Ποιος θα πάρει τη Χρυσή Μπάλα φέτος;

Ποιος θα διαδεχθεί τον Λούκα Μόντριτς και θα γίνει ο νέος κάτοχος της Χρυσής Μπάλας;
xrysh mpala

Το παρακάτω άρθρο είναι παλαιότερο και οι όποιες αποδόσεις έχουν αλλάξει.

Αν θέλεις να δεις τις τωρινές αποδόσεις⇨Μπες εδώ

Ο Λούκα Μόντριτς ήταν αυτός που έσπασε το δίπολο Ρονάλντο – Μέσι μετά από μία 10ετία και κατέκτησε το 2018 τη Χρυσή Μπάλα. Από το 2008 μέχρι και το 2017 οι δύο σούπερ σταρς ήταν ασταμάτητοι και με 5 κατακτήσεις ο καθένας μονοπωλούσαν τον θεσμό. Ήρθε όμως η εξαιρετική χρονιά του Κροάτη μέσου για να σπάσει το “κατεστημένο” και να δώσει νέο ενδιαφέρον στον θεσμό.

Η σεζόν 2018 – 2019 ολοκληρώθηκε και πλέον έχουν ήδη αρχίσει οι συζητήσεις για το ποιος παίκτης θα καταφέρει να κατακτήσει το πολύτιμο τρόπαιο. Θα επιστρέψουμε μήπως στα παλιά ή θα έχουμε νέα, εντυπωσιακή είσοδο στον θεσμό; Η χρονιά της Ρεάλ ήταν πολύ κακή φέτος, με τον ίδιο τον Μόντριτς αναπόφευκτα να μην είναι το ίδιο καλός όπως την περασμένη σεζόν. Λίγο η φυγή των Ζιντάν – Ρονάλντο, οι αλλαγές προπονητών, η γκρίνια του κόσμου, δεν ήθελε και πολύ. Όλα βγήκαν στο χορτάρι και η Ρεάλ έκανε μία από τις χειρότερες χρονιές της.

Οι συνήθεις ύποπτοι

Μεγάλο φαβορί για φέτος είναι και πάλι ο Λιονέλ Μέσι (2,15). Ο Αργεντίνος σούπερ σταρ πρωταγωνίστησε σε ακόμα μία χρονιά με την φανέλα της Μπαρτσελόνα και σίγουρα αποτελεί ένα από τα μεγάλα φαβορί για τον τίτλο της Χρυσής Μπάλας. Ωστόσο και φέτος η Μπαρτσελόνα, ενώ είχε σημαντικότατο προβάδισμα, κατάφερε να αποκλειστεί στο Champions League από την μετέπειτα νικήτρια Λίβερπουλ κι αυτό όπως είναι φυσικό αποτελεί ένα αγκάθι για τον Αργεντίνο. Θα μπορέσουν 36 γκολ στο πρωτάθλημα και 12 στο Champions League να χαρίσουν τον τίτλο στον Μέσι;

Φέτος όμως το… “έτερον ήμισυ” του Αργεντίνου, ο Κριστιάνο Ρονάλντο, βρίσκεται πολύ πίσω στα προγνωστικά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια (25,00). Ο Πορτογάλος σταρ αποφάσισε να αποχωρήσει από την Ρεάλ και να φορέσει τη φανέλα της Γιουβέντους, κυνηγώντας έτσι τον 3ο ευρωπαϊκό του τίτλο με διαφορετική ομάδα, όμως τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα φαντάστηκε. Με 27 γκολ στην πρώτη του σεζόν με την φανέλα της Γιουβέντους, μόνο κακή δεν μπορεί να χαρακτηριστεί η χρονιά, όμως ο ίδιος ο Πορτογάλος έχει θέσει τον πήχη για τον εαυτό του πολύ ψηλά. Όλοι περιμέναμε μία ευρωπαϊκή διάκριση, όμως αυτή δεν ήρθε ποτέ και η Γιουβέντους αρκέστηκε σε ακόμα ένα πρωτάθλημα Ιταλίας.

Ο Ολλανδός διεκδικητής και οι Κόκκινοι

Βέβαια κάπου εδώ έρχεται ο στόπερ της Λίβερπουλ Βίρτζιλ Φαν Ντάικ (1,85) για να ταράξει τα νερά, όπως έκανε πέρσι ο Λούκα Μόντριτς. Ο Ολλανδός ήταν βασικός και αναντικατάστατος σε όλη τη σεζόν στο κέντρο της άμυνας της Λίβερπουλ, παίζοντας 64 παιχνίδια και φτάνοντας μέχρι την κατάκτηση του Champions League μετά από 13 χρόνια για τους Reds. Ο Φαν Ντάικ ήταν εξαιρετικός, με τη Λίβερπουλ να έχει μία από τις καλύτερες άμυνες φέτος σε όλη την Ευρώπη, με… μαέστρο της τον Ολλανδό ογκόλιθο. Εκτός βέβαια από τη Λίβερπουλ, ο Φαν Ντάικ έφτασε και στον τελικό του Nations League, όπου οι Ολλανδοί αντιμετώπισαν τους Πορτογάλους. Σίγουρα η χρονιά ήταν κάτι παραπάνω από γεμάτη για τον Ολλανδό στόπερ, ο οποίος κατά την ανακοίνωση της μεταγραφής του δέχτηκε αρκετή αμφισβήτηση, όμως εν τέλει απέδειξε ότι αξίζει την εμπιστοσύνη και την αγάπη του κόσμου και με το παραπάνω.

Αρκετά πιο πίσω σε αποδόσεις ακολουθούν οι Σαλάχ (17,00) και Μανέ (21,00), οι οποίοι με τα γκολ τους φέτος βοήθησαν κι αυτοί τα μέγιστα στην τεράστια επιτυχία της Λίβερπουλ. Μάλιστα ο Αιγύπτιος άνοιξε και το σκορ στον μεγάλο τελικό του Champions League κόντρα στην Τότεναμ, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για την κούπα με τα μεγάλα αυτιά.

Η εκτίμηση

Ξεκάθαρα φέτος ήταν η χρονιά των εκπλήξεων στην Ευρώπη, με επιτυχίες και σημαντικές πορείες από ομάδες που ίσως οι περισσότεροι δεν περίμεναν όπως ο Άγιαξ, η Τότεναμ και φυσικά η Λίβερπουλ που πραγματοποίησε επικό come back κόντρα στην Μπαρτσελόνα και τελικά πήρε το τρόπαιο. Πιστεύω πως η σταθερότητα του Φαν Ντάικ θα επιβρεβευθεί φέτος και θα γίνει ο επόμενος κάτοχος της Χρυσής Μπάλας.

Σε ενδιαφέρει