Ακόμα σκοράρουν οι Γάλλοι…

Ακόμα σκοράρουν οι Γάλλοι…

Κι αν ο πρώτος θρίαμβος ήταν απέναντι στην άσημη Ονδούρα, με τα media να μην δίνουν μεγάλη έμφαση, η σημερινή άνετη επικράτηση των Γάλλων κόντρα στους πάντα υπολογίσιμους Ελβετούς στέλνει πλέον ξεκάθαρο μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση: Η Γαλλία είναι ξανά εδώ, έτοιμη για μεγάλα πράγματα! “Καθάρισε” από νωρίς τους Ελβετούς, αφού προηγήθηκε μόλις στο 18’ με 2-0 και στη συνέχεια απλά διεύρυνε το προβάδισμα της παίζοντας στο… ρελαντί. Το τελικό 5-2 δεν αφήνει κανένα περιθώριο αμφισβήτησης για το ποιος είναι το αφεντικό του ομίλου, την ίδια στιγμή που η Ελβετία είναι πολύ πιθανό να μπει σε περιπέτειες για να εξασφαλίσει τη πρόκριση.

Στο μέχρι στιγμής χορταστικότερο ματς της διοργάνωσης, οι Ελβετοί παρατάχτηκαν με σύστημα 4-2-3-1 συμπεριλαμβανομένων και των «χρυσών» σκόρερ που είχαν περάσει ως αλλαγές στο πρώτο παιχνίδι, Σεφέροβιτς και Μεχμεντί, την ίδια ώρα που και οι Γάλλοι είχαν δύο διαφορετικά πρόσωπα στην ενδεκάδα, τον Σισοκό αντί του Πογκμπά και τον Ζιρού αντί του Γκριζμάν στην κορυφή της επίθεσης του 4-3-3.

Όλα ξεκίνησαν στραβά για την ομάδα του Χίτσφελντ που αναγκάστηκε να προβεί σε γρήγορη αλλαγή (μόλις στο 7ο λεπτό) του κεντρικού αμυντικού Φον Μπέργκεν με τον Σεντέρος, ύστερα από ακούσιο χτύπημα στο πρόσωπο από το πόδι του Ζιρού. Ο Γάλλος φορ ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής στο 17’ όταν με παλικαρίσια κεφαλιά άνοιξε το σκορ, ύστερα από εξαιρετική εκτέλεση κόρνερ του Βαλμπουενά. Πριν καλά-καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί των Γάλλων, ο Ματουιντί ξεχύθηκε στην αντεπίθεση ύστερα από λάθος πάσα στη σέντρα των Ελβετών και διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του, δίνοντας τεράστιο προβάδισμα στους τρικολόρ, πριν καν συμπληρωθούν τα πρώτα 20 λεπτά παιχνιδιού!

Οι Ελβετοί δειλά-δειλά  προσπάθησαν να αντιδράσουν, αλλά το σουτ του Μεχμέντι έδιωξε ο Γιορίς και στη συνέχεια της φάσης ο Σακίρι αστόχησε (30’). Στο αμέσως επόμενο λεπτό η Γαλλία έχασε τη μοναδική ευκαιρία να «κλειδώσει» μια ώρα αρχύτερα το ματς αλλά ο Μπενζεμά νικήθηκε από τον Μπενάλιο στο πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος από τον Τζουρού, και στη συνέχεια ο Καμπάϊγ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι της ανυπεράσπιστης εστίας. Ότι όμως δεν κατάφεραν νωρίτερα οι παίκτες του Ντεσάν, το πραγματοποίησαν στο 40ο λεπτό όταν μετά από κόρνερ τον Ελβετών, έβγαλαν υπόδειγμα αντεπίθεσης με τρείς πάσες με τελικό αποδέκτη τον Βαλμπουενά που τελείωσε ιδανικά τη φάση για να “γράψει” το 3-0.

Η πρώτη καλή στιγμή της επανάληψης ήρθε από τον Τζεμαϊλί στο 58’, το σουτ του οποίο έφυγε λίγο πάνω από την εστία του Γιορίς αλλά στο 60’ οι Γάλλοι ήταν εκείνοι που «άγγιξαν» το 4-0, αλλά η προσπάθεια του Μπενζεμά ανακόπηκε από τον Τζουρού και κατέληξε εκτός. Στο 67’ ήρθε επιτέλους η ώρα του να χρηστεί σκόρερ,  ύστερα από εξαιρετική μπαλιά του νεοεισελθόντα Πογκμπά (αντί Ζιρού) στην πλάτη της άμυνας και μονοκόμματο σουτ του άσου της Ρεάλ Μαδρίτης. Στο 73’ ήταν η σειρά του Σισοκό να ανεβάσει κι άλλο το δείκτη του σκορ με πλασέ, ύστερα από ασίστ του Μπενζεμά. Οι Γάλλοι κυνήγησαν και το 6ο γκολ αλλά ο Μπενάλιο σταμάτησε τις προσπάθειες των Βαλμπουενά, Ματουιντί και Μπενζεμά. Το πρώτο γκολ της τιμής για την Ελβετία πέτυχε ακόμα μια αλλαγή, ο Τζεμαϊλί, που νίκησε με απευθείας συρτή εκτέλεση φάουλ τον Γιορίς στο 81’, για να μειώσει λίγα λεπτά αργότερα ακόμα περισσότερο με τον Τσάκα (87’).

Highlight της αναμέτρησης το γκολ του Μπενζεμά στις καθυστερήσεις του αγώνα το οποίο δεν μέτρησε επειδή πρόλαβε να σφυρίξει λίγα δευτερόλεπτα νωρίτερα ο Ολλανδός Κάϊπερς! Έτσι, οι «τρικολόρ» γίνονται η 3η ομάδα του τουρνουά που κάνει το 2/2 πίσω από Ολλανδία και Χιλή, έχοντας όμως καλύτερο συντελεστή τερμάτων απο αμφότερες (8-2).

Σε ενδιαφέρει