Ολυμπιακός, ΑΕΚ, ΠΑΟ, ’θύματα’ του… ‘Θεσσαλονικιώτικου κατεστημένου’

Αναδύεται οσονούπω ένα άλλο ‘αφήγημα’ από το ‘αθηναϊκό κατεστημένο’ που ξέραμε μέχρι τώρα
sabbidies

Το πρωτοβάθμιο δικαιοδοτικό όργανο τιμώρησε με αφαίρεση βαθμών τον ΠΑΟΚ και το δευτεροβάθμιο επέστρεψε τους τρεις βαθμούς. Κι όπως ήταν αναμενόμενο, μια μερίδα του Τύπου επιδοκίμασε την απόφαση και η άλλη την αποδοκίμασε. Αντίστροφα είχε γίνει στην πρωτόδικη απόφαση.
Δεν έγινε τίποτα απολύτως από αυτό που περιμέναμε, από αυτό που γίνεται χρόνια ολόκληρα. Αν μετά απ’ αυτό επιστραφούν και στον Ολυμπιακό οι τρεις βαθμοί, που του αφαιρέθηκαν στο παιχνίδι με την ΑΕΚ, τότε πολύ απλά, ο κόσμος θα μιλάει για συμψηφισμό.
Ένα άλλο στοιχείο που προκύπτει από την επιστροφή των τριών βαθμών στον ΠΑΟΚ, είναι πως ακυρώθηκε στην πράξη αυτός ο υποτιθέμενος «κατατρεγμός» του από το «αθηναϊκό κατεστημένο». Μέχρι την επόμενη φορά, βέβαια. Με την περίπτωση του αγώνα του με τον ΠΑΣ στα Γιάννινα, ας πούμε.
Κάθε φορά που ο ΠΑΟΚ βρίσκεται σε δεινή θέση και πρέπει να λογοδοτήσει, το αφήγημα (τι… «μοδάτη» λέξη) είναι το ίδιο. Ότι τον πολεμάει το «αθηναϊκό κατεστημένο». Κι όταν αθωώνεται, όπως στην συγκεκριμένη περίπτωση επιστροφής των τριών βαθμών, τότε αφήνεται στην άκρη, μέχρι να το ξαναχρειαστεί. Το αφήγημα.
Τώρα, ωστόσο, με βάση τη δεδομένη πολιτική συγκυρία, είναι σίγουρο ότι θ’ αναδυθεί ένα άλλο αφήγημα. Ποιο; Ότι το «Θεσσαλονικιώτικο κατεστημένο» πολεμάει την ΑΕΚ, τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό! Έρχεται, κοντά είναι. Διότι και στην Αθήνα υπάρχουν οργανωμένοι που μπορούν να κατέβουν σε πορεία.
Σε μία χώρα όπου λίγοι σκέφτονται, ακόμα πιο λίγοι έχουν γνώση, αλλά όλοι… κρίνουν με βάση το όποιο «αφήγημα» τους σερβίρεται, είναι απολύτως βέβαιο, ότι το δούμε κι αυτό. Δεν έχει καμία σημασία αν έχει βάση ή όχι. Σημασία έχει ότι τέτοια «αφηγήματα» είναι πολύ εύπεπτα και «καταπίνονται» εύκολα από τον κόσμο.
Πέρα, όμως, από τα σαφώς επιτηδευμένα αφηγήματα περί «αθηναϊκού κατεστημένου» και τώρα… «Θεσσαλονικιώτικου κατεστημένου», υπάρχει και η ουσία. Κι αυτή λέει ότι η επιστροφή των τριών βαθμών στον ΠΑΟΚ, αδυνατίζει τις όποιες «δεύτερες σκέψεις» έχουν κάποια «κοράκια» που καθημερινά επιβουλεύονται την πιο όμορφη χώρα του κόσμου, ενεργώντας διχαστικά. Και μην αναρωτηθεί κανένας τι σχέση μπορεί να έχει το ποδόσφαιρο μ’ αυτά. Το ποδόσφαιρο έχει διαλύσει μία χώρα εδώ δίπλα…

Σε ενδιαφέρει

Στοίχημα στο infobeto.com