Στοίχημα στον 6ο όμιλο του Μουντιάλ

Στοίχημα στον 6ο όμιλο του Μουντιάλ

Ένας όμιλος με ένα σούπερ φαβορί, δύο ομάδες ικανές για όλα και ένα αουτσάιντερ, είναι ο 6ος. Φυσικά, πολλές πιθανότητες για να τερματίσει πρώτη έχει η Αργεντινή, η οποία σύμφωνα με πολλούς είναι το αδιαμφιλονίκητο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου. Οι Βοσνία και Νιγηρία έχουν όλα τα φόντα για πρόκριση, αλλά θα πρέπει να συνυπολογίσουμε πως οι πρώτη είναι άπειροι και οι δεύτεροι εξαιρετικά ασταθείς. Όσο για τον Ιράν, δεν είναι και τόσο κακή ομάδα, όσο πολλοί νομίζουν.

Αργεντινή:

Η αρμάδα του Μέσι είναι πραγματικά εξαιρετική. Έχει “τεράστια” ονόματα σε όλες τις γραμμές και αν παίξει χωρίς προκαταλήψεις και φόβο, μπορεί να φτάσει μακριά στην διοργάνωση. Προπονητής της είναι ο αμυντικογενής, Αλεχάντρο Σαμπέλα, ο οποίος έχει θητεύσει επί χρόνια ως βοηθός του Ντανιέλ Πασαρέλα. Ο τελευταίος τίτλος της Αργεντινής, σε διεθνές επίπεδο, ήρθε το 1993, όταν κατέκτησε το Κόπα Αμέρικα με πρωταγωνιστεί τον Γκαμπριέλ Μπατιστούτα. Ο Μπατιγκόλ έχει σταματήσει το ποδόσφαιρο εδώ και δέκα χρόνια, ενώ συνολικά έχουν περάσει 21. Επομένως, η δίψα για διάκριση είναι μεγάλη, αλλά και συνάμα η πίεση του κόσμου, ακόμη μεγαλύτερη. Το μοναδικό αγωνιστικό πρόβλημα που εντοπίζω σε αυτή την ομάδα, είναι η έλλειψη ενός αξιόπιστου τερματοφύλακα. Ούτε ο Ρομέρο που θα είναι βασικός, αλλά ούτε και οι Αντούχαρ και Οριόν μου γεμίζουν το μάτι. Αντίθετα, δεν ξέρω πως έμεινε εκτός αποστολής ο παικταράς της Μάλαγα, Καμπαγέρο. Λόγω τεχνικής επιλογής έμεινε έξω και ο Τέβες, αλλά στην επίθεση υπάρχουν οι Παλάσιο, Λαβέτσι, Ιγουαίν και Αγουέρο. Σκληρό το κέντρο, με τους Μασεράνο και Γκάγκο, ενώ η άμυνα είναι μια χαρά, με τους Γκαράι και Φερνάντες στο κέντρο της. Το κέντρο της είναι καλό ανασταλτικά, αλλά ο Μέσι θα χρειαστεί να βοηθήσει πολύ τον Ντι Μαρία στο δημιουργικό κομμάτι της ομάδας. Το οτι θα γυρίζει αρκετά πίσω ο Μέσι δεν ξέρω κατά πόσον είναι καλό, ενώ και το οτι ο Μασεράνο παίζει σέντερ μπακ στην Μπαρτσελόνα, σίγουρα δεν είναι στα συν.

Το ρόστερ της Αργεντινής.

Ο Σαμπέλα σκέφτεται να ξεκινήσει με τον Ρομέρο στο τέρμα, τους Σαμπαλέτα, Φερνάντες, Γκαράι και Ρόχο στην άμυνα, τους Γκάγκο, Μασεράνο, Ντι Μαρία στο κέντρο και τους Μέσι, Αγουέρο και Ιγουαϊν τριπλέτα στην επίθεση.

Σε 70 αγώνες στα Μουντιάλ, οι Αργεντινοί μετρούν 37 νίκες, 13 ισοπαλίες και 20 ήττες, με 123 γκολ υπέρ και 80 κατά. Έχουν κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο δύο φορές (1978, 1986) κι άλλες δύο ήταν φιναλίστ (1930, 1990).

Βοσνία:

Την είδαμε αρκετές φορές στα προκριματικά, αφού ήταν αντίπαλος της εθνικής Ελλάδας. Δίκαια τερμάτισε πιο πάνω από το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα και ακόμη πιο δίκαια μας έβαλε τρία γκολ μέσα στην έδρα της. Πλεονέκτημα της ομάδας είναι η καλή ομοιογένεια μεταξύ των παικτών που παίζουν χρόνια μαζί, ενώ μειονέκτημα είναι η απειρία σε μεγάλες διοργανώσεις. Οι Τζέκο, Ιμπίσεβιτς και Πιάνιτς πέτυχαν τα 21 από τα 30 γκολ της ομάδας τους στα προκριματικά, οπότε γίνεται εύκολα αντιληπτό πως πρόκειται για τους πολυτιμότερους παίκτες. Όμως, όπως προείπαμε, το σύνολο είναι εξαιρετικό και οφείλεται και στην καλή δουλειά του προπονητή, Σούσιτς. Επιθετικά είναι εξαιρετική και σκοράρει κατά ριπάς. Αν προσέξει λίγο στην άμυνα θα είναι επικίνδυνη για κάθε αντίπαλο. Εκτός του “big three” υπάρχουν κι άλλοι αξιόλογοι παίκτες, σε όλες τις γραμμές. Οι Μισίμοβιτς και Σαλίχοβιτς στο κέντρο, οι Σπάχιτς και Λούλιτς στην άμυνα, αλλά και ο εξαιρετικός γκολκίπερ, Μπέγκοβιτς, της Στόουκ.   Μειονέκτημα της ομάδας είναι πως δεν είναι τόσο γρήγορη, ιδιαίτερα στην μεσοεπιθετική γραμμή.

