Φαβορί για πρόκριση ο νικητής

usa ghana

Στο στάδιο “Ντας Ντούνας” της Νατάλ, η Γκάνα αντιμετωπίζει τις Η.Π.Α. Στο γήπεδο αναμένονται περισσότεροι από 20.000 Αμερικάνοι, ενώ οι Γκανέζοι δεν θα είναι πάνω από χίλιοι. Με ενδιαφέρον περιμένω να δω αυτό το ματς, αφού οι δύο ομάδες είναι μεγάλα ερωτηματικά. Την Αμερική την πιστεύω, αλλά δεν έχω σε καμία εκτίμηση τον επιπόλαιο και επιθετικογενή προπονητή της, Γιούργκεν Κλίνσμαν. Από την άλλη, η Γκάνα έχει προβλήματα σε άμυνα και επίθεση, αλλά το κέντρο της είναι από τα καλύτερα στην διοργάνωση.

Οι Η.Π.Α. σπανιότατα μένουν έξω από την φάση των ομίλων. Αλλά για να πετύχουν πρόκριση στον συγκεκριμένο όμιλο, θα πρέπει να κερδίσουν την Γκάνα. Έχει κερδίσει όλα τα φιλικά προετοιμασίας, ενώ και το 2013 ήταν μια πάρα πολύ καλή χρονιά γι’ αυτήν. ΟΠ αποκλεισμός του Ντόνοβαν από την αποστολή ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, αλλά σίγουρα ο θόρυβος έχει καταλαγιάσει. Η Γκάνα είναι ο κακός της εφιάλτης, αφού την άφησε εκτός συνέχειας διοργάνωσης στην φάση των 16 το 2010 και εκτός ομίλων το 2006. Λογικά ο Κλίνσμαν θα παίξει με ρόμβο στο κέντρο, με ένα σύστημα που θα μοιάζει πολύ με το αγαπημένο του 4-2-3-1. Ο Άλντιντορ φάνηκε σε καλή κατάσταση στα τελευταία φιλικά και λογικά έχει εξασφαλίσει μια θέση στην κορυφή της επίθεσης.

Η τελευταία εικόνα που έχω από την Γκάνα ήταν το 4-0 στο φιλικό επί της Νοτίου Κορέας. Φυσικά, δεν με ξεγελάει η εκπληκτική της εμφάνιση, αφού δεν μπορεί να είναι τόσο καλή. Άλλωστε, οι Γκανέζοι έδωσαν την κατοχή της μπάλας στους Ασιάτες, κάτι που δύσκολα θα κάνουν κόντρα στις Η.Π.Α. Λογικά, οι Αφρικάνοι θα παίξουν με 4-2-3-1, εκμεταλλευόμενοι την δύναμη του κέντρου τους. Σε αυτό υπάρχουν παίκτες όπως οι Μουντάρι, Εσιέν, Αντρέ Αϊγιού, Μπόατενγκ και Ατσού. Η άμυνα όμως δεν είναι και πολύ αξιόπιστη, ενώ στην επίθεση υπάρχει μόνο ο Ασαμόα Γκιάν.
Θεωρώ πως το ματς θα πάρει αυτός που θα παίξει πιο έξυπνα. Θα έδινα μια παραπάνω πιθανότητα υπέρ της Αμερικής, αλλά θέλω να δω το πως θα παίξουν ανασταλτικά οι Γκανέζοι.

Πιθανές ενδεκάδες:

Γκάνα: Κβαρασέι – Οπάρε, Μπόι, Μενσά, Ασαμόα – Μουντάρι, Εσιέν – Αντρέ Αγιου, Μπόατενγκ, Ατσού – Γκιάν.

Η.Π.Α.: Χάουαρντ – Τζόνσον, Κάμερον, Μπίσλερ, Μπίλσι – Μπέκερμαν, Τζόουνς – Μπεντόγια, Μπράντλι, Ντέμπσι – Άλτιντορ.

Σε ενδιαφέρει