Βαλένθια – Αταλάντα: Στο άδειο «Μεστάγια»

Δεύτερη αναμέτρηση ανάμεσα στη Βαλένθια και την Αταλάντα, σε ένα ματς ειδικών συνθηκών από τη στιγμή που έχει αποφασιστεί να διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών.
valencia atalanta

Η δράση στο Τσάμπιονς Λιγκ επανέρχεται έστω και υπό περίεργες συνθήκες λόγω του κορωνοϊού που έχει ξεσπάσει στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης. Στο πλαίσιο αυτό, η δεύτερη αναμέτρηση ανάμεσα στη Βαλένθια και την Αταλάντα για τους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ ναι μεν θα διεξαχθεί κανονικά, αλλά δεν θα έχει κόσμο, κάτι που προτιμήθηκε, αφού και στην Ισπανία τα κρούσματα αυξάνονται, ενώ κανείς δεν ήθελε Ιταλούς ταξιδιώτες στο «Μεστάγια».

Στο αμιγώς αγωνιστικό, το σκορ δεν αφήνει πολλά περιθώριο αισιοδοξίας στους Ισπανούς, αφού στο πρώτο ματς, παίζοντας με πάρα πολλές απουσίες, ηττήθηκαν 4-1 από το σύνολο του Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι, οπότε η Αταλάντα αρκεί να κάνει τα βασικά για να προκριθεί στην επόμενη φάση.

Η Βαλένθια, λοιπόν, έχοντας πάρα πολλές απουσίες στο πρώτο παιχνίδι ήταν εμφανές ότι στόχος της κυρίως ήταν να χάσει με λίγα γκολ, αφού μην ξεχνάμε ότι η Αταλάντα διαθέτει μία από τις καλύτερες επιθέσεις της Ευρώπης, ακόμα κι αν συγκριθεί με πολύ βαριά ευρωπαϊκά ονόματα. Όπως φαίνεται και από το τελικό σκορ (4-1) η ομάδα του Θελάδες δεν τα κατάφερε, σε μία χρονική συγκυρία που ούτως ή άλλως οι παίκτες του δεν έπειθαν, κι όχι απλά στο Τσάμπιονς Λιγκ. Στο πρωτάθλημα έχει πέσει στην 7η θέση, έχοντας μόλις μία νίκη στα τελευταία πέντε, ενώ τελευταία της αγωνιστική υποχρέωση ήταν αυτή κόντρα στην Αλαβές, κόντρα στην οποία έμεινε στο 1-1. Αξίζει να καταγραφεί το ιατρικό δελτίο των Ισπανών, αφού υφίστανται ακόμα πολλές απουσίες. Εκτός ο βασικός μπακ, Πιτσίνι, οι τρεις πρώτοι στόπερ, Γκαράι, Παουλίστα και Μανγκαλά, αλλά και ο βασικός επιθετικός, Μάξι Γκόμεζ. Στο κέντρο της άμυνας θα αγωνιστεί ο βασικός αμυντικός χαφ, Κοκλέν.

Είναι μερικές φορές που η Αταλάντα τρομάζει με την απόδοσή της κι αυτό συνέβη κόντρα στη Λέτσε εκτός έδρας, πριν από 10 μέρες που έδωσε την τελευταία της αγωνιστική υποχρέωση. Διέλυσε τους γηπεδούχους με 7-2 αν και στο ημίχρονο το ματς ήταν στο 2-2. Αυτό το γεγονός δεν είναι και τυχαίο, αφού η Αταλάντα μόνο στη φετινή Σέριε Α έχει να επιδείξει συνολικά τρεις «εφτάρες», με τις άλλες δύο να είναι κόντρα στην Ουντινέζε και την Τορίνο. Είναι στην 4η θέση της βαθμολογίας και μάλιστα με ματς λιγότερο από τη Ρόμα, άρα έχει πολύ σημαντικό προβάδισμα. Βέβαια, ως ιταλικός σύλλογος, τα πάντα κινούνται γύρω από τον κορωνοϊό. Ωστόσο, το προβάδισμα από το πρώτο ματς είναι πολύ ισχυρό. Εκτός έμεινε ο βασικός στόπερ Τολόι.

Ιδιαίτερες συνθήκες στο ματς, τόσο λόγω του σκορ του πρώτου αγώνα, όσο και του άδειου γηπέδου. Καλύτερα να στραφούμε στα γκολ και συγκεκριμένα στο Over 3,5, αφού η Βαλένθια πρέπει να κάνει «ροντέο» το παιχνίδι για να ελπίζει.

22:00 | Βαλένθια – Αταλάντα | Over 3,5 | 2,09* (ΚΛΙΚ ΕΔΩ)

* Οι αποδόσεις ήταν σωστές τη στιγμή της δημοσίευσης και υπάρχει πιθανότητα να έχουν μεταβληθεί

Σε ενδιαφέρει