Γαλλία – Ρουμανία: Σσσς Αρχίζει!

Πρεμιέρα απόψε στο Euro 2016 με τη Γαλλία να υποδέχεται τη Ρουμανία. Θα κυριεύσει τους Γάλλους το άγχος της πρεμιέρας ή θα επιβάλλουν την ανωτερότητα τους
Γαλλία – Ρουμανία: Σσσς Αρχίζει!

Επιτέλους, απανταχού ποδοσφαιρόφιλοι ενωθείτε! Αρχίζει το Euro 2016 στα γήπεδα της Γαλλίας, η διοργάνωση που όλα τα “αρρωστάκια” της στρογγυλής “θεάς” περιμέναμε πως και πως. Στην πρεμιέρα, η οικοδέσποινα Γαλλία υποδέχεται τη Ρουμανία!

Τα προγνωστικά μου

Γαλλία – Ρουμανία 2-3 γκολ (2.10)

Ανάλυση

Η διοργανώτρια Γαλλία, ξεκινάει τις υποχρεώσεις την πρώτη ημέρα του Euro ως είθισται. Η ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάν θα μπει στο τουρνουά ως το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου. Έχοντας ένα από τα καλύτερα ρόστερ (για πολλούς το καλύτερο) μεταξύ των 24 ομάδων, ο Ντεσάν έχει αρκετούς “ευχάριστους πονοκεφάλους” για την εντεκάδα, τουλάχιστον σήμερα στην πρεμιέρα. Ήδη έχει ξεκινήσει τις δύσκολες αποφάσεις, από την προεπιλογή όπου άφησε μερικούς πολύ φορμαρισμένους παίκτες εκτός (Λακαζέτ, Γκαμεϊρό, Μπεν Αρφά). Τα χαφ της ομάδας (Καντέ, Πογκμπά, Ματουιντί) ίσως να είναι η πιο αθλητική τριάδα της διοργάνωσης, ενώ επιθετικά η καλή συνύπαρξη του σταρ Γκριζμάν με τον Ζιρού, βάζει τον φορ της Άρσεναλ στην εντεκάδα. αφήνοντας εκτός άλλους ίσως καλύτερους παίκτες (Μαρσιάλ, Κομάν). Με 4-3-3 θα παίξουν οι “πετεινοί”.

Η Ρουμανία από την άλλη, προκρίθηκε από τον όμιλο της εθνικής μας ομάδας, όντας η ομάδα με την καλύτερη άμυνα στην προκριματική φάση. Ο Άνχελ Ιορντανέσκου, έχει φτιάξει ένα απόλυτα ανταγωνιστικό σύνολο, έχοντας δημιουργήσει ένα σύνολο παικτών που παίζει οργανωμένα, με καλή συνοχή και βάση στην ομαδικότητα. Σταρ δεν υπάρχουν. Τέτοιος θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ο επιτελικός Στάντσιου που ψάχνει ένα καλό τουρνουά για να πάρει τη μεγάλη μεταγραφή. Ο Ιορντανέσκου, ο οποίος κάνει την 3η θητεία του στον πάγκο της Ρουμανίας, θα επιδιώξει να παίξει μαζεμένα τουλάχιστον απόψε, θέλοντας να κλείσει διαδρόμους και να βγάλει αν μπορεί κάποιες αντεπιθέσεις με τους Στάντσιου, Στάνκου και Αντόνε.

Πιθανές Εντεκάδες

Γαλλία (4-3-3)      

Γιορίς 

Σανιά

Ραμί

Κοσιελνί

Εβρά

Καντέ

Πογκμπά

Ματουιντί

Παγέ

Γκριζμάν

Ζιρού

Ρουμανία (4-2-3-1)

Ταταρουσάνου

Σαπουνάρου

Γκριγκόρε

Κίρικες

Ρατς

Χόμπαν

Πίντιλι

Πόπα

Στάντσιου

Στάνκου

Αντόνε

Εκτίμηση

Η Γαλλία θα παίξει επιθετικά. Προσεκτικά (πιστεύω) αλλά επιθετικά. Είναι ομάδα με τεράστιο ταλέντο από τη μέση και μπροστά. Πρώτη επιλογή θα είναι το 2-3 γκολ, αφού δε θεωρώ ότι με το στυλ της ομάδας του Ιορντανέσκου θα ανοίξει πολύ το ματς. Θέλει να κάνει το απόλυτο στον πρώτο όμιλο Επίσης καλή περίπτωση είναι να σκοράρει κάποιος εκ των Γκριζμάν και Ζιρού σε αποδόσεις άνω του 2.00.

Σε ενδιαφέρει