Ποιος θα είναι ο επόμενος προπονητής του Παναθηναϊκού;

Νέα αναζήτηση για προπονητή ξεκινάει η διοίκηση του μπασκετικού Παναθηναϊκού μετά την αρνητική απάντηση του Πιτίνο
pedoulakis pitino

Φωτιές άναψε το “όχι” του Ρικ Πιτίνο στον Παναθηναϊκό. Ο Αμερικανός Hall of Famer απάντησε αρνητικά στην πρόταση για ανανέωση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου και πλέον ο ισχυρός άντρας του Τριφυλλιού βρίσκεται σε εκ νέου αναζήτηση για τον κατάλληλο άνθρωπο που θα αναλάβει το τιμόνι της ομάδας.

Ο πιστός “στρατιώτης” Πεδουλάκης

Όπως είναι φυσικό, κάθε φορά που η θέση του προπονητή “χηρεύει”, το πρώτο όνομα που ακούγεται σε κάθε συζήτηση είναι αυτό του Αργύρη Πεδουλάκη. Ο Έλληνας τεχνικός είναι γνωστό πως αγαπάει την ομάδα και ανέλαβε τις τύχες της ουκ ολίγες φορές και μάλιστα σε περιόδους κομβικές για τον σύλλογο. Ο Πεδουλάκης δεν φοβάται τις προκλήσεις και είναι πάντα διαθέσιμος για τον Παναθηναϊκό, όμως την δεδομένη στιγμή τα πράγματα δείχνουν αρκετά πιο δύσκολα. Έχει αναλάβει ένα φιλόδοξο πρότζεκτ με την ομάδα του Περιστερίου και θεωρώ ιδιαίτερα δύσκολο να αφήσει το έργο του στην μέση την συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

Ο αγαπημένος του κόσμου “Σάρας”

Ένα δεύτερο όνομα που ακούγεται έντονα μετά την φυγή του Πασκουάλ, είναι ο Σαρουνας Γιασικεβίτσιους. Ο Λιθουανός έκανε πράγματα και θαύματα με την ομάδα της Ζαλγκιρις και μάλιστα με πολύ περιορισμένο budget, γεγονός που αποδεικνύει ότι έριξε πολλή δουλειά. Οι φίλοι της ομάδας τον λατρεύουν και σίγουρα θα ήθελαν να τον δουν να αναλάβει τις τύχες της ομάδας τους.

Τα ελληνικά ονόματα

Εκτός βέβαια από τους άνωθεν συνήθεις υπόπτους, παίζουν και άλλα ονόματα στο τραπέζι. Παίζει και το όνομα του Γιώργου Βόβορα, ο οποίος εδώ και χρόνια είναι βοηθός προπονητή στην ομάδα καθώς και του Γιώργου Μπαρτζώκα που έχει αποδείξει ότι είναι ικανότατος και μπορεί να φέρει επιτυχίες ακόμα και χωρίς μεγάλο μπάτζετ. Μεγάλο αουτσάιντερ φαίνεται να είναι ο Μάκης Γιατράς του Προμηθέα, ο οποίος έφτασε με τους Πατρινούς μέχρι τον τελικό, παίζοντας εξαιρετικό μπάσκετ με την ομάδα του. Βέβαια αφενός ο κόουτς δεν θα θέλει να αφήσει το έργο του στην μέση και αφετέρου δεν είναι ιδιαίτερα έμπειρος σε επίπεδο Ευρωλίγκας.

Προσωπικά πάντως πιστεύω πως κανένα από αυτά τα ονόματα δεν θα αναλάβει τον πράσινο πάγκο. Είδαμε πως στον Παναθηναϊκό πήγε εξαιρετικά το αμερικάνικο πλάνο του Πιτίνο, αφού οι περισσότεροι πράσινοι έχουν αγωνιστεί στις ΗΠΑ κι έχουν αντίστοιχες παραστάσεις, οπότε μάλλον προς τα εκεί θα πρέπει να κινηθεί πάλι ο Παναθηναϊκός.

Σε ενδιαφέρει