Αποτελέσματα στο Euro 2016 (02/07/2016)

Καρδιακές προσβολές μοίρασε ο μεγάλος προημιτελικός ανάμεσα στη Γερμανία και την Ιταλία. Οι παραδόσεις τηρήθηκαν και στο τέλος κέρδισαν ποιοί άλλοι; Οι Γερμανοί.
germany italy

Μεγάλες συγκινήσεις προσέφερε ο προημιτελικός της 02/07 στο Μπορντό ανάμεσα στη Γερμανία και την Ιταλία. Τα “πάντσερ” μέσω της διαδικασίας των πέναλτι προκρίθηκαν στον ημιτελικό για 9η φορά στην ιστορία τους και περιμένουν τον νικητή του Γαλλία – Ισλανδία.

Τα αποτελέσματα

Γερμανία – Ιταλία (1-1, 6-5 στα πέναλτι)

Το πρώτο ημίχρονο ήταν κακό. Για την ακρίβεια και οι δύο αντίπαλοι ήταν τόσο μαγκωμένοι με τον έναν να φοβάται τον άλλο και δεν είναι τυχαίο ότι η πρώτη ευκαιρία έγινε μετά το 40′. Οι Γερμανοί στο πρώτο 45λεπτο είχαν την κατοχή της μπάλας, όμως αυτή ήταν εντελώς ανούσια. Το 2ο μέρος ξεκίνησε με τα “πάντσερ” να απειλούν με το σουτ του Μίλερ, όμως ο Φλορέντσι απεσώβησε τον κίνδυνο πάνω στη γραμμή του τέρματος. Στο 65′ ο Γκόμεζ έκανε πολύ ωραία προσπάθεια από τα αριστερά, πάσαρε στον Έκτορ που ανέβηκε όλη την πλευρά και αυτός με τη σειρά του βρήκε τον Οζίλ μέσα στην περιοχή. Ο μεσοεπιθετικός της Άρσεναλ δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-0 παραβιάζοντας την εστία του Μπουφόν για πρώτη φορά στη φετινή διοργάνωση. Όποιος πίστευε ότι η “σκουάντρα αντζούρα” δεν θα αντιδρούσε ήταν πολύ γελασμένος. Φυσικά η ισοφάριση ήταν δώρο του Μπόατενγκ που αμύνθηκε με τα χέρια στην ανάταση και υπέπεσε αναπόφευκτα σε πέναλτι. Ο Μπονούτσι ανέλαβε την εκτέλεση κι έφερε το ματς στα ίσια στο 78′. Μάλιστα λίγο πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας οι Ιταλοί έχασαν 2-3 καλές ευκαιρίες να “κλέψουν” τη νίκη. Στην παράταση και οι δύο ομάδες ήταν κουρασμένες. Η Γερμανία είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, όμως φύλαγε και τα νώτα της. Χωρίς πολλά πολλά οδηγήθηκαν στα πέναλτι. Ομολογώ ότι βλέποντας τους Μπουφόν και Νόιερ κάτω από την εστία έδινα περισσότερες πιθανότητες να χαθεί οποιοδήποτε πέναλτι παρά να μπει. Κάπως έτσι και έγινε. Από τα πρώτα 10 χτυπήματα χάθηκαν τα 6. Μ’ αυτά και μ’ αυτά εκτελέστηκαν συνολικά 18 πέναλτι με τελευταίο χαμένο για τους Ιταλούς από τον Νταρμιάν. Ο Έκτορ, αντιθέτως, ευστόχησε και πανηγύρισε με τους συμπαίχτες του την πρόκριση στους 4 του θεσμού. Το 2-3 goal πλήρωσε με 2,06 και πάνω απ’ όλα… δεν άγχωσε καθόλου.

Παίξε νόμιμα στο Euro 2016

Σε ενδιαφέρει