Ουαλία – Β. Ιρλανδία: Κανείς δε θέλει το Brexit από το Euro!

Μετά το προχθεσινό βρετανικό δίλημμα: Brexit or Bremain, σήμερα οι Βρετανοί έχουν νέο δίλημμα: Ουαλία ή Β. Ιρλανδία;
wal irel

Η Ουαλία παίζει με την Βόρειο Ιρλανδία στο ντέρμπι των χωρών της Μ. Βρετανίας, στο 2ο χρονικά ματς της ημέρας. Ανεβοκατεβαίνει η απόδοση του άσσου, που ξεκίνησε στο 2.00+, έπεσε στο 1.80 και τώρα βρίσκεται πάλι στο 2.10.

Τα προγνωστικά μου

Ουαλία – Β. Ιρλανδία 1 (2.10)

Ανάλυση

Η Ουαλία έκανε την έκπληξη, πέρασε πρώτη από τον 2ο όμιλο, παρότι έχασε από τους Άγγλους και είδε την τύχη να της χαμογελάει, αφού πήγε στο εύκολο ταμπλό του Euro. Πλέον, οι παίκτες του Κόουλμαν ξέρουν ότι και πάλι είναι άθλος η καλή παρουσία και η πρόκριση ως τον τελικό, όμως είναι ένας άθλος χωρίς δράκο. Χωρίς μεγάλο δράκο δηλαδή, αφού όλοι αυτοί είναι στην αντίπερα όχθη! Αυτό και μόνο αρκεί να τους ανεβάσει την ψυχολογία. Η Ουαλία βασίζεται πολύ στον Γκάρεθ Μπέιλ, ο οποίος είναι και πρώτος σκόρερ στο τουρνουά ως τώρα (μαζί με τον Ισπανό Μοράτα) και όπως φαίνεται ο ηγέτης τους δεν τους έχει απογοητεύσει. Ο Κόουλμαν δεν εγκατελείπει το 3-5-2 με τις γρήγορες καλύψεις της άμυνας χώρου και το άμεσο επιθετικό τρανίσιον με τους Μπέιλ και όποιον πάει δίπλα του. 

Παίξε Νόμιμα στο Βρετανικό ντέρμπι του Euro 2016.

Η Βόρειος Ιρλανδία έκανε τη μεγάλη έκπληξη και προκρίθηκε από τον 3ο όμιλο μετά τις Πολωνία και Γερμανία. Η ομάδα του Μάικλ Ο’ Νιλ έκανε πολύ “σκληρές” εμφανίσεις, ενώ το γκολ απέναντι στην Ουκρανία κατάφερε να της χαρίσει την πρόκριση. Ο Ο’Νιλ έχει καταφέρει η ομάδα του να παρουσιάζει καλό πρόσωπο, έχοντας στον πάγκο τον καλύτερο ίσως παίκτη του, τον φορ Λάφερτι. Σήμερα ίσως πάρει και πάλι φανέλα βασικού αντί του Ουάσινγκτον, όμως τίποτα δεν είναι σίγουρο. Κατά τ’ άλλα θα δούμε τους Βορειοιρλανδούς να παίζουν πολύ πίσω από την μπάλα και να επιδιώκουν να πάρουν το γκολ από κάποια αντεπίθεση. Δεν αλλάζει το 4-5-1.

Πιθανές εντεκάδες

Ουαλία (3-5-2)     

Χένεσεϊ

Τσέστερ

Γουίλιαμς

Ντέιβις

Γκάντερ

Άλεν

Λέντλεϊ

Ράμσει

Τέιλορ

Μπέιλ

Ρόμπσον-Κανού

Β. Ιρλανδία (4-5-1)

ΜακΓκόβερν

Χιουζ

Κάθκαρτ

ΜακΌλει

Τζ. Έβανς

Γουόρντ

Κ. Έβανς

Ντέιβις

Νόργουντ

Ντάλας

Ουάσινγκτον

Εκτίμηση

Η Ουαλία είναι ένα κλικ καλύτερη ως ομάδα. Έχει μεγαλύτερη ποιότητα. Αν καταφέρει να την βγάλει στο γήπεδο, χωρίς να πάθει “μπλακ-άουτ” από την άμυνα των Βορειοιρλανδών τότε θα καταφέρει να πάρει και το ματς. Προτίθεμαι να ρισκάρω στον άσσο.

Σε ενδιαφέρει