Ελβετία – Πολωνία: Ήρθε η ώρα του ‘Λέβα’

swi pol

Σε μια από τις πλέον αμφίρροπες αναμετρήσεις στη φάση των “16” η Ελβετία παίζει με την Πολωνία. Καμία από τις δυο δεν έχει τον τίτλο του φαβορί, ούτε καν του οριακού φαβορί.

Τα προγνωστικά μου

Ελβετία – Πολωνία, Λεβαντόφσκι Να σκοράρει (2.88)

Ανάλυση

Η Ελβετία ήταν τόσο καλή στους ομίλους, όσο χρειαζόταν για να πάρει την πρόκριση πίσω από τη Γαλλία. Η ομάδα του Πέτκοβιτς έδειξε καλά στοιχεία (μαχητικότητα, συνοχή στις γραμμές, συγκέντρωση στην άμυνα, καλό τρανζίσιον) όμως έδειξε και ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα: Το Γκολ. Οι Ελβετοί σκοράρουν με το σταγονόμετρο, δεν έχουν βγάλει ούτε στο ελάχιστο την επιθετική ποιότητα που θα τους δώσει την ευκαιρία να σκοράρουν στο ματς. Δεν είναι τυχαίο ότι από τα δυο γκολ που έβαλαν, το ένα ήταν στημένη φάση με γκολ του στόπερ και το 2ο ήταν από σουτ μετά από κάτι σαν αναμπουμπούλα. Δεν πρόκειται να αλλάξει το 4-3-3 ο Πέτκοβιτς που μοναδική εκρεμμότητα έχει αφήσει τη θέση στην κορυφή ανάμεσα στους Εμπολό και Σεφέροβιτς.

Παίξε στο πρώτο νοκ άουτ του Euro 2016 στις καλύτερες αποδόσεις!

Η Πολωνία από την άλλη κατάφερε να τερματίσει οριακά πίσω από τους Γερμανούς (1 γκολ πίσω) και έπεσε πάνω στην Ελβετία τώρα. Ίσως και να ήταν για καλό, αφού ούτε ο αντίπαλος είναι φόβητρο, ενώ τους έπεσε και το εύκολο ταμπλό. Έχοντας προσπαθήσει να παίξει ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας, δίνοντας βάση στις πτέρυγες και στο παιχνίδι από τα ακρα, η Πολωνία δεν εντυπωσίασε, όμως κατάφερε να προκριθεί εύκολα. Και το κυριότερο; Ο σούπερ-σταρ της ομάδας, Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι είναι “παρών-απων” ως τώρα από το Euro. Συγχωρέστε με αν κάνω λάθος, αλλά ο στράικερ της Μπάγερν δεν πρέπει να έχει ακόμα τελική στο τέρμα. Ο Ναβάκλα θα κρατήσει το 4-4-2 αφού είδε ότι του έκανε. Εκτός μάχης ο τραυματίας κίπερ Σέζνι και ο χαφ Καπούτσκα.

Πιθανές εντεκάδες

Ελβετία (4-3-3)

Ζόμερ

Λιχστάινερ

Σαρ

Τζούρου

Ροντρίγκες

Τζεμάιλι

Μπεχράμι

Τζάκα

Σακίρι

Μεχμέντι

Σεφέροβιτς

Πολωνία (4-4-2)

Φαμπιάνσκι

Γιέντρετζικ

Γκλικ

Πάζνταν

Πίστσεκ

Γκροσίτσκι

Μαζίνσκι

Κριχόβιακ

Μπλατζικόφσκι

Μίλικ

Λεβαντόφσκι

Εκτίμηση

Δυο ομάδες που θα παλέψουν πολύ και θα είναι πολύ οριακή η μάχη. Η Πολωνία έχει ένα ελαφρύ, θεωρητικό προβάδισμα. Για να καταφέρει να το κάνει πράξη, πρέπει ο Λεβαντόφσκι να σκοράρει. To πλεονέκτημά του είναι πως παίζει με αντιπάλους που τους ξέρει απ’ έξω. Εκτός του Λιχστάινερ, οι Σαρ, Τζούρου και Ροντρίγκες παίζουν στην Μπουντεσλίγκα. Και τα έχει πάει καλά μαζί τους ο Λέβα. Πρώτη επιλογή το anytime γκολ του σταρ της Μπάγερν.

Σε ενδιαφέρει