Αρκούσε μια στιγμή και ο Μπενζεμά

benzema

Οι κλιματολογικές συνθήκες ήταν ιδανικές  στο «Εστάντιο Μπέϊρα-Ριο» του Πόρτο Αλέγκρε για ένα μεστό παιχνίδι με πολλά γκολ. Οι Γάλλοι μπορεί να δυσκολεύτηκαν να ανοίξουν το σκορ, εξαιτίας κυρίως του οριζόντιου δοκαριού της Ονδούρας, στο οποίο η μπάλα χτύπησε δύο φορές, ωστόσο χάρη σε μια φάση που στιγμάτισε το παιχνίδι 2 λεπτά πριν από το ημίχρονο, τα πάντα άλλαξαν.  Ο Πογκμά κέρδισε το πέναλτι και την αποβολή του Παλάσιος και από κει και πέρα τα πράγματα απλοποιήθηκαν υπερβολικά για την ομάδα του Ντεσάν η οποία έφτασε τελικά στην άνετη νίκη με 3-0.

Στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού η Ονδούρα παρατάχτηκε αρκετά ψηλά και όχι «ταμπουρωμένη» σε αντίθεση με αυτό που θα περίμεναν οι περισσότεροι, κι αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να δούμε ένα πιο ανοικτό ματς. Παρ όλα αυτά η πρώτη φάση του παιχνιδιού έγινε από στημένη φάση στο 15’, όταν ύστερα από φάουλ του Βαλμπουενά στην περιοχή της Ονδούρας η μπάλα απομακρύνθηκε, με αποτέλεσμα ο Ματουιντί να βρει το χώρο για το ελεύθερο σουτ. Η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι όμως, αφού κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 23’ τα δοκάρια διπλασιάστηκαν για τους «τρικολόρ», όταν μετά από σέντρα του Εβρά, ο Γκριζμάν έπιασε την κεφαλιά αλλά η τύχη ξαναχαμογέλασε στους «τυπικά» φιλοξενούμενους. Δύο λεπτά αργότερα απειλήθηκε σύρραξη όταν σε μια διεκδίκηση της μπάλας μεταξύ Ποκμπά και Παλάσιος έπεσαν κάποιες… ψιλές. Ο Βραζιλιάνος διαιτητής, Σάντρο Ρίτσι,  τιμώρησε αμφότερους με κίτρινη κάρτα.

Η στιγμή που έμελλε να αλλάξει οριστικά τις ισορροπίες του αγώνα ήρθε στη δεύτερη διεκδίκηση των δύο μέσα στην περιοχή του Βαγιαδάρες. Ο παίκτης της Ονδούρας έσπρωξε αντικανονικά τον αντίπαλο του με αποτέλεσμα να αντικρίσει τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και να αφήσει την ομάδα του με 10 παίκτες. Το πέναλτι της Γαλλίας μετουσίωσε σε γκολ ο Καρίμ Μπενζεμά κι απο κεί και πέρα όλα πήραν το δρόμο τους.

Με το «καλημέρα» στο δεύτερο ημίχρονο έγινε ακόμα μια φάση που συζητήθηκε. Ο Μπενζεμά πέτυχε γκολ με διαγώνιο σουτ, ύστερα από σέντρα του Βαλμπουενά, ωστόσο ήταν η πρώτη φορά που χρειάστηκε πραγματικά η τεχνολογία του «goal line technology» της FIFA, για να διαπιστώσουμε εάν η μπάλα πέρασε ολόκληρη τη γραμμή. Στη φάση παρενέβη και ο Βαγιαδάρες (η μπάλα πρώτα χτύπησε στο αριστερό δοκάρι και στη συνέχεια στο χέρι του) για να περάσει με περιπετειώδη τρόπο τη γραμμή του τέρματος και το γκολ να χρεωθεί τελικά στον Λατίνο τερματοφύλακα, ως αυτογκόλ.

Στη συνέχεια ακολούθησε ένα κανονικό μονότερμα στο οποίο οι Γάλλοι σκόραραν ακόμα και πάλι. Για 3η  συνεχόμενη φορά μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο άσος της Ρεάλ Μαδρίτης, ο οποίος μετά από συρτή εκτέλεση φάουλ του Βαλμπουενά εκμεταλλεύτηκε την απόκρουση των παικτών της Ονδούρας και με δυνατό πλάγιο σουτ κεραυνοβόλησε τον Βαγιαδάρες, που είδε την μπάλα να καταλήγει στον ουρανό της εστίας του.

Στα αρνητικά της αναμέτρησης τα πολύ σκληρά τάκλιν των παικτών του Λουίς Σουάρες, οι οποίοι από ένα σημείο και μετά επιδόθηκαν σε κινήσεις που θύμιζαν… πάλη!

Σε ενδιαφέρει