Γιατί το tweet του Γκαρσία πέρασε απαρατήρητο;

Το tweet του Γκαρσία πέρασε απαρατήρητο, γιατί δεν είχε… αίμα, μίσος, ειρωνείες, χλεύη, σάλια και οπαδισμό
Γιατί το tweet του Γκαρσία πέρασε απαρατήρητο;

Ο Όσκαρ Γκαρσία με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter τόνισε ότι χαμένοι από το περιστατικό της Τούμπας είναι ο ΠΑΟΚ, ο Ολυμπιακός και το ποδόσφαιρο γενικότερα. Το αυτονόητο επισήμανε ο Καταλανός προπονητής, δεν έκανε καμία ρηξικέλευθη πρόταση. Τι, ωστόσο, είναι αυτονόητο στην Ελλάδα;
Αυτονόητο δεν είναι σε καμία περίπτωση αυτό που λέει ο Γκαρσία. Αυτονόητο είναι να γίνονται όλα όσα γίνονται και ακόμα χειρότερα. Χάσαμε την ικανότητα να διαχωρίζουμε το λογικό από το παράλογο κι αυτό αποδεικνύεται περίτρανα με τον τρόπου που ο ίδιος ο Τύπος αντιμετώπισε το tweet του Γκαρσία.
Για τον Τύπο, αθλητικό και μη, ήταν μία, ακόμα, ανάρτηση και τίποτα περισσότερο το post του Καταλανού προπονητή. Δίχως σχόλια, δίχως επεξεργασία της είδησης. Πουθενά δεν διαβάζεις ότι, επιτέλους, ένας άνθρωπος είπε το αυτονόητο. Πουθενά.
Πουθενά να βρεις στο διαδίκτυο άποψη, ακόμα και επαγγελματιών δημοσιογράφων για τις νουθεσίες του Γκαρσία. Η είδηση για τα sites ήταν ότι από τη στιγμή που το έγραψε, το κόπιαραν, το ανήρτησαν και μέχρι εκεί. Κανένας δεν ασχολείται με την υγεία, παρά μόνο με το δηλητήριο.
Αν, φυσικά, ο Γκαρσία έγραφε ότι έζησε μία ζούγκλα στην Τούμπα κι ο ΠΑΟΚ έπρεπε να τιμωρηθεί παραδειγματικά, τότε οι μεν θα συνόδευσαν το post του με κατάρες. ειρωνείες και χλευασμούς και οι δε, θα τον χειροκροτούσαν. Αυτό θα είχε συμβεί.
Το tweet του Γκαρσία ότι χαμένοι βγαίνουν και ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός και το ποδόσφαιρο, δεν είχε… αίμα. Δεν είχε ίντριγκα, δεν είχε βρισίδι, υπονοούμενα, σάλια, οπαδισμό, μίσος. Άρα, δεν μας κάνει. Το δημοσιεύουμε, μόνο και μόνο επειδή λέγεται Γκαρσία, για να βγούμε από τη «δημοσιογραφική υποχρέωση». Δεν το σχολιάζουμε, γιατί έχουμε δυσκολία να εκθειάζουμε το καλό. Στο κακό μόνο, είμαστε έξπερτ.
Έτσι, καταυτόν τον τρόπο, ο Τύπος γαλούχησε τον κόσμο του ποδοσφαίρου στα χρόνια του internet, όταν έγινε και η «εξίσωση» μεταξύ των δημοσιογράφων και των «πελατών – χρηστών». Φανατίλα. Μόνο φανατίλα και master’s voice.
Το καλό δεν πουλάει, δεν δίνει «κλικ», δεν εμπορεύσιμο. Το κακό, ο αντίθετο. Τα δίνει όλα και δεν κοστίζει τίποτε. Λογικό. Όταν μία κοινωνία αποθεώνει τους κάθε τύπου γραφικούς, σε ποδόσφαιρο, lifestyle, πολιτική, ο Γκαρσία δεν έχει θέση ανάμεσά μας.
«Ναι, μωρέ, αυτός ο θεατρίνος ο Γκαρσία που για ένα ρολό ταμειακής μηχανής πάει να καταδικάσει τον ΠΑΟΚ να μην πάρει τον πρωτάθλημα, άμα λάχει να’ ούμε. Αυτός που έκανε τον πεθαμένο. Εμείς φάγαμε πέτρες και μπουκάλια στη μάπα και δεν πάθαμε τίποτα άμα λάχει. Τι να μας πει η φλωράντζα ο Καταλανός»… Κάτι τέτοια περιμένω ν’ ακούσω

Σε ενδιαφέρει

Στοίχημα στο infobeto.com