Γερμανία – Γαλλία: Ταιριάζει το ματς στους ‘τρικολόρ’

Μοιάζει με τον μεγάλο τελικό, όμως δεν είναι. Πρόκειται για τον 2ο ημιτελικό του Euro και η νικήτρια ομάδα θα συναντήσει την Πορτογαλία στις 10 Ιουλίου.
germany france

Το μεγάλο ματς της παγκόσμιας πρωταθλήτριας, Γερμανίας, κόντρα στην οικοδέσποινα Γαλλία είναι το πιο μεγάλο παιχνίδι (μαζί με το Γαλλία – Ιταλία) για το Euro 2016 ως τώρα και αρχίζει στις 22:00.

Τα προγνωστικά μου

Γερμανία – Γαλλία (πρόκριση): Γαλλία (2,00)

Ανάλυση

Η Γερμανία επιβεβαίωσε σε αυτή τη διοργάνωση ότι η φανέλα της είναι πάρα πολύ βαριά. Έχει φτάσει στον ημιτελικό χωρίς να έχει παίξει κανένα σπουδαίο ποδόσφαιρο, όμως ομολογουμένως διαθέτει μεγάλες προσωπικότητες στη σύνθεσή της. Με όπλο της πρώτα απ’ όλα την κατοχή μπάλας κι έπειτα την άμυνα έχει αφοπλίσει όλους τους αντιπάλους της και δεν είναι τυχαίο ότι έχει δεχτεί μόλις ένα γκολ (από την Ιταλία) κι αυτό από πέναλτι. Στον προημιτελικό με τη “σκουάντρα ατζούρα” η πρόκριση κρίθηκε στα πέναλτι, εκεί που ο Νόιερ ανάγκασε 4 από τους 9 αντιπάλους να αστοχήσουν και οδήγησε την ομάδα του στον τελικό. Τα προβλήματα για τον Λεβ απόψε όμως είναι 3 και μεγάλα. Το πρώτο ακούει στο όνομα Χούμελς. Χωρίς τον αμυντικό της Μπάγερν (πλέον) όλοι οι υπόλοιποι αποσυντονίζονται. Αρκεί να θυμηθούμε πώς είχαν πελαγοδρομήσει τα “πάντσερ” με τους Ουκρανούς, όταν αυτός ξαναέλειπε, και δεν παραβιάστηκε η εστία τους καθαρά από τύχη. Τη θέση του λογικά θα πάρει ο Χέβεντες ο οποίος είναι πολύ καλός αλλά σε καμία περίπτωση δεν έχει τον “εγκέφαλο” του Χούμελς. Το δεύτερο είναι η απουσία του Κεντίρα, ο οποίος θα αντικατασταθεί από τον Σβαϊνστάιγκερ, αν τελικά κι αυτός ξεπεράσει το μικρό πρόβλημα που απέκτησε από τον προημιτελικό. Τέλος, ίσως η πιο σημαντική απουσία είναι αυτή του Γκόμεζ. Είναι ολοφάνερο ότι τις δουλειές που κάνει ο επιθετικός της Μπεσίκτας δεν μπορεί να τις κάνει κανένας άλλος Γερμανός. Σπάει μπάλα, δημιουργεί χώρους, γεμίζει την περιοχή, είναι μέσα στις φάσεις. Η συνταγή με τον Γκέτσε ως ψευτοεννιάρι δεν αποδείχτηκε πετυχημένη, ωστόσο ο Γερμανός τεχνικός μάλλον προς τα εκεί στρέφεται.

Παίξε νόμιμα στο Euro 2016

Η Γαλλία ξέσπασε πάνω στην Ισλανδία στον προημιτελικό. Το γρήγορο γκολ του Ζιρού τής έλυσε τα χέρια και μόλις στο ημίχρονο το σκορ έγινε 4-0. Το τελικό 5-2 για να είμαι ειλικρινής δεν θεωρώ ότι δείχνει την πραγματική εικόνα του ματς. Δεν αρνούμαι ότι οι “τρικολόρ” έπαιξαν πολύ καλά, όμως πιστεύω ότι απλώς βρήκαν χώρους όσο σε κανένα προηγούμενο παιχνίδι και ήταν πάρα πολύ εύστοχοι. Ο Ντεσάν δεν πρόκειται να αλλάξει το σύστημά του και θα προτιμήσει να αφήσει τον Γκριζμάν πίσω από τον Ζιρού από το να τον τραβήξει στα άκρα. Ο επιθετικός της Ατλέτικο είναι τρομερός ως δεύτερος φορ γιατί έχει ελέυθερο χώρο να κινηθεί και να πατήσει από οποιαδήποτε μεριά μέσα στην αντίπαλη περιοχή. Σ’ αυτό το ματς επιστρέφουν οι Καντέ και Ραμί. Ο δεύτερος θα είναι σίγουρα βασικός, όμως η θέση του πρώτου απειλείται από τον Σισοκό που έκανε εξαιρετική εμφάνιση με τους Ισλανδούς. Ο Παγέτ είναι ένας παίχτης που μπορεί να παίξει καταλυτικό ρόλο απόψε. Ο μεσοεπιθετικός της Γουέστ Χαμ έχει την ικανότητα να δημιουργεί φάσεις ακόμα και κλεισμένος σε μικρό χώρο ενώ ταυτόχρονα είναι ο κρίκος της μεσαίας γραμμής που μπορεί να μεταφέρει τη μπάλα από την άμυνα στην επίθεση με τόσο μεγάλη επιτυχία. Η πίεση που μπορεί να ασκήσει η Γαλλία με τους Πογκμπά, Ματουιντί και Καντέ είναι τόση που μπορεί να “πνίξει” ακόμη και τους Κρόος, Οζίλ, Μίλερ.

Πιθανές εντεκάδες

Γερμανία

Νόιερ
Έκτορ
Χέβεντες
Μπόατενγκ
Κίμιχ
Κρόος
Σβαϊνστάιγκερ
Μίλερ
Οζίλ
Ντράξλερ
Γκέτσε

Γαλλία

Γιορίς
Σανιά
Ραμί
Κοσιελνί
Εβρά
Καντέ
Ματουιντί
Παγέτ
Πογκμπά
Γκριζμάν
Ζιρού

Εκτίμηση

Αναμένεται τεράστια μάχη απόψε και για να είμαι ειλικρινής δεν υπάρχει μεγάλος χώρος για προγνωστικά. Πιο πολύ από διαίσθηση και συνυπολογίζοντας τις πολύ μεγάλες απουσίες των “πάντσερ” θα παίξω πρόκριση της Γαλλίας με 2,00 απόδοση. Επίσης, η λογική λέει ότι την κατοχή μπάλας θα την έχουν οι Γερμανοί, γεγονός που θα εξυπηρετήσει τους “τρικολόρ” που αρέσκονται στο να κλέβουν μπάλες και να βγαίνουν γρήγορα στην κόντρα. Άλλωστε η έδρα μπορεί κι αυτή να παίξει το ρόλο της κι ας ελπίσουμε ότι δεν θα επιβεβαιωθεί πως στο τέλος κερδίζουν πάντα οι Γερμανοί.

Σε ενδιαφέρει