαμφισβήτητο, κόντρα στο Βέλγιο. 

Αγωνιστικά τώρα, τα ζευγάρια είναι περισσότερο αμφίρροπα από όσο δείχνουν οι αποδόσεις. Προσωπικά πιστεύω, πως η μοναδική ομάδα που έχει περισσότερες ελπίδες για να προκριθεί από την αντίπαλό της, είναι η Ολλανδία. Έχει δείξει πως μπορεί να φτάσει ψηλά και η κουρασμένη Κόστα Ρίκα δεν είναι αυτή που θα την σταματήσει.

Η Βραζιλία είναι για μένα φαβορί, αφού δεν έχω σε μεγάλη εκτίμηση τους Κολομβιανούς. Βέβαια, με τις εμφανίσεις της, η ομάδα του Πέκερμαν με έχει διαψεύσει κατηγορηματικά. Και πάλι όμως, νομίζω οτι μέχρι εδώ ήταν.

Το Αργεντινή – Βέλγιο θα είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον, καθώς κοντράρονται δύο ομάδες με εντελώς διαφορετικό στυλ. Η μεν Αργεντινή παίζει αμυντικά και επιθετικά στηρίζεται αποκλειστικά στις εμπνεύσεις του Μέσι και ίσως του Ντι Μαρία. Από την άλλη, το Βέλγιο είναι εξαιρετικό στην επίθεση, αλλά έχει κενά στην άμυνα. Εδώ θα πρέπει να προσθέσουμε πως στο τέλος του αγώνα με τις Η.Π.Α., οι Βέλγοι φαίνονταν εξουθενωμένοι.

Τέλος, καμία πρόβλεψη δεν μπορώ να κάνω για το Γαλλία – Γερμανία. Μου αρέσει περισσότερο η Γερμανία, όμως οι Γάλλοι φαίνονται πιο αποτελεσματικοί και έχοντας πιο εύκολο τουρνουά ως τώρα από τους αντιπάλους τους, θα είναι και πιο ξεκούραστοι.

“Κυριακή κοντή γιορτή” λοιπόν και ας περιμένουμε να δούμε την τελική ευθεία.

Σε ενδιαφέρει