Θα αντέξουν οι Βέλγοι;

yanks red devils

Εξαιρετικά αμφίρροπο είναι το ματς Βέλγιο – Η.Π.Α. για τους 16 του Μουντιάλ (23:00, Σαλβαντόρ). Οι δύο αντίπαλοι είναι ισάξιοι, όπως εμφανίστηκαν στην πρώτη φάση και πραγματικά είναι δύσκολο να γίνουν προγνωστικά για πρόκριση. Το Βέλγιο είχε δύο πρόσωπα και στους τρεις αγώνες του. Το ένα ήταν νωθρό και αδιάφορο και εμφανίστηκε στην μεγαλύτερη διάρκεια των παιχνιδιών του. Όμως, όταν σοβαρευόταν, στο τέλος των αγώνων, έδειχνε γιατί θεωρείται ως ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του Μουντιάλ. Οι ΗΠΑ είχαν σταθερότητα σε όλα τα ματς, αλλά πάντα κάτι τους έλειπε για να κάνουν την μεγάλη εμφάνιση. Πότε ο καθαρόαιμος σέντερ φορ και πότε η μέτρια αμυντική τους γραμμή, τους στοίχιζαν πόντους.

Το Βέλγιο είναι υπερπλήρες σε όλες τις γραμμές, παρότι φαινόταν λίγο “μπλαζέ” στην πρώτη φάση. Εκτιμώ πως ο Βίλμοτς θα δώσει στους παίκτες του να καταλάβουν οτι αν δεν “τρώνε σίδερα” σήμερα, δεν θα έχουν καμία τύχη για να κερδίσουν τους Αμερικανούς. Ο Ντεφούρ της Πόρτο δεν υπολογίζεται, όμως υπάρχει πληθώρα λύσεων στα χαφ. Από κει και πέρα, οι Κομπανί και Φερμάλεν είναι εξαιρετικά αμφίβολοι για το σημερινό ματς, αφού αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών. Το πρώτο τον βλέπω να “σφίγγει τα δόντια” και να παίζει. Για τον δεύτερο, δεν είμαι σίγουρος. Ανεξήγητη είναι η μέτρια κατάσταση του Λουκάκου, ο οποίος είναι πραγματικά ανύπαρκτος στο Μουντιάλ. Αντίθετα, ο συνήθης αντικαταστάτης του, Όριτζι, είναι πολύ κινητικός και έχει σκοράρει κιόλας. Πάντως, η μεγάλη δύναμη των Βέλγων είναι στα άκρα της επίθεσης, με τους Αζάρ και Μέρτενς να κάνουν όργια. Και από τον πάγκο έρχεται και ο Μιραλάς.

Οι Η.Π.Α. είναι μια σκληροτράχηλη ομάδα με παίκτες που έχουν εμπειρία και καλή τεχνική κατάρτιση. Όσο για την φυσική τους κατάσταση, είναι από τις καλύτερες στο τουρνουά. Το κέντρο της, με τους Τζόουνς, Μπέκερμαν και  Μπράντλι είναι εξαιρετικό, βγάζει πολύ ενέργεια και όταν χρειάζεται, οι τρεις αυτοί δεν φοβούνται να πάρουν την μπάλα στα πόδια. Ο Ντέμπσι είναι εξαιρετικός στην επίθεση, ενώ για μένα διαθέτει τον καλύτερο δεξιό μπακ της διοργάνωσης, τον Τζόνσον. Βέβαια, ο τελευταίος θα πρέπει να προσέξει τα ανεβάσματά του σήμερα, καθώς από την πλευρά του βγαίνει ο Αζάρ. Αγωνία υπάρχει στην Αμερική για το αν θα είναι έτοιμος ο Άλντιντορ. Είναι ο μοναδικός αξιόπιστος επιθετικός του Κλίνσμαν, αφού ο Γερμανός δεν κάλεσε τον Ντόνοβαν. Αν παίξει ο Άλντιντορ, ο Ντέμπσι θα οπισθοχωρήσει και μάλλον θα ξεκινήσει από τον πάγκο ο Ζούσι.

Αυτό που περιμένω να δω, είναι το αν θα αντέξουν οι Βέλγοι στο ασταμάτητο τρέξιμο των Αμερικάνων. Σε τέτοιες κλιματολογικές συνθήκες και με τους κορυφαίους παίκτες των Βέλγων καταπονημένους από τα πολλά ματς στην Ευρώπη, θεωρώ πως οι Η.Π.Α. έχουν πλεονέκτημα.

Οι πιθανές ενδεκάδες:

Βέλγιο: Κουρτουά – Αλντερβέιρελντ, Κομπανί ή Λόμπαρτς, Βαν Μπούιτεν, Βερτόνγκεν – Βίτσελ, Φελαϊνί – Μέρτενς, Ντε Μπρίνε, Αζάρ – Λουκάκου ή Όριτζι.

Η.Π.Α.: Χάουαρντ  – Τζόνσον, Κάμερον ή Γκονζάλες, Μπίσλερ, Μπίσλι –  Μπέκερμαν, Τζόουνς  – Μπεντόγια, Μπράντλι, Ζούσι – Ντέμπσι.  

Σε ενδιαφέρει