Γαλλία – Νιγηρία: Πολλά με λίγα

france nigeria

Το ζευγάρι με την μεγαλύτερη διαφορά δυναμικότητας στην φάση των 16, είναι το Γαλλία – Νιγηρία, το οποίος διεξάγεται σήμερα στις 19:00, στην Μπραζίλια. Οι Γάλλοι, όχι απλά προκρίθηκαν στην επόμενη φάση, αλλά έπαιξαν και φοβερή μπάλα στον όμιλο. Σε βαθμό που να τρόμαξαν τους αντιπάλους τους. Από την άλλη, η Νιγηρία εκμεταλλεύτηκε το γεγονός πως την ευνόησε η διαιτησία στο κρίσιμο ματς με την Βοσνία και με δύναμη την εξαιρετική επιθετική της γραμμή, προκρίθηκε.

Οι Γάλλοι έχουν το καλύτερο τρίδυμο αμυντικών χαφ στην διοργάνωση. Οι Καμπάιγ, Ματουϊντί και Πογκμπά, μπορούν να πιέσουν, να σουτάρουν, να πασάρουν, να κλέψουν και να σουτάρουν. Κάνουν τα πάντα και συμφέρουν δηλαδή. Ο Μπενζεμά βρίσκεται σε εκπληκτική κατάσταση, ενώ η έκπληξη μπροστά είναι ο Βαλμπιενά. Η άμυνα είναι σταθερότατη και ίσως το μόνο που της λείπει είναι ένας ηγέτης τύπου Ζιντάν, που μπορεί να πάρει την ομάδα στις πλάτες του, σε μια δύσκολη στιγμή. Ο Γκριεζμάν θα πλαισιώσει τους Βαλμπιενά και Μπενζεμά στην επίθεση, αφού δύσκολα θα επιλέξει ο Ντεσάν ένα πιο επιθετικό σχήμα, με τον Μπενζεμά αριστερά και τον Ζιρού στην κορυφή. Ο Σακό αντιμετώπισε ένα μικρό πρόβλημα τραυματισμού και αν δεν αγωνιστεί, πιθανότερος αντικαταστάτης του είναι ο Κοσιελνί.

Η Νιγηρία έχει μια “φονική” τριάδα στην επίθεση, που αποτελείται από τους Μούσα, Εμενίκε και Οντεμβίγκι. Οι τρεις τους μπορούν να πάρουν ένα ματς μόνοι τους αν βρεθούν σε καλή μέρα. Σε τόσο υψηλό επίπεδο όμως, το κέντρο θα παίξει καθοριστικό ρόλο. Έτσι, οι Ονάζι και Μίκελ έχουν πολύ δουλειά να κάνουν κόντρα στα “μηχανάκια” της Γαλλίας. Ο Μπαμπατούντε τραυματίστηκε και μαζί με τον Μόουζες, πιθανότατα θα μείνουν εκτός. Λογικά, ο Αζίζ θα πάρει την θέση πίσω από τον Εμενίκε. Η άμυνα της Νιγηρίας κάνει αρκετά λάθη όταν δέχεται πίεση, αν και εκτός από το ματς με την Αργεντινή, δεν έχει δεχτεί άλλο γκολ.

Η εκτίμησή μου είναι πως το ματς είναι πολλά με λίγα. Η Γαλλία είναι τεράστιο φαβορί και θα μου κάνει μεγάλη εντύπωση αν δυσκολευτεί να κερδίσει τη Νιγηρία.

Οι πιθανές ενδεκάδες:

Γαλλία: Γιορίς – Ντεμπισί, Σακό ή Κονσιελνί, Βαράν, Εβρά – Καμπάιγ, Ματουιντί, Πογκμπά – Βαλμπυενά, Μπενζεμά, Γκριεζμάν

Νιγηρία: Ενιάμα – Άμπροουζ, Ομερούο, Γιόμπο, Οσανίβα – Ονάζι, Μίκελ – Οντεμβίγκι, Αζίζ, Μούσα – Εμενίκε

Σε ενδιαφέρει