Κροατία – Πορτογαλία: Από εδώ και πέρα, όλα γίνονται

Κροατία και Πορτογαλία συγκρούονται απόψε για μια θέση στα προημιτελικά του Euro 2016.
croatia portugal

Για μια θέση στους “8” του Euro 2016 συγκρούονται απόψε Κροατία και Πορτογαλία. Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί στη Λανς και σε περίπτωση ισοπαλίας ακολουθεί παράταση και αν χρειαστεί πέναλτι.

Τα προγνωστικά μου

Κροατία – Πορτογαλία : GG (2.12)

Ανάλυση

Πρόκειται, ίσως, για την ομάδα που μας εξέπληξε θετικά περισσότερο από όλες τις άλλες της διοργάνωσης. Ο λόγος γίνεται για την Κροατία, η οποία προκρίθηκε πρώτη από έναν πολύ απαιτητικό όμιλο με αντιπάλους τις Ισπανία, Κροατία και Τουρκία. Στο τελευταίο της παιχνίδι, μάλιστα, η ομάδα του Τσάτσιτς επικράτησε με 2-1 της πρωταθλήτριας Ευρώπης και έτσι πήρε την πρώτη θέση που τη φέρνει αντιμέτωπη σήμερα με την Πορτογαλία. Ο Κροάτης τεχνικός πρόκειται να επαναφέρει στο αρχικό σχήμα τους Μόντριτς (MΕ, 92/11), Μπρόζοβιτς (MΕ, 19/4), Μπαντέλι (MΕ, 23/1), Στρίνιτς (AΜ, 37/0) και Μάντζουκιτς (EΠ, 68/24) που ξεκουράστηκαν στο προηγούμενο, με τους Κροάτες να παρατάσσονται με την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα. Πέρισιτς, Μάντζουκιτς και Ράκιτιτς πρόκειται να αποτελέσουν την επιθετική γραμμή της Κροατίας.

Παίξε Νόμιμα και χωρίς γκανιότα στην αναμέτρηση.

Από την άλλη μεριά, η Πορτογαλία δε μπορούμε να πούμε ότι έπεισε κανέναν με τις εμφανίσεις της στη φάση των ομίλων. Προκρίθηκε ως μία από τις καλύτερες τρίτες από έναν όμιλο τον οποίο θα έπρεπε να είχε… καθαρίσει με συνοπτικές διαδικασίες. Αντίπαλοι της ομάδας του Σάντος ήταν η Ισλανδία, η Ουγγαρία και η Αυστρία, ομάδες πολύ κατώτερες από αυτήν, όμως κατάφερε να μη κερδίσει καμία και με τρεις ισοπαλίες να πάρει την πρόκριση. Τώρα, βέβαια με τη συσσώρευση των καλών ομάδων στην άλλη μεριά του ταμπλό, η παρέα του Ρονάλντο έχει την ευκαιρία να φτάσει μακριά στη διοργάνωση, αν καταφέρει να ξεπεράσει το δύσκολο εμπόδιο της Κροατίας. Ο Σάντος σκέφτεται να χρησιμοποιήσει τον Κουαρέσμα (E, 53/7) στο κέντρο του γηπέδου στη θέση του Αντρέ Γκόμες (MΕ, 11/0) που αντιμετωπίζει προβλήμα τραυματισμού, ενώ το θετικό για τον Πορτογάλο τεχνικό είναι ότι ο Κριστιάνο ξαναβρίσκει τη φόρμα του, με τα δύο γκολ που πέτυχε στο 3-3 με την Ουγγαρία. 

Πιθανές ενδεκάδες

Κροατία (4-3-3)

Σούμπασιτς
Στρίνιτς
Βίντα
Τσόρλουκα
Σρνα
Μπαντέλι
Μόντριτς
Μπρόζοβιτς
Πέρισιτς
Μάντζουκιτς
Ράκιτιτς

Πορτογαλία (4-4-2)

Ρουί Πατρίσιο
Βιεϊρίνια
Πέπε
Ρικάρντο Καρβάλιο
Ελισέου
Μουτίνιο
Γουίλιαμ
Ζοάο Μάριο
Κουαρέσμα (Αντρέ Γκόμες)
Κριστιάνο Ρονάλντο
Νάνι

Εκτίμηση

Και οι δύο ομάδες έδειξαν ότι έχουν όλες τις προϋποθέσεις να μας παρουσιάσουν ένα πολύ θεαματικό παιχνίδι. Το ενδεχόμενο να σκοράρουν και οι δύο πληρώνει πολύ καλά.

Σε ενδιαφέρει