Θέαμα για εγκεφαλικά «νεκρούς», αλλά ποιος ασχολείται…

Καμία εκ των δυο ομάδων δεν μπόρεσε ν’ ανταλλάξει τρεις (3) πάσες υπό πίεση.
osfp aek

Παρατηρώντας στα social media τις απολήξεις της σχέσης μεταξύ του Τύπου και των οπαδών, μετά το 0-0 στο «Καραϊσκάκης», ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ, εύκολα καταλήγεις στο συμπέρασμα ότι μετράμε και πάλι λάθος το άθλημα.
Οι προαναφερόμενοι εστιάζουν στο πέναλτι του Φιγκέιρας στον Λόπεζ που δεν δόθηκε, στην επιθετική δυστοκία του Ολυμπιακού, στην άριστα αμυντική λειτουργία της ΑΕΚ, στις μεγάλες αποκρούσεις του Μπάρκα και ουδείς εστιάζει στο ίδιο το ποδόσφαιρο.
Στο αμφίδρομο της σχέσης Τύπου – αναγνωστών, δεν υπάρχει η παραμικρή αναφορά για την ποιότητα του ντέρμπι. Που ήταν χαμηλή, απογοητευτική, σχεδόν. Καταγεγραμμένα, καμία εκ των δυο ομάδων δεν μπόρεσε ν’ ανταλλάξει τρεις (3) πάσες υπό πίεση. Δυο το πολύ!
Κι επειδή οι νεολαίοι χρησιμοποιούν τα social media, αναρωτιέται κανείς αν γνωρίζουν τι σημαίνει «καλό ποδόσφαιρο». Τι σημαίνει συναρπαστικό ποδόσφαιρο. Αμφιβάλλω, κρίνοντας από τις αναρτήσεις τους. Όλες ήταν με οπαδική υποκουλτούρα, ειρωνείες στον αντίπαλο και «υποσχέσεις» για τη ρεβάνς.
Και δεν αφορά μόνο στο ελληνικό πρωτάθλημα αυτή η απώλεια προσανατολισμού της νεολαίας των social media. Τα ίδια ποστάρουν κι όταν βλέπουν αγγλικό και ισπανικό πρωτάθλημα, μακράν τα κορυφαία του κόσμου. Κι εκεί δεν εκθειάζουν το ίδιο το ποδόσφαιρο, αλλά μεμψιμοιρούν για ένα πέναλτι ή ανάποδο πλάγιο άουτ.
Μεγάλη μερίδα του Τύπου σερβίρει «δηλητήριο» στο διαδίκτυο κι οι νεολαίοι απαντούν μ’ ένα «ευχαριστώ»! Είναι η ίδια μερίδα του Τύπου που στον αξέχαστο τελικό του κυπέλλου ΑΕΚ – Ολυμπιακός 4-4 στο ΟΑΚΑ δεν είχε τι να πει, γιατί το θέαμα τον έβγαλε από τις «ράγες» του.
Το συμπέρασμα είναι πως στην Ελλάδα (και) την ποδοσφαιρική, ο κόσμος δεν ξεχωρίζει, πλέον, το καλό από το κακό. Είναι τέτοιος ο «βομβαρδισμός» που του γίνεται για πλύση εγκεφάλου (mind control) που νομίζει ότι σκέφτεται, αλλά στην πραγματικότητα είναι απονευρωμένος και «νεκρός» εγκεφαλικά.
Αν ο κόσμος του ποδοσφαίρου είχε υγιή σκέψη, θα καταφερόταν εναντίον και του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ για το απαράδεκτο θέαμα. Όμως, από έναν λαό, παίρνεις ό,τι ακριβώς εκπαιδεύεις. Έτσι τον εκπαιδεύσαμε. Να θεωρεί πως ποδόσφαιρο είναι μία κίτρινη κάρτα που έπρεπε να δοθεί και δεν δόθηκε…

Σε ενδιαφέρει

?AffiliateCode= &CID=&DID=&TID=&PID=&LNG=

Στοίχημα στο infobeto.com