‘Έγκλημα’ καθοσιώσεως Ζιντάν το man to man Κόβασιτς στο Μέσι

Παγκόσμια πρωτοτυπία αυτό που έκανε ο Γάλλος προπονητής, δεν αναφέρεται πουθενά στα κιτάπια της 'άμυνας σε ζώνη'
ceaed

Το classico της Μαδρίτης ανάμεσα στη Ρεάλ και τη Μπαρτσελόνα (0-3) κρίθηκε σε μία απόφαση του Γάλλου προπονητή Ζινεντίν Ζιντάν, πριν από το παιχνίδι! Ήταν μία απόφαση καταστρατήγησης της δομημένης θεωρίας «άμυνα σε ζώνη». Ο Ζιντάν χρησιμοποίησε τον Κόβασιτς «man to man» στο Μέσι. Λάθος καθοσιώσεως.

Ανασύρετε από τη μνήμη σας το πρώτο γκολ της Μπαρτσελόνα. Ο Ράκιτιτς διανύει απόσταση 50 μέτρων χωρίς να τον παρενοχλήσει κανένας. Ο Κόβασιτς τον βλέπει να περνάει δίπλα του και δεν τον ακουμπάει, γιατί προσέχει μην πάει η μπάλα στο Μέσι. Αυτές ήταν οι εντολές που είχε από το Ζιντάν.

Ο Ράκιτιτς φτάνει έξω από την περιοχή, πασάρει με άνεση στον Σέρτζι Ρομπέρτο, αυτός στον Σουάρεζ, γκολ, 0-1. Πώς θα έπρεπε να αμυνθεί εκείνη την ώρα η Ρεάλ; Ο Κόβασιτς να φράξει το δρόμο στο Ράκιτιτς. Είναι τόσο, μα τόσο, απλό.

Αυτή είναι και η πεμπτουσία της άμυνας σε ζώνη. Ο κάθε παίκτης έχει ένα χώρο ευθύνης και μαρκάρει τον παίκτη που βρίσκεται σ’ αυτόν τον προκαθορισμένο χώρο ευθύνης. Ο Κόβασιτς δεν είχε χώρο ευθύνης, παρά έτρεχε συνέχεια πίσω από το Μέσι. Λάθος. Του Ζιντάν, όχι δικό του.

Ποτέ, στην ιστορία του ποδοσφαίρου, προπονητής δεν έπαιξε «μικρό σύστημα» άμυνας, «ζώνη» και «man to man». Πολύ απλά, γιατί τέτοιο δεν υπήρξε ποτέ! Οι παίκτες στη «ζώνη» μαρκάρουν το παίκτη που βρίσκεται στον προκαθορισμένο, όπως είπαμε, χώρο ευθύνης και στο «man to man» μαρκάρουν πρόσωπα. Αυτή είναι η διαφορά.

Και τα δύο μαζί, φέρνουν τα αποτελέσματα που είδαμε στη Μαδρίτη. Κούρσα του Ράκιτς στον άξονα και ο Κόβασιτς να κοιτάζει το Μέσι. Ερώτημα, εύλογο: Ολόκληρος Ζιντάν και δεν τα γνωρίζει αυτά; Φυσικά και τα γνωρίζει. Αλίμονο. Ήταν μία άτυχη στιγμή, μια κακή έμπνευση.

Είχε συνέπειες αυτή η έμπνευση του Ζιντάν στην ψυχολογία των υπολοίπων παικτών της Ρεάλ; Φυσικά. Σε τέτοιο επίπεδο, όλοι παίκτες ξέρουν τι κάνουν στο παιχνίδι, μπορούν να θεωρητικολογήσουν γι αυτό, δεν παίζουν χωρίς να καταλαβαίνουν.

Όταν, λοιπόν, ανακαλύπτουν αυτή την «τρέλα» του Ζιντάν, την χαρακτήρισαν αβίαστα μέσα τους ως «ηττοπάθεια». Διότι ολόκληρη Ρεάλ και αναγκάστηκε να αλλάξει τον ποδοσφαιρικό της… μεταβολισμό. Αυτή που παίζει το ίδιο πράγμα, είτε αντίπαλος είναι η Μπαρτσελόνα, είτε η Εξτρεμαδούρα.

Σε ενδιαφέρει

?AffiliateCode= &CID=&DID=&TID=&PID=&LNG=

Στοίχημα στο infobeto.com