Τα ‘αδούλευτα’ στο Ρέντη γκολ του Ατρομήτου

Δυο περιστατικά που καταδεικνύουν ότι ο Ολυμπιακός καταστρατήγησε την παγκόσμια ποδοσφαιρική σταθερά
kontis

Προφανώς και δεν θα σταθώ στη διαιτησία του Τζήλου και τα δίκαια ή υπερβολικά παράπονα του Ολυμπιακού στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο. Η άποψή μου είναι καταγεγραμμένη από την πρώτη ημέρα που έγινε «αλλαγή» στην ΕΠΟ και οι δυνάμεις της «εξυγίανσης» κέρδισαν τις εκλογές.
Και δεν θα πω περισσότερα, για δυο λόγους. Ο πρώτος είναι ότι οι Έλληνες παράγοντες του ποδοσφαίρου είναι οι ίδιοι και με το προηγούμενο «καθεστώς», άρα δεν μπορούν ν’ αλλάξουν την κουλτούρα τους. Άρα, αναμενόμενα όλα όσα γίνονται.
Ο άλλος λόγος είναι ότι ο φίλαθλος κόσμος, αυτός που απέμεινε ν’ ασχολείται με το ποδόσφαιρο, δεν γνωρίζει την έννοια της «εξυγίανσης». Στην πραγματικότητα, εξυγίανση σημαίνει ισονομία, ισοπολιτεία. Στην «πραγματικότητα» των Ελλήνων οπαδών είναι ο Ολυμπιακός να πάθει ό,τι οι άλλες μεγάλες ομάδες στο παρελθόν.
Στο παιχνίδι του Περιστερίου, θα σταθώ σε δυο περιστατικά που καταδεικνύουν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι ο Ολυμπιακός λειτουργεί με τρικυμία εν κρανίω. Χωρίς βασικά πράγματα, που είναι προαποφασισμένα εν όψει του κάθε αγώνα.
Το ένα περιστατικό αφορά σ’ ένα κόρνερ που κέρδισε ο Ατρόμητος στην αρχή’ του αγώνα. Είναι δυο παίκτες του Ατρομήτου πάνω στη μπάλα για να το εκτελέσουν και μόλις ένας του Ολυμπιακού και, μάλιστα, σε απόσταση! Καταστρατήγηση της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής σταθεράς! Εκεί έπρεπε να είναι δυο παίκτες του Ολυμπιακού.
Δεν το γνώριζαν αυτό οι παίκτες του Ολυμπιακού; Προφανώς και το γνώριζαν. Το διδάσκονται στις παιδικές ηλικίες πως αμύνονται σε τέτοιες περιπτώσεις. Δεν το έκαναν, όμως. Γιατί; Αυτό είναι ένα ερώτημα.
Το άλλο περιστατικό αφορά μία φάση προς το τέλος, όπου ο Ατρόμητος φεύγει με τέσσερις παίκτες στην κόντρα με αντίπαλο μόλις έναν παίκτη του Ολυμπιακού! Είναι η φάση όπου έσωσε ο Προτό. Το «Αλφαβητάρι» του ποδοσφαίρου, το λέει καθαρά, ότι όταν μία ομάδα πιέζει, δυο παίκτες κάθονται στο κέντρο σε ακτίνα 15 μέτρων κι ένας μπροστά τους.
Όσο αφορά στα γκολ του Ατρομήτου: Στο πρώτο, ο Βασιλακάκης σηκώνεται ολομόναχος για κεφαλιά και σκοράρει. Κι αυτές οι φάσεις, ωστόσο, είναι… προαποφασισμένες στα αποδυτήρια. Ο ένας εκ των δυο κεντρικών μπακ, ο καλύτερος στο ψηλό παιχνίδι μαρκάρει τον έναν επιθετικό κι ο άλλος τον έτερο.
Δεν μιλάμε για στημένες φάσεις, αλλά όταν ο αγώνας είναι σε ροή, όταν έγινε με την αντεπίθεση και την σέντρα του Ουάρντα. Ο ένας κεντρικός μπακ μαρκάρει αυτόν με τον οποίο ταιριάζουν τα χαρακτηριστικά τους. Η ικανότητά τους στο ψηλό παιχνίδι ή τον καλύτερο στο χορτάρι.
Να σταματήσουν κι αυτές οι σαχλαμάρες των ημιμαθών ότι ο Ολυμπιακός παίζει «ζώνη», άρα το Βασιλακάκη θα τον μάρκαραν ανάλογα ο Μποτία ή ο Νικολάου. Έπρεπε να τον μαρκάρει αυτός που είναι καλύτερος στο ψηλό παιχνίδι κι έχει πιο γρήγορα αντανακλαστικά. Αποδείχθηκε ότι ο Νικολάου δεν τα έχει. Είναι θέμα του προπονητή να δώσει οδηγίες ποιος θα μαρκάρει ποιον.
Μετά το 1-1 ο Βασιλακάκης έκανε κι άλλη κεφαλιά που μπλόκαρε ο Προτό. Από στημένη φάση. Αν ξαναφέρετε πίσω τη φάση, θα διαπιστώσετε ότι μέσα στην περιοχή του Προτό βρίσκονται έξι παίκτες του Ολυμπιακού και ισάριθμοι του Ατρομήτου! Έπρεπε να είναι οκτώ στην περιοχή και δυο στο ημικύκλιο για να μην πάρει το ριμπάουντ παίκτης του Ατρομήτου. Τόσο απλά.
Στο δεύτερο γκολ του Ατρομήτου, ο Ντιγκινί έχει όλη την άνεση να κοντρολάρει, να προσποιηθεί και να σουτάρει ανενόχλητος. Σε ποιον τα έκανε αυτά; Στον Μποτία. Που ήταν το δεξί μπακ ή ένας αμυντικός μέσος να προστρέξει σε βοήθεια; Πουθενά. Απλά παρακολουθούσαν.
Και τα δυο παραπάνω περιστατικά, που απέφεραν τα δυο γκολ του Ατρομήτου, έπρεπε να είναι δουλεμένα στην προπόνηση. Τέτοια δουλεύουν στην προπόνηση κι όχι κάτι αυθαιρεσίες που λέγονται δεξιά κι αριστερά, χωρίς γνώση, φυσικά.

Σε ενδιαφέρει

Στοίχημα στο infobeto.com