Ξεκινά σήμερα το Γουίμπλεντον

Ξεκινά σήμερα το Γουίμπλεντον

Ξεκινά σήμερα (27/06) το διάσημο τουρνουά τένις του Γουίμπλεντον. Με την απουσία των Ρώσων και Λευκορώσων λόγω των κυρώσεων. Θα επιχειρήσουμε μια συντομη αλλά περιεκτική παρουσίαση των σημαντικότερων συμμετοχών στους άντρες.

 

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς

Φυσικά, μακράν πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου στους άνδρες (ειδικά μετά την απουσία του Μεντβέντεφ και την «αγρανάπαυση» του Φέντερερ) παραμένει, ο Νόβακ Τζόκοβιτς. Κάτι που δεν ακούγεται καθόλου παράδοξο για ένα παίκτη που έχει κατακτήσει και τα τρία τελευταία Γουίμπλεντον και μετράει 21 συναπτές νίκες στη διοργάνωση. Ο Τζόκοβιτς λοιπόν, μετά την ήττα του από τον Ναδάλ στο Γαλλικό Όπεν, μοιάζει έτοιμος να ξαναπάρει τα σκήπτρα, σαν αδιαφιλονίκητο φαβορί για τον 7ο συνολικά τίτλο του στο Λονδίνο.

 

 

Ο Ράφα Ναδάλ

Τα καλά νέα, είναι ότι ο Ράφα Ναδάλ φαίνεται ότι ξεπέρασε οριστικά τον τραυματισμό του και θα αγωνιστεί κανονικά στο Γουίμπλεντον, στο οποίο και λογίζεται σαν τρίτο φαβορί σε απόδοση 7,50. Το χθεσινό του τεστ σε αγώνα επίδειξης με τον Σταν Βαβρίνκα, κρίθηκε απόλυτα επιτυχημένο, ο Ναδάλ έδειξε σε πολύ καλή κατάσταση.

 

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς

Ο Τσιτσιπάς είναι ο παίκτης στο Τουρ με τις περισσότερες νίκες μέσα στο 2022 και θεωρητικά το παιχνίδι του ταιριάζει στο γρασίδι, αλλά τα φαινόμενα μάλλον απατούν. Γιατί για παράδειγμα ο Στέφανος έχει μεν 38 νίκες (περισσότερες από οποιονδήποτε άλλο) αλλά ταυτόχρονα και 13 ήττες, ενώ πχ ο δεύτερος σε αριθμό νικών Αλκαράθ έχει απολογισμό 32-4 και ο Ράφ Ναδάλ 30-3!
Το πιο ανησυχητικό όμως είναι το ότι, κύριο χαρακτηριστικό του παιχνιδιού του Τσιτσιπά στα πρόσφατα παιχνίδια του στο γρασίδι, ήταν η αστάθεια στο σερβίς και τα πολλά και αδόκητα, για παίκτη της κλάσης του, αβίαστα λάθη.

 

Ο Ματέο Μπερετίνι

Ο 26χρονος Ματέο Μπερετίνι, λογίζεται σαν δεύτερο φαβορί για την κατάκτηση του Γουίμπλεντον (πίσω μόνο από τον Τζόκοβιτς) παρότι αυτή τη στιγμή έχει βρεθεί για πρώτη φορά τα τελευταία δυόμιση χρόνια εκτός δεκάδας της παγκόσμιας κατάταξης.
Εξάλλου, αξίζει να υπογραμμιστεί ότι είναι τέτοια η δεινότητα του σε αυτή την επιφάνεια, που έχει κερδίσει τα 20 από τα 21 τελευταία του ματς στο γρασίδι, με την μοναδική του ήττα, να είναι αυτή στον τελικό του περσινού Γουίμπλεντον με3-1 από τον Τζόκοβιτς.

 

 

Ο Κάρλος Αλκάραθ

Το μεγαλύτερο όμως ταλέντο της εποχής μας και φτιαγμένος από εντελώς διαφορετικό υλικό από ότι οι μνηστήρες που λέγαμε παραπάνω, με «γκρίντα» και «κοχόνες» που έκανε ξέφρενη πορεία από πέρυσι το καλοκαίρι μέχρι το Ρολάν Γκαρός, αγνοείται, μετά τον τραυματισμό του στο Γαλλικό Όπεν.
Ο Κάρλος Αλκάραθ τελικά, επανεμφανίστηκε μεν χθες σε αγώνα επίδειξης εναντίον του Τιαφόε, αλλά με μπανταρισμένο τον δεξί του αγκώνα, οπότε, κανείς δεν μπορεί να ξέρει για τον πραγματικό βαθμό ετοιμότητας του.

 

Τα αουτσάιντερ που πληρώνουν

Υπάρχουν τρεις καλοπληρωμένες περιπτώσεις που αξίζουν την προσοχή μας:
Κατ’ αρχάς ο πολύπειρος και πάντα επικίνδυνος στο γρασίδι, Ρομπέρτο Μπατίστα-Αγκούτ (απόδοση 75,00)
Ο παίκτης που βρίσκεται σε πραγματικά καταπληκτική κατάσταση και το σερβίς του μοιάζει σχεδόν υπερηχητικό, είναι ο 25χρονος Πολωνός Χούμπερτ Χούρκαζ (απόδοση 20,00)
Κανείς επίσης δεν μπορεί να αγνοήσει την φόρμα και την ευελιξία στο γρασίδι του Νικ Κύργιος (απόδοση 20,00) όσο «τρελοκομείο» και αν είναι.

 

*Iσχύουν όροι & προϋποθέσεις. Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι

Σε ενδιαφέρει