Ουγγαρία – Βέλγιο: Το παραμύθι των Ούγγρων έχει ‘διαβόλους’

hun belg

Το Βέλγιο βλέπει μπροστά του έναν δρομό στρωμένο με ροδοπέταλα ως τους “4” και το μόνο που χρειάζεται να κάνει είναι να μην “αυτοκτονήσει”. Η Ουγγαρία από την άλλη έκανε φοβερή πρώτη φάση, βγήκε πρώτη στον όμιλο και κέρδισε την εκτίμηση όλων. Οι Ούγγροι ζουν ένα παραμύθι. Όμως σε αυτό το παραμύθι, δεν υπάρχει δράκος. Υπάρχουν κόκκινοι διάβολοι!

Τα προγνωστικά μου

Ουγγαρία – Βέλγιο ht/ft X/2 (3.75)

Ανάλυση

Η Ουγγαρία μας χάρισε το καλύτερο ματς της πρώτης φάσης, την τελευταία αγωνιστική του 6ου ομίλου απέναντι στην Πορτογαλία. Η ομάδα του Στορκ δεν είχε κανένα πρόβλημα να βάλει 3 γκολ (!) στους Πορτογάλους και να πάρει τελικά την ισοπαλία (ας όψεται ο Κριστιάνο) με 3-3 και μαζί την πρωτιά του ομίλου. Μια ομάδα που αρκετοί (και γω μαζί) δεν τους έβλεπαν να πηγαίνουν πιο μακριά από την 4η θέση και τον αποκλεισμό. Κι όμως. Οι Ούγγροι είναι διαβασμένοι, είναι παθιασμένοι και ακόμα και αν δεν υπάρχει μεγάλη ποιότητα στο ρόστερ τους, αυτό δεν τους πτοεί. Σήμερα χρειάζεται να παίξουν με πολύ υπομονή απέναντι σε μια ομάδα που χτίζει μεγάλες επιθέσεις. Δεν αλλάζει το 4-3-2-1 ο Γερμανός προπονητής.

Παίξε χωρίς γκανιότα στο παιχνίδι της Ουγγαρίας με το Βέλγιο.

Το Βέλγιο τώρα, κατάφερε έστω και στο τέλος να πάρει την 2η θέση του ομίλου του. Με γκολ του Ναϊνγκολάν στο 85′ κέρδισε τη Σουηδία και πήρε τη νίκη και την 2η θέση που το έφερε στο “εύκολο” ταμπλό της διοργάνωσης. Ο Βίλμοτς έβαλε και πάλι τον μπακ Μεουνιέ βασικό, είδε τον Αζάρ να είναι ο καλύτερος παίκτης του γηπέδου και γενικά αρχίζει να στρώνει λίγο το πράγμα. Λείπουν δυο πράγματα. Πρώτον ο Ντεμπελέ. Το έχω πει, θα το ξαναπώ και ας κουράσω. Ο χαφ της Τότεναμ είναι ο ακρογωνιαίος λίθος στην ομάδα του Βίλμοτς. Δεν είναι τυχαίο ότι στο καλύτερο ματς των Βέλγων ως τώρα (Ιρλανδία) ήταν με διαφορά ο καλύτερος παίκτης όσο αγωνίστηκε. Το δεύτερο που λείπει είναι ο Λουκάκου. Ο φορ της Έβερτον (ακομα) είναι σκιά του εαυτού του. Έβαλε δυο γκολ με τους Ιρλανδούς (ένα δείγμα της κλάσης του και ένα εύκολο), ομως γενικά δεν είναι αυτός που ξέρουμε. Χάνει πολλές ευκαιρίες, είναι τσαπατσούλης και γενικά κινείται σε “ρηχά νερά”. Αυτός θα είναι ο λόγος που το Βέλγιο θα προχωρήσει, αφού τα γκολ του χρειάζονται. Ο Βίλμοτς κρατάει το 4-2-3-1 με τους Βίτσελ – Ναϊνγκολάν στα χαφ και τον Καράσκο βασικό.

Πιθανές εντεκάδες

Ουγγαρία (4-3-2-1)

Κίραλι

Λανγκ

Γκούζμικς

Γιούχας

Καντάρ

Νάγκι

Γκέρα

Κλαϊνχάιστερ

Τζούτζακ

Λόβρεντσικς

Σαλάι

Βέλγιο (4-2-3-1)    

Κουρτουά

Μεουνιέ

Αλντερβάιρελντ

Φερμάελεν

Φερτόχεν

Ναϊνγκολάν

Βίτσελ

Αζάρ

Ντε Μπρόινε

Καράσκο

Λουκάκου

Εκτίμηση

Το παραμύθι των Ούγγρων ήταν ονειρικό. Όμως τώρα θα βγουν οι διάβολοι (οι κόκκινοι εν προκειμένω) και δε θα έχουμε happy end. Το Βέλγιο είναι καλύτερη ομάδα και το γεγονός πως έχουν εύκολο πρόγραμμα τουλάχιστον ως τους “4” περιμένω να τους πεισμώσει. Πρώτη επιλογή το Χ ημίχρονο – 2 τελικό, ενώ καλή περίπτωση είναι και το anytime του Λουκάκου. Είπαμε τον περιμενω να αρχίζει να σκοράρει.

Σε ενδιαφέρει