“Νίκησαν” και οι δύο

“Νίκησαν” και οι δύο

Με το που τελείωσε ο αγώνας ΗΠΑ-Γερμανία μου ήρθε η ατάκα του Ντίνου Ηλιόπουλου: “Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα”. Το 1-0 για τη Γερμανία, για τον 7ο όμιλο, “έστειλε” αμφότερους στην επόμενη φάση του Μουντιάλ. Οι ΗΠΑ περνούν για 2η συνεχόμενη φορά.

Οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι μας είχε επηρεάσει η φημολογία για εύκολο Χ, μια και βόλευε τις δυο ομάδες. Ωστόσο, έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα στο γκρουπ χρειάζονταν πολλά γκολ στο άλλο παιχνίδι (Πορτογαλία-Γκάνα). Οι τρεις βαθμοί, πάντως, δικαίως πήγαν στα “πάντσερ” αφού είχαν μεγαλύτερη όρεξη για μπάλα.

Η Γερμανία μπήκε πιο επιθετικά και από τα πλάγια προσπαθούσε να παραβιάσει την εστία του Χάουαρντ. Στο 2′ ο Ποντόλσκι είχε καλό σουτ. Οι ΗΠΑ αντέδρασαν με τον Ζούσι στο 22′ και στο 31′ η Γερμανία απείλησε με τον Κρόος. Τέσσερα λεπτά αργότερα έκανε αισθητή την παρουσία του ο Οζίλ. Το ημίχρονο στο 0-0, κακό, και αποδοκιμασίες.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον ίδιο τρόπο. Δηλαδή, καλή κυκλοφορία της μπάλας από τους Γερμανούς, αλλά τίποτα άλλο. Μέχρι το 54′, όταν ο Μίλερ, μετά την κεφαλιά του Μερτεζάκερ και την απόκρουση του Χάουαρντ, με σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής έγραψε το 1-0 για τη “Νάσιοναλμανσαφτ”. Οι Αμερικάνοι ανέβασαν την απόδοση τους (όχι τρομερά πράγματα) και στις καθυστερήσεις παραλίγο να ισοφαρίσουν με τον Ντέμπσεϊ. Κορυφαίος ο Μίλερ.

Κίτρινη για τους Χέβεντες (Γερμανία), Γκονσάλες (ΗΠΑ), Μπέκερμαν (ΗΠΑ).

Σε ενδιαφέρει