Ένας Ρονάλντο δεν αρκεί

Ένας Ρονάλντο δεν αρκεί

Η Πορτογαλία κέρδισε 2-1 την Γκάνα, για τον 7ο όμιλο, αλλά θα πέρναγε στην επόμενη φάση του Μουντιάλ, μόνο αν “έβρεχε” γκολ ο ουρανός στην εστία των αντιπάλων. Το τελικό σκορ δεν αρκούσε για να σημειωθεί το θαύμα.

Η ισοβαθμία ΗΠΑ-Πορτογαλία ευνοεί τους Αμερικάνους, καθώς οι Ίβηρες πλήρωσαν το 4-0 της 1ης αγωνιστικής με τη Γερμανία. Οι ΗΠΑ υπερίσχυσαν στη διαφορά τερμάτων. Ο Ρονάλντο σκόραρε, αλλά η ομάδα του ήθελε άλλα τρία. Φυσικά, στο παιχνίδι ήταν και η Γκάνα, η οποία μπορούσε με 2-1 να κάνει την υπέρβαση. Όλα, όμως, ήρθαν βολικά για τους… άλλους. Έτσι, θα επιστρέψουν στην πατρίδα τους και θα δουν το υπόλοιπο του Μουντιάλ από τον καναπέ.

Ο Κριστιάνο ήταν καλός και μέχρι το 19 τάραξε την άμυνα της Γκάνας. Το γκολ τελικά ήρθε από την Γκάνα, αλλά για λογαριασμό της Πορτογαλίας. Ο Μπόι στο 31′ με αυτογκόλ έκανε το 1-0. Οι Αφρικανοί δεν τα παράτησαν και μπήκαν για τα καλό στο κόλπο της πρόκρισης. Ο Γκιάν στο 57′ ισοφάρισε (1-1) και το θαύμα άρχισε να παίρνει μορφή. Στο 61′ ο Ουρίς έχασε μεγάλη ευκαρία για την Γκάνα. Ο Ρονάλντο δεν ήθελε να φύγει χαμένος και έτσι κατάφερε στο 80′ να δώσει το προβάδισμα στην Πορτογαλία. Στο 74΄θα μπορούσε να πάρει πέναλτι, αλλά ο διαιτητής του το αρνήθηκε. Ο Κριστιάνο δεν είχε συμπαράσταση και μόνο ο Βιεϊρίνια προσπαθούσε. Τίποτε δεν άλλαξε όμως και η λήξη του αγώνα επανέφερε τις ομάδες στην πραγματικότητα. Αυτήν του αποκλεισμού. Καλύτερος όλων ο Ρονάλντο.

Κάρτες για τους Μουτίνιο (Πορτογαλία), Γουάρις (Γκάνα), Χάρισον (Γκάνα), Άγιου (Γκάνα).

Σε ενδιαφέρει