Γερμανία – Ιταλία: Ένα ματς αλλιώτικο από τ’ άλλα

Νόιερ εναντίον Μπουφόν. Λεβ εναντίον Κόντε. Επίθεση εναντίον Άμυνας. Γερμανία εναντίον Ιταλίας!
italy germany

Το ζευγάρι του ενός ημιτελικού βγήκε και επίσημα (Ουαλία – Πορτογαλία) και σήμερα περιμένουμε να δούμε την τρίτη ομάδα που θα προκριθεί στον ημιτελικό. Γερμανία και Ιταλία, δυο υπερδυνάμεις του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, τίθενται αντιμέτωπες σ’ ένα κλασσικό ντέρμπι! Οι δυο πιο χαρακτηριστικές σχολές του ποδοσφαίρου εθνικών ομάδων αυτή τη στιγμή: η proactive (Γερμανία) απέναντι στην reactive (Ιταλία). Τρομερή παράδοση υπέρ των Ιταλών.

Τα προγνωστικά μου

Γερμανία – Ιταλία Goal-Goal (2,17)

Ανάλυση

Η Γερμανία πέρασε σαν σίφουνας από τη Σλοβακία (3-0) και εδώ και αρκετές μέρες προετοιμάζεται για τον αποψινό προημιτελικό. Η Γερμανία έκανε μια απόλυτα πειστική εμφάνιση, με τις αλλαγές του Λεβ να παραμένουν και τα “πάντσερ” να παίζουν εξαιρετικό ποδόσφαιρο. Η “Γερμανική Μηχανή” δούλεψε στην εντέλεια με τους Κίμιχ, Ντράξλερ, Γκόμεζ βασικούς και αυτό λογικά θα γίνει και σήμερα. Ο Λεβ είπαμε ότι άφησε τα “κολλήματα” των ομίλων στην άκρη και σήμερα περιμένουμε να δούμε μια επιβλητική ομάδα που θα παίζει στο 1/3 του γηπέδου. Η Γερμανία έχει μια τραγική παράδοση με τους Ιταλούς, τους οποίους δεν έχει κερδίσει ποτέ (!) σ’ επίσημο αγώνα, ενώ η πρόσφατη νίκη σε φιλικό (4-1), ήταν η πρώτη μετά από 21 χρόνια. Αυτό ακριβώς το κόμπλεξ θέλει να αποβάλει ο Λεβ από τους παίκτες του, αφού όλοι θυμούνται τι έγινε πριν 4 χρόνια στον ημιτελικό του Euro.

Κλικ εδώ για να παίξεις ένα κλασσικό ευρωπαϊκό ντέρμπι στην καλύτερη απόδοση.

Η Ιταλία από την άλλη, έκανε ακόμα μια σπουδαία εμφάνιση και κέρδισε με 2-0 την Ισπανία. Μια Ισπανία που ήταν από τις καλύτερες ομάδες της φάσης των ομίλων, η “σκουάντρα ατζούρα” την έκανε “φύλλο και φτερό”. Για ακόμα μια φορά η ομάδα του Κόντε, έβγαλε τρομερό πάθος, τακτική προσήλωση και την ικανότητα να μη χάνουν τη συγκέντρωσή τους σε κανένα σημείο του αγώνα. Ο Κόντε έδειξε απίστευτη θέληση να πετύχει σε αυτό το τουρνουά, αφού αμέσως μετά το γκολ του Πέλε και το τέλος ουσιαστικά του ματς, προέβη σε απίστευτους πανηγυρισμούς. Ο νέος τεχνικός της Τσέλσι, σήμερα θα έχει αρκετά προβλήματα να λύσει, ειδικά στη μεσαία γραμμή. Στην άμυνα δεν αλλάζει κάτι, στο κέντρο η θέση του “6” είναι ορφανή, αφού μετά τον Ντε Ρόσι που χτύπησε, ο Μότα πήρε κάρτα (πως κατάφερε με συνολική συμμετοχή κάτω από 70′ να παρει 2 κάρτες)  και θα χάσει το σημερινό ματς. Ο Ντε Ρόσι υπάρχει μια πιθανότητα να παίξει, όμως δεν είναι έτοιμος και ο Κόντε μάλλον θα ξεκινήσει τον Στουράρο. Εκτός σταθερά ο Καντρέβα.

Πιθανές εντεκάδες

Γερμανία (4-2-3-1)

Νόιερ

Κίμιχ

Μπόατενγκ

Χούμελς

Έκτορ

Κρόος

Κεντίρα

Μίλερ

Οζίλ

Ντράξλερ

Γκόμεζ

Ιταλία (3-5-2)       

Μπουφόν

Μπονούτσι

Μπαρτσάλι

Κιελίνι

Φλορέντσι

Στουράρο

Παρόλο

Τζιακερίνι

Ντε Σίλιο

Πέλε

Έντερ

Εκτίμηση

Η Γερμανία έκανε τρομερή εμφάνιση με τη Σλοβακία. Θα μου πείτε “ποια Σλοβακία μωρέ, εδώ έχουμε Ιταλία”. Συμφωνώ. Από την άλλη η Ιταλία, έχει βαρεθεί να “κλείνει στόματα” σε αυτό το Euro. Πραγματικά όμως. Στο τέλος θα το πάρει και θα υπάρχουμε 2-3 γραφικοί να λέμε ότι “δε μας γεμίζει το μάτι”. Στοιχηματικά, πρώτη επιλογή για μένα είναι το goal-goal. Η Γερμανία έδειξε με την Ουκρανία ότι έχει ένα θέμα σε ομάδες που παίζουν καλά το παιχνίδι στη γραμμή, ενώ επιθετικά έχει τα “όπλα” να σκοράρει απέναντι στους Ιταλούς. Σαν αποτέλεσμα πιστεύω τους Γερμανούς, αλλά σίγουρα δεν αποκλείω την παράταση ή ακομα και τα πέναλτι. Από σκόρερ έχουμε ένα ερωτηματικό, αφού μιλάμε για δυο ομάδες που δεν έχουν φάει γκολ και δείχνουν ότι δεν απειλούνται εύκολα. Επίσης από τώρα, έχω στο μυαλό μου να παίξω over 10.5 κόρνερ στο 10-12′ αν δεν έχει γίνει ως τότε κάποιο.

Σε ενδιαφέρει