Πιθανά σενάρια για πρόκριση στον α’ και β’ όμιλο του Μουντιάλ

Modric Croatia

Η τελευταία αγωνιστική διεξάγεται σήμερα στον πρώτο και τον δεύτερο όμιλο του Μουντιάλ. Στο πρώτο γκρουπ, τρεις ομάδες διεκδικούν την πρόκριση στην επόμενη φάση. Το μόνο σίγουρο είναι πως το Καμερούν έχει αποκλειστεί. Η Βραζιλία χρειάζεται νίκη ή ισοπαλία για την πρόκριση, ενώ για να αποκλειστούν θα πρέπει να χάσουν από το Καμερούν και παράλληλα το Κροατία – Μεξικό να τελειώσει ισόπαλο. Το Μεξικό προκρίνεται με νίκη ή ισοπαλία κόντρα στην Κροατία, ενώ οι Κροάτες θέλουν μόνο νίκη για να περάσουν στους 16. Όσον αφορά την τελική σειρά, θυμίζουμε πως στις ισοβαθμίες, η FIFA μετράει πρώτα το goal average και κατά δεύτερον, την επίθεση της κάθε ομάδας.Οπότε μέχρι στιγμής πλεονέκτημα έχει η Βραζιλία έναντι του Μεξικού.

Η βαθμολογία έχει ως εξής: Βραζιλία 4 (3-1), Μεξικό 4 (1-0), Κροατία 3 (5-3), Καμερούν 0 (0-4). 

Η πρωτιά της Βραζιλίας στον όμιλο δεν έχει καμία αξία, αφού πληρώνει μόλις 1,12. Θεωρώ πως η Βραζιλία θα κερδίσει εύκολα το Καμερούν, οπότε δύσκολα θα μπορέσει το Μεξικό να καλύψει την διαφορά των γκολ. Πάντως, η πρωτιά του Μεξικού στον όμιλο πληρώνει 10,00.

Η πρόκριση του Μεξικού πληρώνει 1,57, ενώ αυτή της Κροατίας πληρώνει 2,40. Βέβαια, αν κάποιος πιστεύει πως η Κροατία θα περάσει, καλύτερα θα είναι να παίξει το διπλό με το Μεξικό που πληρώνει γύρω στο 2,70. Η πρόκριση δίνει λιγότερο, γιατί υπάρχει ένα σενάριο που θέλει την Κροατία περνάει με το να μένει ισόπαλη με το Μεξικό και παράλληλα η Βραζιλία να χάνει από το Καμερούν.

Στον δεύτερο όμιλο τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα. Το Αυστραλία – Ισπανία είναι εντελώς αδιάφορο, καθώς έχουν ήδη αποκλειστεί αμφότερες. Στο Ολλανδία – Χιλή θα παιχτεί η πρώτη θέση του ομίλου. Οι Ολλανδοί θα κρατήσουν την πρωτιά αν κερδίσουν ή φέρουν ισοπαλία, ενώ η Χιλή θέλει μόνο νίκη για να τερματίσει πρώτη.

Η βαθμολογία του ομίλου: Ολλανδία 6 (8-3), Χιλή 6 (5-1), Αυστραλία 0 (2-6), Ισπανία 0 (1-7).

Δεν έχει νόημα το ποντάρισμα στην πρωτιά της Χιλής, αφού όσοι το πιστεύουν μπορούν απλά να παίξουν το διπλό σήμερα. Πληρώνει γύρω στο 2,80 .

Σε ενδιαφέρει