Το ρόστερ της Βοσνίας.

Ο Σούσιτς προσανατολίζεται στο να ξεκινήσει με τον Μπέγκοβιτς τερματοφύλακα, τους Μούιντζα, Μπίτσακτσιτς, Σπάχιτς, Λούλιτς στην άμυνα, τους Πιάνιτς, Μεντούγιανιν, Μισίμοβτις, Σαλίχοβιτς στο κέντρο και τους Ιμπίσεβιτς και Τζέκο στην επίθεση.

Αυτή είναι η πρώτη παρουσία της εθνικής Βοσνίας σε Μουντιάλ.

Νιγηρία:

Είδαμε πρόσφατα την πιθανή βασική της ενδεκάδα στο φιλικό με την Ελλάδα. Ομολογώ πως δεν ενθουσιάστηκα, μάλλον απογοητεύτηκα. Εκτός από κάνα δυο πολύ επικίνδυνους παίκτες στην επίθεση, δεν είχε τίποτα να παρουσιάσει ούτε στο κέντρο, ούτε και στην άμυνα. Βέβαια, σαφώς και τα φιλικά παιχνίδια δεν είναι κριτήριο. Ο Εμενίκε είναι όλα τα λεφτά στην επίθεση, ενώ από τα πλάγια θα μπαίνουν στην περιοχή οι πάρα πολύ καλοί Μούσα και Μόουζες. Πάντως, επειδή ο τεχνικός της ομάδας, Στέφεν Κέσι, έχει εντοπίσει πως μεσοαμυντικά δεν είναι και πολύ καλή, παίζει με πολυπρόσωπο κέντρο και σφιχτά στην άμυνα. Στις αντεπιθέσεις θα είναι “φωτιά”, αφού η ταχύτητα είναι το ατού της. Πολύ καλοί παίκτες υπάρχουν σε όλες τις γραμμές. Ο Οντεμβίγκι στην επίθεση, οι Ονάζι και Μίκελ στο κέντρο, ο εξαιρετικός Ενιάμα κάτω από τα δοκάρια. Η άμυνα είναι νεανική και χωρίς πολλές εμπειρίες. Αν καταφέρουν οι αμυντικοί της μέσοι να κρατήσουν τους αντιπάλους μακριά από την άμυνά τους, η Νιγηρία έχει ελπίδες. Αν όχι, τότε δύσκολα θα προκριθεί.

Το ρόστερ της Νιγηρίας.

Ο Κέσι προσανατολίζεται στη χρησιμοποίηση του Ενιάμα στο τέρμα, των Ομερούο, Ομποαμπόνα, Αμπρόουζ, Έλντερσον στην άμυνα, Ονάζι και Μίκελ στα αμυντικά χαφ, Μόουζες, Οντεμβίγκι και Μούσα στο κέντρο και τον Εμενίκε στην επίθεση.

Σε 14 αγώνες στο Μουντιάλ, έχει τέσσερις νίκες, δύο ισοπαλίες και 8 ήττες, με ενεργητικό 17 γκολ και παθητικό 21. Έχει πάρει μέρος σε τέσσερα Μουντιάλ, με καλύτερες εμφανίσεις το 1994 και το 1998, όταν και έφτασε στους 16.

Ιράν:

Ο Κάρλος Κεϊρόζ θα προσπαθήσει με την γνωστή αμυντική του τακτική να “κλέψει” βαθμούς στα τρία παιχνίδια που θα δώσει. Στο ρόστερ υπάρχουν ικανοί και έμπειροι παίκτες όπως οι Ντεζαγκά και Νεκουνάμ, οι οποίοι θα σηκώσουν το βάρος στην μεσαία γραμμή. Η συμμετοχή στο Μουντιάλ είναι υπόθεση “τιμής” για τους Πέρσες, οπότε το μόνο που μπορώ να πω σίγουρα γι’ αυτούς, είναι πως θα τα δώσουν όλα μέσα στο γήπεδο. Κι έπεσαν και σε έναν όμιλο, που τους δίνει το δικαίωμα να ονειρεύονται. Ο Νεκουνάμ συνδέει την πορεία της ομάδας με το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα κόντρα στη Νιγηρία και κατά τη γνώμη μου πολύ καλά κάνει.

Το ρόστερ του Ιράν.

Κάτω από τα δοκάρια θα είναι πιθανότατα ο Αχμαντί, στην άμυνα οι Χεϊνταρί, Χοσεϊνί, Μονταζερί και Μπεϊκζαντέ, στο κέντρο οι Τεϊμουριάν, Νεκουνάμ, Χανταντιφάρ, Σοζαεϊ, Ντεζαγκά και στην επίθεση ο Χουτσανεζάντ.

Εννέα αγώνες έχει δώσει η Περσία σε Μουντιάλ και μετράει μία νίκη, δύο ισοπαλίες και έξι ήττες, με έξι γκολ υπέρ και 18 κατά. Δεν έχει καταφέρει ποτέ να περάσει από τους ομίλους.
Προτάσεις:

Δεν μου αρέσει καθόλου στοιχηματικά αυτός ο όμιλος. Μοναδική μου επιλογή θα είναι να βγει πρώτος σκόρερ της Βοσνίας ο Ιμπίσεβιτς. Πληρώνει 5,00 και ανεβαίνει τόσο πολύ γιατί ο Τζέκο θεωρείται φαβορί από όλους.

 

Σε ενδιαφέρει