Το «οπαδικό κίνημα» στο συλλαλητήριο

Κάποιοι θέλουν να το αποδομήσουν και μακάρι να ήταν εκεί κι οι Αθηναίοι οργανωμένοι
tower

Οι οργανωμένοι οπαδοί του ΠΑΟΚ, του Άρη και του Ηρακλή, ετοιμάζονται για το μεγάλο συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη. Θα είναι εκεί όλοι για να διατρανώσουν την αταλάντευτη απόφασή τους να μη δεχτούν «παιχνίδια» με το ίδιο τους το είναι, τη Μακεδονία. Πράγματι, αυτό το «όλοι μαζί», είναι ένα όμορφο συναίσθημα.
Οι οπαδοί είναι πρωτίστως Μακεδόνες και μετά οπαδοί των ομάδων της Θεσσαλονίκης. Αν «κάτι γίνει» στο συλλαλητήριο και έχουμε γενικευμένο παρατράγουδο μεταξύ των οπαδών, τότε απλά, θα πρέπει να μετρήσουμε αλλιώς το πνευματικό ύψος των οπαδών.
Θεωρώ ότι η ιερότητα των στιγμών είναι ικανή ν’ αποτρέψει οποιαδήποτε σκέψη, ακόμα και των «αρρώστων» για ευκαιρία… ανάφλεξης με τους «εχθρούς». Ανεγκέφαλοι, χωρίς περιεχόμενο άνθρωποι, υπήρχαν και θα υπάρχουν και είναι αυτοί που μπορεί να προκαλέσουν επεισόδιο. Μεμονωμένο, ωστόσο. Οι νουνεχείς θα το τελειώσουν αμέσως.
Αν γίνει (μακάρι να μη γίνει, δηλαδή) «τσαμπουκάς» μεταξύ των οπαδών, τότε θα πρέπει ν’ αναθεωρήσουμε την ιεράρχηση των ιδανικών όλων των εμπλεκομένων. Αν ο ΠΑΟΚ, ο Άρης ή ο Ηρακλής είναι το πρώτο τους ιδανικό και μετά η ίδια η Μακεδονία, τότε υπάρχει ένα ζήτημα.
Δεν αποκλείονται, βέβαια και οι προβοκάτσιες. Κι αυτές, όμως, είναι σε θέση να τις ελέγξουν οι οπαδοί. Γιατί, όμως, προβοκάτσια; Διότι το «οπαδικό κίνημα» είναι ένα ζωντανό κίνημα στην Ελλάδα. Κι είναι λογικό να προσπαθήσουν να το αποδομήσουν, να το χλευάσουν, να το καταστρέψουν, εν τέλει.
Άλλωστε, πολλοί είναι εκείνοι που δεν ήθελαν να γίνει αυτό το συλλαλητήριο. Το πρόβλημα με το συλλαλητήριο θα γινόταν ακόμα μεγαλύτερο, αν οι οργανωμένοι των Αθηνών ανέβαιναν πάνω στη Θεσσαλονίκη για να ενώσουν τις φωνές τους με τους ΠΑΟΚτζήδες, του Αρειανούς και του Ηρακληδείς, του Απολλωνιστές κλπ.Χρόνια ολόκληρα αυτός ο τόπος που λέγεται Ελλάδα, πάντα έβρισκε έναν τρόπο για να διχάζεται. Πάντα κάποιοι επιτήδειοι το κατάφερναν και μας χώριζαν και εύκολα, μάλιστα. Φαντάζεστε ένα συλλαλητήριο με «κόκκινους», «κίτρινους» και «πράσινους» μαζί με τους ντόπιους; Αυτοί οι κάποιοι, θα έχαναν τον ύπνο τους…

Σε ενδιαφέρει